KİŞİSEL BİLGİLER
Adı Soyadı | Doç. Dr. Alper KUŞÇU |
Birimi | Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi |
Bölüm | Gıda Mühendisliği Bölümü |
Ana Bilim Dalı | Gıda Bilimleri Anabilim Dalı |
Telefon | 2462111624 |
E-Posta | E-Posta Adresini Göster |
ORCID ID | 0000-0002-5302-620X |
Akademik Hesaplar | |
Google Scholar |
Hindex: 8 Alıntı Sayısı: 456 |
Bu sayfadaki kişisel verilerin görünürlüğü KVKK 8. madde hükmü uyarınca ilgili kişinin açık rızası kapsamındadır.
Kişisel verilerinizin görünürlüğünü veya hali hazırdaki verilerinizi Personel Bilgi Sistemi (PBS) ve Akademik Bilgi Sistemi (ABS) üzerinden düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans | GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE) 05.11.1998 |
Yüksek Lisans | SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ) 19.08.2002 |
Doktora | EGE ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) 11.08.2008 |
AKADEMİK YAYIN ANALİZLERİ (Son 5 Yıl)
İLGİ ALANLARI
YAYINLAR
- Projelerde Yaptığı Görevler
- 1 Havucun Ultrases Destekli Düşük Basınçlı Kızgın Buhar Yöntemiyle Kurutulması ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi, Tübitak 1002, KUŞÇU Alper, 01.01.2022 - 14.03.2022 (ULUSAL)
- 2 Sebze ve Balık İşlemede Elektrolize Yükseltgen Suyun Kullanımı, Tübitak 1001, KUŞÇU Alper, PAZIR Fikret, 01.06.2006 - 01.06.2008 (ULUSAL)
- 3 Sürekli Sistemde Kurutma İşleminin Kırmızıbiberde Kalite Özelliklerine Etkisi, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, KUŞÇU Alper, ÖZÇELİK Prof.Dr. Sami, 06.04.2001 - 05.04.2002 (ULUSAL)
- Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
- 1 KUŞÇU Alper, GÜL Cansu, OPTIMIZATION OF DRYING CHARACTERISTICS OF MANDARIN SLICES THROUGH BOX-BEHNKEN DESIGN APPLICATION. Advances in Food Sciences, 44(4), , 133-141. Doi: 10.1111/j.1365-277X, (2022), (EBSCO)
- 2 BULANTEKİN ÖZCAN, KUŞÇU ALPER, Determination of phenolics, organic acids, minerals and volatile compounds of jujube (Ziziphus jujuba miller) jam produced by under vacuum evaporation compared with open pan method. Journal of Food Measurement and Characterization , 1127-1138. Doi: 10.1007/s11694-020-00713-9, (2021), (SCI-Expanded)
- 3 TURANTAŞ FULYA, ERSUS SEDA, Sömek Özgül, KUŞÇU ALPER, DECONTAMINATION EFFECT OF ELECTROLYZED WATER WASHING ON FRUITS AND VEGETABLES. Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, 7(4), , 337-344. Doi: 10.15414/jmbfs.2018.7.4.337-342, (2018), (Diğer)
- 4 USLU ÜLKÜ HİLAL, KUŞÇU ALPER, The Effects of Ultrasound Pre-Treatment in Hot Air and Microwave Drying of Kumquat (Fortunella Margarita Swingle) on The Quality Characteristics. Advances in Food Sciences, 40(1), , 42-51. (2018), (Diğer)
- 5 KUŞÇU ALPER, PAZIR FİKRET, Determination of Some Physicochemical and Sensorial Differences between Organic and Conventional Growing Sweet Red Pepper (Capsicum annuum L.). Chemistry Research Journal, 3(2), , 93-101. (2018), (Diğer)
- 6 KUŞÇU ALPER, BULANTEKİN ÖZCAN, The effects of production methods and storage on the chemical constituents of apple pekmez. Journal of Food Science and Technology, 53(7), , 3083-3092. Doi: 10.1007/s13197-016-2281-1, (2016), (SCI-Expanded)
- 7 ÜNLÜTÜRK SEVCAN, ÜNLÜTÜRK MEHMET SÜLEYMAN, PAZIR FİKRET, KUŞÇU ALPER, Discrimination of Bio Crystallogram Images Using Neural Networks. NEURAL COMPUTING APPLICATIONS , 1221-1228. (2014), (SCI-Expanded)
