KİŞİSEL BİLGİLER
Adı Soyadı | Prof. Dr. Bedia ŞİMŞEK |
Birimi | Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi |
Bölüm | Gıda Mühendisliği Bölümü |
Ana Bilim Dalı | Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı |
Telefon | 2111541 |
E-Posta | E-Posta Adresini Göster |
Akademik Hesaplar | |
Google Scholar |
Hindex: 14 Alıntı Sayısı: 904 |
Bu sayfadaki kişisel verilerin görünürlüğü KVKK 8. madde hükmü uyarınca ilgili kişinin açık rızası kapsamındadır.
Kişisel verilerinizin görünürlüğünü veya hali hazırdaki verilerinizi Personel Bilgi Sistemi (PBS) ve Akademik Bilgi Sistemi (ABS) üzerinden düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Ön Lisans | ANADOLU ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK VE KAMERAMANLIK 24.07.2017ANADOLU ÜNİVERSİTESİ LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK 08.06.2021 |
Lisans | ANKARA ÜNİVERSİTESİ SÜT TEKNOLOJİSİ 30.09.1991 |
Yüksek Lisans | ANKARA ÜNİVERSİTESİ SÜT TEKNOLOJİSİ (YL) (TEZLİ) 22.06.1995 |
Doktora | ANKARA ÜNİVERSİTESİ SÜT TEKNOLOJİSİ (DR) 25.09.2003 |
AKADEMİK YAYIN ANALİZLERİ (Son 5 Yıl)
İLGİ ALANLARI
Süt teknolojisi, Süt biyokimyası ve mikrobiyolojisi, ISO
YAYINLAR
- Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
- 1 ÇELEBİ MEHMET, ŞİMŞEK BEDİA, Optimization of stretching process for improve the textural characteristics of Kashar cheese. Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society, 74(2), , 5761-5770. Doi: 10.12681/jhvms.30233, (2023), (SCI-Expanded)
- 2 GÜL HÜLYA, ŞİMŞEK BEDİA, HAYIT FATMA, Uğur Burcu, Some Quality Characteristics of Wafer Type Ice Cream Cones. Mehmet Akif Ersoy Universitesi Fen Bilimleri Enstitusu Dergisi, 14(2), , 252-261. Doi: 10.29048/makufebed.1327144, (2023), (Diğer)
- 3 Körk Mihriban Ülkü, ŞİMŞEK BEDİA, GÜN İLHAN, Antalya ilindeki 4 ve 5 yıldızlı otel mutfaklarında uygulanan gıda güvenliği yönetimi sistemlerinin değerlendirilmesi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 12(1), , 175-182. Doi: 10.28948/ngmuh.1142963, (2023), (TR DİZİN)
- 4 Uğur Sümeyra, ŞİMŞEK BEDİA, DİL PEYNİRLERİNDEN ÜRETİLEN PEYNİR CİPSLERİNİN BAZI KİMYASAL, TEKSTÜREL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ. Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi, 11(1), , 57-67. Doi: 10.21923/jesd.1129110, (2023), (TR DİZİN)
- 5 Yılmazer Mustafa , Özaydın Ayşegül, ŞİMŞEK Bedia, Albay Zehra, SOME CARBONYL COMPOUNDS, FREE FATTY ACID COMPOSITIONS AND TOCOPHEROL CONTENTS OF KAYMAK (CLOTTED CREAM) PRODUCED FROM COW, SHEEP AND GOAT MILK . Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi, 11(3), , 1131-1141. Doi: 10.21923/jesd.1215997, (2023), (Endekste taranmıyor)
- 6 Albay Zehra, ŞİMŞEK BEDİA, The effect of inulin addition on probiotic bacteria viability and volatile components in low fat probiotic Tulum cheese. Croatian Dairy Union, 72(4), , 237-249. Doi: 10.15567/mljekarstvo.2022.0405, (2022), (SCI-Expanded)
- 7 Çapa Esma, ŞİMŞEK BEDİA, The Fatty Acid Compositions and Textural Properties of Dry Clotted Creams Produced in Different Drying Systems. Sakarya University Journal of Science, 26(6), , 1274-1287. Doi: 10.16984/saufenbilder.1127548, (2022), (TR DİZİN)
