KİŞİSEL BİLGİLER
Adı Soyadı Prof. Dr. Hülya GÜL
Birimi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Bölüm Gıda Mühendisliği Bölümü
Ana Bilim Dalı Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı
Telefon 2462111666
E-Posta E-Posta Adresini Göster
ORCID ID 0000-0002-6791-817X
Akademik Hesaplar
Web Of Science ResearcherID
Google Scholar Hindex: 16
Alıntı Sayısı: 1243
Bu sayfadaki kişisel verilerin görünürlüğü KVKK 8. madde hükmü uyarınca ilgili kişinin açık rızası kapsamındadır. Kişisel verilerinizin görünürlüğünü veya hali hazırdaki verilerinizi Personel Bilgi Sistemi (PBS) ve Akademik Bilgi Sistemi (ABS) üzerinden düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans EGE ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 25.07.1996
Yüksek Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ) 27.01.2000
Doktora ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) 22.03.2007
ÜNİVERSİTE DIŞI DENEYİMLER
Kurum Adı Görev Adı Görev Tarihi
Kazakh National Agrarian Research University Yaz okulunda ders verme 2022 - 2022
AKADEMİK YAYIN ANALİZLERİ (Son 5 Yıl)
ARAŞTIRMA, KURS, SERTİFİKA
Adı Türü Yer Tarih
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BİLİŞİM FARKINDALIĞI EĞİTİMİ SERTİFİKASI Sertifika Süleyman Demirel Üniversitesi 11.10.2022 - 11.10.2022
Kazakh National Agrarian Research Universty Certificate Sertifika Almaty/Kazakistan 06.06.2022 - 19.06.2022
Tekstür Analizleri Uygulama Eğitimi Sertifika Süleyman Demirel Üniversitesi 26.10.2018 - 26.10.2018
İLGİ ALANLARI
Tahıl Bilimi ve Teknolojisi,Ekmek bilimi ve teknolojisi,Bisküvi Teknolojisi,Fırın Ürünleri Teknolojisi,Makarna teknolojisi
YAYINLAR
  • Projelerde Yaptığı Görevler
  • 1 Farklı İşleme Yöntemleri ile Elde Edilen Aquafabanın Top Kek Kalitesi Üzerine Etkisi, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, ACUN Sultan, Gül Hülya, 30.04.2024 - Devam Ediyor (ULUSAL)
  • 2 Balık İşletmeleri Yan Ürünü Olan Balık Kılçığından Glutensiz Top Kek Üretimine İnovatif Bir Yaklaşım, Öğrenci Projesi, , 26.03.2024 - Devam Ediyor (ULUSAL)
  • 3 Kokusu Alınmıs, Liyofilize Balık Tozu Ilaveli Glutenli/Glutensiz Fonksiyonel Makarna Üretimi: Besin Degeri, Tekno-Fonksiyonel Özellikleri, In-Vitro Sindirilebilirligi ve Yapay Zeka Tabanlı Raf Ömrü Tahmini ve Gıda Kaynaklı Patojen Analizi, Tübitak 1001, GÜL Hülya, Çoban Özlem Emir, Okutan Tuba, Eroğlu Mücahit, Kılınçer İlhan Fırat, Yılmaz Feray Çağıran, 20.03.2024 - Devam Ediyor (ULUSAL)
  • 4 Atalık Buğdayların ve Süne Zararlı Buğdayların Ekmeklik Kalitesinin Soğuk Plazma Teknolojisi İle İyileştirilebilme Olanaklarının Araştırılması, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, GÜL Hülya, Ulutürk Şeyma, 16.01.2024 - Devam Ediyor (ULUSAL)
  • 5 Zeytin Endüstrisi Atıklarından Bazı Fonksiyonel Bileşenlerin Mikroenkapsülasyonu ve Makarna Üretiminde Kullanımı, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, GÜL Hülya, Kılcı Muzaffer, 01.12.2022 - Devam Ediyor (ULUSAL)
  • 6 Karpuz yan ürünlerinin taze makarna üretiminde kullanılabilirliğinin araştırılması, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Acun Sultan, GÜL Hülya, Seyrekoğlu Fadime, 30.07.2022 - Devam Ediyor (ULUSAL)
  • 7 Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Yerel Karakılçık Buğday Örneklerinin Karakteristik Özellikleri ve Ekmek Üretiminde Kullanılması, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, GÜL Hülya, 12.11.2021 - 15.11.2023 (ULUSAL)