- 8 KALKAN HABİL, GÜNEŞ ALİ, Durmuş Efkan, KUŞÇU ALPER, Non-invasive detection of aflatoxin-contaminated figs using fluorescence and multispectral imaging. Food Additives & Contaminants: Part A, 31(8), , 1414-1421. Doi: 10.1080/19440049.2014.926398, (2014), (SCI-Expanded)
- 9 ÜNLÜTÜRK SEVCAN, ÜNLÜTÜRK MEHMET SÜLEYMAN, PAZIR FİKRET, KUŞÇU ALPER, Process Neural Network Method: Case Study I: Discrimination of Sweet Red Peppers Prepared by Different Methods. EURASIP Journal on Advances in Signal Processing , 1-8. Doi: 10.1155/2011/290950, (2011), (SCI-Expanded)
- 10 ÇAM MUSTAFA, Hışıl Yaşar, KUŞÇU ALPER, Organic acid, phenolic content, and antioxidant capacity of fruit flesh and seed of Viburnum opulus. Chemistry of Natural Compounds, 43(4), , 460-461. Doi: 10.1007/s10600-007-0161-7, (2007), (SCI)
- 11 SAĞDIÇ OSMAN, KUŞÇU ALPER, ÖZCAN MEHMET MUSA, ÖZÇELİK SAMİ, Effects of Turkish spice extracts at various concentrations on the growth of Escherichia coli O157:H7. Food Microbiology , 473-478. Doi: 10.1006/fmic.2002.0494, (2002), (SCI-Expanded)
- Ulusal Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
- 1 YILDIRIM Nurali, KUŞÇU ALPER, Acılığı Giderilmiş Kapariden (Capparis Spp.) Geleneksel ve Vakum Yöntemleriyle Üretilen Reçellerin Kalite Özelliklerinin Karşılaştırılması. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 22(2), , 881-886. Doi: 10.19113/sdufbed.55487, (2018), (TR DİZİN)
- 2 PİŞKİN HACER, KUŞÇU ALPER, Meyve Sebze İşlemede Elektrolize Yükseltgen Su Uygulamaları. Meyve Bilimi, 1(1), , 56-62. (2017), (TR DİZİN)
- 3 BULANTEKİN ÖZCAN, KUŞÇU ALPER, Elmada Bulunan Fitokimyasallar ve Diğer Bileşenlerin İnsan Sağlığına Yararları. Meyve Bilimi, 1(1), , 213-218. (2017), (TR DİZİN)
- 4 ALTINAY BETÜL, KUŞÇU ALPER, Vurgulu Elektrik Alan Uygulamasının Meyve ve Sebze Bileşenleri Üzerine Etkisi. Meyve Bilimi, 1(1), , 204-207. (2017), (TR DİZİN)
- 5 ACAR ONUR, ŞİMŞEK BEDİA, KUŞÇU ALPER, Yoğurtta Melaminin Biyokristalizasyon Yöntemi ile Belirlenmesi. SDÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 19(3), , 1-8. Doi: 10.19113/sdufbed.30244, (2015), (TR DİZİN)
- 6 KUŞÇU ALPER, PAZIR FİKRET, Gıda Endüstrisinde Ozon Uygulamaları. Gıda, 29(2), , 123-129. (2004), (TR DİZİN)
- Editörlük
- 1 Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi, Dergi, Yrd. Editör, 01.01.2022 - 31.12.2022 (ULUSAL)
VERDİĞİ DERSLER
Doktora Tez İzleme Komitesi (T.İ.K.)
Enerji ve Kütle Denkliği
Fruit and Vegetable Processing Technology
Gıdalarda Renk ve Renk Maddeleri
Heat and Mass Transfer
Isı ve Kütle Transferi
İleri Meyve Sebze İşleme Teknolojisi
Meyve Sebze İşleme Teknolojisi
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi
Mezuniyet Tez Çalışması 1
Mezuniyet Tez Çalışması 2
Proses Uygulamaları 1
Proses Uygulamaları I
Proses Uygulamaları II
Proses Uygulamarı II
Seminer I (Yüksek Lisans)
Seminer II (Doktora)
Tez ( Doktora)
Tez (Yüksek Lisans)
Unit Operations II
Uzmanlık Alan Dersi II (Doktora)
Uzmanlık Alan Dersi II (Yüksek Lisans)
Enerji ve Kütle Denkliği
Fruit and Vegetable Processing Technology
Gıdalarda Renk ve Renk Maddeleri
Heat and Mass Transfer
Isı ve Kütle Transferi
İleri Meyve Sebze İşleme Teknolojisi
Meyve Sebze İşleme Teknolojisi
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi
Mezuniyet Tez Çalışması 1
Mezuniyet Tez Çalışması 2
Proses Uygulamaları 1
Proses Uygulamaları I
Proses Uygulamaları II
Proses Uygulamarı II
Seminer I (Yüksek Lisans)
Seminer II (Doktora)
Tez ( Doktora)
Tez (Yüksek Lisans)
Unit Operations II
Uzmanlık Alan Dersi II (Doktora)
Uzmanlık Alan Dersi II (Yüksek Lisans)