- 8 İnce Yunus Nail, ÇELEBİ MEHMET, ŞİMŞEK BEDİA, Farklı Floral Kaynaklı Bal İlavesi ile Üretilen Ayranların Bazı Kimyasal ve Duyusal Özellikleri. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 5(3), , 1407-1418. Doi: 10.47495/okufbed.1061306, (2022), (TR DİZİN)
- 9 ÇELEBİ MEHMET, ŞİMŞEK BEDİA, Scalding process optimization to enhance the textural properties of Kashar cheese. Journal of Food Processing and Preservation, 45(6), Doi: 10.1111/jfpp.15535, (2021), (SCI-Expanded)
- 10 ŞİMŞEK Bedia, Aksoy Arzu, Kırhan Selin, Şahin Topçu Deniz, Effects of mastic gum (Pistacia lentiscus) on chemical, rheological, and microbiological properties of yogurt ice cream. Journal of Food Processing and Preservation, 43(7), , 1-8. Doi: 10.1111/jfpp.13945, (2019), (SCI-Expanded)
- 11 ŞİMŞEK BEDİA, TUNCER YASİN, Some Properties of Fresh and Ripened Traditional Akcakatik Cheese. Korean Journal for Food Science of Animal Resources, 38(1), , 110-122. Doi: 10.5851/kosfa.2018.38.1.110, (2018), (SCI-Expanded)
- 12 ŞİMŞEK BEDİA, GÜN İLHAN, BARAN EKİNCİ MELİKE, Effects of plasmin and plasminogen on textural biochemical and microbiological properties of clotted cream. JOURNAL OF FOOD SAFETY, 38(6), Doi: 10.1111/jfs.12554, (2018), (SCI)
- 13 ÇELEBİ MEHMET, ŞİMŞEK BEDİA, Effects of different coagulant enzymes used on quality of traditional Örgü cheese Braided cheese. Mljekarstvo, 65(1), , 57-65. Doi: 10.15567/mljekarstvo.2015.0108, (2015), (SCI-Expanded)
- 14 ŞİMŞEK BEDİA, Studies on the storage stability of yayik butter. Journal für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit, 6(2), , 175-181. Doi: 10.1007/s00003-010-0622-y, (2011), (SCI-Expanded)
- 15 ŞİMŞEK BEDİA, SAĞDIÇ OSMAN, Determination of Fatty Acids and Chemical Characteristics of Cokelek Cheese from Cows Milk Using of L helveticus and or Yoghurt Bacteria. Food Science and Technology Research, 16(3), , 179-184. Doi: 10.3136/fstr.16.179 , (2010), (SCI-Expanded)
- 16 ŞİMŞEK BEDİA, GÜN İLHAN, Free Fatty Acid Composition of Akçakatık Cheese A traditional Turkish Dairy Product. Asian Jornal of Chemistry, 21(8), , 5923-5928. (2009), (SCI-Expanded)
- 17 ŞİMŞEK BEDİA, SAĞDIÇ OSMAN, Keçi Sütünden Üretilen Çökelek Peynirinin Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özellikleri ile Yağ Asidi Kompozisyonu Üzerine, Laktik Starter Kültür Tipi ve Farklı Sıcaklık Uygulamanın Etkisi. Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi , 177-183. Doi: 10.9775/kvfd.2011.5190, (2009), (SCI-Expanded)
- 18 ÖZKAN GÜLCAN, ŞİMŞEK BEDİA, KULEAŞAN HAKAN, Antioxidant activities of Satureja cilicica essential oil in butter and in vitro. Journal of Food Engineering, 79(4), , 1391-1396. Doi: 10.1016/j.jfoodeng.2006.04.020, (2007), (SSCI)
- 19 ŞİMŞEK BEDİA, sağdıç osman, ÖZÇELİK SAMİ, Survival of Escherichia coli O157 H7 during the storage of Ayran produced with different spices. Journal of Food Engineering, 78(2), , 676-680. Doi: 10.1016/j.jfoodeng.2005.11.005, (2007), (SSCI)
- 20 SAĞDIÇ OSMAN, ŞİMŞEK BEDİA, Orhan Veli Gürsoy, PADEM HÜSEYİN, Some Characteristics of Surk a Traditional Turkish Cheese. Archiv Für Lebensmittel Hygiene, 56(1), , 13-15. (2005), (SCI-Expanded)
