Süleyman Demirel Üniversitesi
Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta’daki yükseköğretimle ilgili güçlü bir alt yapının üzerine 1992 yılında kurulmuş ve geçen süreçte kurumsallaşmasını tamamlamış bir devlet üniversitesidir.
Üniversitemiz, bugün sahip olduğu akademik birimleri, öğretim elemanı, öğrenci sayısı, fiziki kapasitesi ve bilimsel araştırmalarıyla; sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleriyle ülkemizin yükseköğretim kurumları arasında seçkin bir yere sahiptir.
Üniversitemizin lisans eğitimi veren 14 fakültesi, 2 yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarı, ön lisans eğitimi veren 3 meslek yüksekokulu, lisansüstü eğitim veren 6 enstitüsü ile 48 araştırma ve uygulama merkezi bulunmaktadır. Üniversite binalarının büyük bir kısmı Isparta’daki merkez yerleşkededir.
Eğitim kalitesi, uluslararası düzeyde akademik kadrosu, yerleşkede sunulan imkanları ve araştırmacılığı teşvikiyle öğrenci odaklı bir üniversite olan Süleyman Demirel Üniversitesi Türkiye’nin en büyük ve en önde gelen kurumlarından birisi durumundadır.
SDÜ, Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültelerinde üst düzeyde bilgi birikimine sahip toplum sağlığını ön planda düşünen, iyi iletişim kurabilen, araştırmacı ve etik değerleri gözeten, bilim dünyasına katkıda bulunan ve evrensel ölçekte bilgi üreten yeterli hekimler ve akademisyenler yetiştirmektedir.
Göller Bölgesi’nin en kapsamlı Üniversite Hastanesi ve Diş Hastanesi de gelişmiş cihazlarla donatılmış klinik ve laboratuvarlarıyla geniş bir bölgeye sağlık hizmeti vermektedir.
Üniversitemiz; bölgesinde sanayileşme, tarımsal gelişim ve teknolojik alanlarda bir lider pozisyonu üstlenerek birçok değişikliğe ve yeniliğe imza atmıştır. Modern eğitim imkânları ve güçlü akademik kadrosu ile göller yöresinin gelişimine sağladığı büyük katkılarla da şehrin ve bölgenin göz bebeğidir.
Üniversitemizin önemli bir yanı da Erasmus ve Bologna süreçleri, üniversitelerarası yapılan işbirliği protokolleri ve disiplinlerarası gerçekleştirilen yurt dışı kaynaklı araştırma projeleri gibi birçok alanda bilimsel atılımlar gerçekleştirmesidir.
Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri’nden başta olmak üzere bir çok ülkeden yabancı öğrenciyi konuk ederek uluslararasılaşma yolunda da önemli adımlar atan SDÜ aynı zamanda öğrencilerine akredite olmuş uluslararası dil pasaportu veren bir üniversitedir.
Üniversitemiz, Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve ve Programı’na uygun olarak Avrupa Dil Portfolyosuna dayalı eğitim uygulamalarını hayata geçirmiştir. Bu eğitim uygulamaları bağımsız İngiliz Akreditasyon Kurumu olan British Educational Affairs(BEDAF) tarafından akredite edilmiştir. Üniversitemizde yabancı dil hazırlık eğitimini tamamlayan öğrencilerin almış oldukları Dil Pasaportları uluslararası geçerliliğe sahiptir.
Özellikle son yıllarda kazanılan TÜBİTAK, Kalkınma Bakanlığı ve Avrupa Birliği Çerçeve Programı Projeleri, Türk üniversiteleri arasında üniversitemizin projeci yönünü de ön plana çıkarmaktadır. Öğrenci ve öğretim elemanlarıyla birlikte yenilikçi düşünebilen, ileri teknolojiyi üreten ve bunun yayılımını sağlayan proje odaklı çalışmaları ile Türk üniversiteleri arasında üst sıralarda yer alan büyük bir üniversitedir.
Üniversitemiz, Göller Bölgesi Teknokenti ile üniversite ile sanayinin buluştuğu, araştırma ve geliştirme geleneğine sahip akademik bilginin ekonomik değere dönüştüğü, ülkenin ekonomi ve ihracatına olumlu katkılar sağlayan bir bilim yuvası olmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda son yıllarda Teknokent oluşumunun en iyi kurumsallaştığı üniversitelerden biri olarak görülmektedir.
Akademik Eğitim-Öğretim İmkânları
Çift Ana Dal
Çift ana dal programının amacı, ana dal lisans programlarını başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci bir dalda lisans diploması almak üzere öğrenim görmelerini sağlamaktadır. Öğrencilerimiz, ilan edilen çift ana dal programına, ana dal lisans programının en erken 3. ve en geç 5. yarıyıl başında başvurabilirler.
Yan Dal
Yan dal programı, ana dal lisans programlarını başarıyla yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda bilgilenmelerini sağlayan bir öğretim programıdır. Üniversitemizde ilan edilen yan dal programına, ana dal lisans programının en erken 3. ve en geç 6. yarıyıl başında başvurabilirler.
Öğrenci Projeleri
TÜBİTAK tarafından desteklenen Üniversite Öğrencileri Yurt İçi/Yurt Dışı Destekleme Programı’na son yıllarda Türkiye çapındaki tüm üniversiteler içinde kabul edilen öğrenci projeleri kapsamında üniversitemiz açık ara öndedir. Böylelikle öğrencilerimizin projeci yanı geliştirilmekte ve hem lisans hem de lisansüstü öğrencilerimize bu projeler kanalıyla maddi destekler sağlanmaktadır. Öğrenciler öğrenerek, üreterek para kazanmanın ve akademik hayat içinde yer almanın tadını çıkarmaktadırlar.
Erasmus ve Farabi Programları
Eğer siz de kabına sığamayan, farklı şehirleri, ülkeleri, üniversiteleri görmek isteyen, üniversite eğitimi sürecinde aktif olmayı hedefleyen, öğrenci olmanın yaşamınıza katacağı getirilerden en iyi şekilde yaralanmak isteyen bir öğrenciyseniz üniversitemiz doğru bir tercihtir. Üniversitemizin yurt dışındaki ve yurt içindeki çok sayıda üniversiteyle yaptığı anlaşmalar sayesinde bu üniversitelerde misafir öğrenci olarak birkaç sömestr boyunca bulunabilirsiniz. Yapılan araştırmalara bağlı olarak İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Almanya, Portekiz, Hollanda, Avusturya, Polonya, Finlandiya, Belçika, Estonya, Litvanya’daki ve diğer Avrupa ülkelerindeki daha birçok saygın üniversitede bir veya iki sömestr boyunca eğitim alabilirsiniz.
Üniversite öğrencilerimizin için bir başka fırsat ise yurt içindeki üniversitelerde bir veya iki sömestr boyunca eğitim alabilecek olmalarıdır. Türkiye’deki büyük kentlerde bulunan üniversitelerde Farabi Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde bulunabilir, öğrencilik hayatınıza artı değerler katabilirsiniz.