- 21 DÖNMEZ MUHAMMET, SEÇKİN ABDULLAH KEMAL, SAĞDIÇ OSMAN, ŞİMŞEK BEDİA, Chemical characteristics fatty acid compositions conjugated linoleic acid contents and cholesterol levels of some traditional Turkish cheeses. International Journal of Food Sciences and Nutrition, 56(3), , 157-163. Doi: 10.1080/09637480500131137, (2005), (SCI)
- 22 ÖNER ZÜBEYDE, SAĞDIÇ OSMAN, ŞİMŞEK BEDİA, Lactic acid bacteria profiles and tyramine and tryptamine contents of Turkish tulum cheeses. European Food Research and Technology, 219(5), , 455-459. Doi: 10.1007/s00217-004-0962-x, (2004), (SCI-Expanded)
- 23 SAĞDIÇ OSMAN, ŞİMŞEK BEDİA, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, Microbiological and Physicochemical Characteristics of Van Herby Cheese a Traditional Turkish Dairy Product. Milchwissenschaft , 382-385. (2003), (SCI-Expanded)
- 24 ÖNER ZÜBEYDE, ŞİMŞEK BEDİA, SAĞDIÇ OSMAN, Determination of Some Properties of Turkish Tulum cheeses. Milchwissenschaft , 152-154. (2003), (SCI-Expanded)
- 25 ŞİMŞEK BEDİA, SAĞDIÇ OSMAN, KARAHAN AYNUR GÜL, Süt starter kültürleri tarafından üretilen bakteriosinlerin süt teknolojisindeki önemleri.. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 8(3), , 335-341. (2002), (Alan Endeksleri)
- Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitaplarında (proceedings) Basılan Bildiriler
- 1 Albay Zehra, ŞİMŞEK Bedia, THE EFFECT OF INULIN ADDITION ON SOME CHEMICAL, TEXTURAL, MICROBIOLOGICAL AND SENSORY PROPERTIES OF LOW-FAT PROBIOTIC TULUM CHEESE TELEME. V. INTERNATIONAL HALICH CONGRESS ON MULTIDISCIPLINARY SCIENTIFIC RESEARCH (2023). (Tam metin bildiri)
- 2 Gün Naciye Selinay, Albay Zehra, ŞİMŞEK Bedia, PROBİYOTİK BEYAZ PEYNİR TELEMESİNİN BAZI TEKSTÜR VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE SUSAM KÜSPESİ İLAVESİNİN ETKİSİ . III. INTERNATIONAL ISTANBUL CURRENT SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS (2023). (Tam metin bildiri)
- 3 Albay Zehra, ŞİMŞEK BEDİA, Tarçın ve Tarçın Uçucu Yağı ile Üretilen Kaymakların Bazı Özelliklerinin Belirlenm. X. International Multidisciplinary Congress of Eurasia (IMCOFE) (2019). (Tam metin bildiri)
- Ulusal Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
- 1 Albay Zehra, Yıldırım Kader, Çapa Esma, ŞİMŞEK Bedia, Geleneksel Kuru Kaymakların Bazı Kimyasal, Tekstürel, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özellikleri. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 9(3), , 484-492. Doi: 10.24925/turjaf.v9i3.484-492.3818, (2021), (TR DİZİN)
- 2 Uğur Sümeyra, ŞİMŞEK BEDİA, Beyaz peynir telemesinden üretilen cipslerin fizikokimyasal, tekstürel özellikleri ve akrilamid içerikleri. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 10(2), , 606-614. Doi: 10.28948/ngmuh.932609, (2021), (TR DİZİN)
- 3 Albay Zehra, İşleyen Tuğçe, Yıldırım Yoldaş, ŞİMŞEK BEDİA, Blok Tip Eritme Peynirinden Üretilen Peynir Cipslerinin Bazı Özellikleri. Akademik Gıda, 19(2), , 177-184. Doi: 10.24323/akademik-gida.977293, (2021), (TR DİZİN)
- 4 ŞİMŞEK Bedia, Some physicochemical, rheological and sensory properties of flavored ice cream. Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 10(2), , 598-605. Doi: 10.28948/ngumuh.911167, (2021), (Endekste taranmıyor)
- 5 ÇELEBİ MEHMET, ŞİMŞEK BEDİA, Taze ve Olgunlaşmış Kaşar Peynirlerinde Bazı Kimyasal ve Tekstürel Özelliklerin Belirlenmesi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 25(2), , 64-74. (2020), (Diğer)
- 6 ŞİMŞEK BEDİA, AÇIKGÖZ İNCİ, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrencilerinin İçme Sütü Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi. Yüzüncüyıl Üniversitesi Tarım Bilimleri, 21(1), , 12-18. (2011), (Alan Endeksleri)
- 7 ŞİMŞEK Bedia, ŞİMŞEK Bedia, Üniversite Öğrencilerinin Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi . Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 1(2), , 57-62. (2011), (TR DİZİN)
- 8 GÜN İLHAN, ŞİMŞEK Bedia, Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde üretilen hellim peynirlerinin bazı özelliklerinin Karşılaştırılması. Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 15(1), , 43-53. (2011), (TR DİZİN)
- 9 GÜN İLHAN, ŞİMŞEK BEDİA, The Fatty Acid Composition of Butter Stored in Sheep s or Goat s Stomach Karinyagi. Food and Nutrition Sciences, 2(1), , 402-406. (2011), (Diğer)
- 10 ŞİMŞEK BEDİA, GÜN İLHAN, ÇELEBİ MEHMET, Isparta Yöresinde Üretilen Süzme Yoğurtların Protein Profilleri ve Bunların Kimyasal Özelliklerle İlişkisi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi, 20(3), , 208-213. (2010), (TR DİZİN)
- 11 ŞİMŞEK BEDİA, AÇIKGÖZ İNCİ, Aydın Mustafa, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrencilerinin Probiyotik Ürün Tüketimlerinin ve Probiyotik Kavramının Bilinme Düzeyinin Belirlenmesi. Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, 5(2), , 1-6. (2010), (TR DİZİN)
- 12 ŞİMŞEK BEDİA, SAĞDIÇ OSMAN, Isparta Ve Yöresinde Üretilen Dolaz (Tort) Peynirinin Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 10(3), , 346-351. (2006), (Alan Endeksleri)
- 13 SAĞDIÇ OSMAN, Tülüoğlu Dilşad, Öçelik Sami, ŞİMŞEK BEDİA, Isparta Piyasasında Tüketime Sunulan Dondurmaların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , 441-446. (2002), (TR DİZİN)
- 14 Uraz Tümer, ŞİMŞEK BEDİA, Ankara Piyasasında Satılan Beyaz Peynirlerin Proteoliz Düzeylerinin Belirlenmesi. Gıda, 23(5), , 294-297. (1998), (TR DİZİN)
- Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitaplarında (proceedings) Basılan Bildiriler
- 1 SAĞDIÇ OSMAN, ÖZÇELİK SAMİ, ŞİMŞEK Bedia, ÖZDEMİR CİHAT, Geleneksel yöntemle üretilen küflü peynirlerin mikrobiyolojik nitelikleri ve küf florası. Türkiye 10. Gıda Mühendisliği Kongresi (2008). (Tam metin bildiri)
- Kitap
- 1 Uğur Sümeyra , ŞİMŞEK Bedia, GIDA BİLİMİ VE GASTRONOMİ -I(2023). İksad Yayınevi, Bölüm, (ULUSLARARASI)
- 2 Albay Zehra, ŞİMŞEK Bedia, Gıda Bilimi ve Gastronomi I(2023). İksad Yayınevi, Bölüm, (ULUSLARARASI)
- 3 KIRDAR SEVAL SEVGİ, GÜN İLHAN, YURDAKUL ÖZEN, ŞİMŞEK BEDİA, Pragmatic Approaches to Science and Engineering Studies(2022). Strategic Researches Academy, Bölüm, (ULUSLARARASI)
- 4 ÇELEBİ MEHMET, ŞİMŞEK BEDİA, Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar(2022). İksad Yayınevi, Bölüm, (ULUSLARARASI)
- 5 Albay Zehra, ŞİMŞEK Bedia, Yol Gösteren Şehir:Yalvaç Kent Araştırmaları II(2021). Çizgi Yayınevi, Bölüm, (ULUSLARARASI)