  • 8 Ekşi Mayalı Bazlama Üretiminde Farklı Fermentasyon, Pişirme ve Depolama Koşullarının Okratoksin A Varlığına Etkisi, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, GÜL Hülya, ÖZDEMİR Nazlı, 12.11.2021 - 15.11.2023 (ULUSAL)
  • 9 Fonksiyonel taze makarna üretiminde zeytincilik yan ürünlerinin kullanılması ve bazı kalite karakteristiklerinin araştırılması, Öğrenci Projesi, , 05.11.2021 - 07.11.2022 (ULUSAL)
  • 10 Fonksiyonel taze makarna üretiminde zeytincilik yan ürünlerinin kullanılması ve bazı kalite karakteristiklerinin araştırılması, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, GÜL Hülya, Erikci Hilal, Kanat Didar , İlgöz Seher, 25.05.2021 - 03.03.2022 (ULUSAL)
  • 11 Pirinç Nişastasından Çeşitli Yöntemler ile Elde Edilen Enzime Dirençli Nişastanın Karakterizasyonu ve Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi, BAP, GÜL Hülya, Demirekin Ayşe, 08.01.2020 - 08.01.2021 (ULUSAL)
  • 12 Farklı Meyve Unları ile Zenginleştirilmiş Glutensiz Dondurma Külahı Üretimi Optimizasyonu ve Ürün Kalitesinin Değerlendirilmesi, Öğrenci Projesi, , 29.03.2019 - 27.03.2020 (ULUSAL)
  • 13 Farklı Yöntemlerle Stabilize Edilmiş Buğday Ruşeyminin Simit Kalitesi Üzerine Etkisi ve Tüketici Beğenisi Açısından Değerlendirilmesi, Öğrenci Projesi, , 29.03.2019 - 27.03.2020 (ULUSAL)
  • 14 İncir Çekirdeği Unu Kullanılarak Glutenli ve Glutensiz Sanayi Tipi Mufin Üretimi, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Özkan Hande , GÜL Hülya, 08.01.2019 - 08.03.2021 (ULUSAL)
  • 15 Leblebi Üretiminde Yan Ürün Olarak Açığa Çıkan Kırık Leblebi Ununun Glutenli ve Glutensiz Mufin Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, GÜL Hülya, Ataman Çiçek, 08.01.2019 - 08.03.2021 (ULUSAL)
  • 16 Mikroenkapsülasyon tekniğiyle üretilen farklı propolis ekstraktlarının ve bal tozunun kek üretiminde kullanılması, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, GÜL Hülya, Acun Sultan , 08.01.2019 - 08.03.2021 (ULUSAL)
  • 17 ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN PANCAR UNU KATKILI GLUTENSİZ BİSKÜVİ ÜRETİMİ , Öğrenci Projesi, , 15.02.2018 - 12.06.2018 (ULUSAL)
  • 18 Kısmi pişirilerek Dondurulmuş Glutensiz Ekmek Üretimi, Araştırma Projesi, GÜL Hülya, Hayıt Fatma, 01.08.2015 - 01.06.2018 (ULUSAL)
  • 19 Göller Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Fiziksel, Kimyasal ve Teknolojik Özellikleri ile Erişte Kalitelerinin Belirlenmesi, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, GÜL Hülya, ÖZTÜRK Ayşe, 22.04.2013 - 30.12.2019 (ULUSAL)
  • 20 Karabuğday, Taransglutaminaz ve Ekşi Mayanın Dondurulmuş Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, GÜL Hülya, Hayıt Fatma, 22.04.2013 - 18.12.2018 (ULUSAL)
  • 21 Farklı Oranlarda Öğütülmüş Üzüm Çekirdeği İçeren Ekmeklerin Ekmek Verimi ve Kalitesini Oksidatif Enzimler ile Düzeltme İmkanlarının Araştırılması, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, GÜL Hülya, Ödeş Nahide, 31.01.2012 - 18.12.2018 (ULUSAL)
  • 22 Göller Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Fiziksel Kimyasal ve Teknolojik Özellikleri ile Ekmek Kalitelerinin Belirlenmesi, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, GÜL Hülya, Kara Burhan, Gül Mevlüt, Türk Sinem, Acun Sultan , Öztürk Ayşe, 10.08.2011 - 05.10.2013 (ULUSAL)
  • 23 "Göller Bölgesinde Bulunan Un Fabrikaları Tarafından Kullanılan Yerel ve İthal Ekmeklik Buğdayların Fiziksel, Kimyasal ve Teknolojik Özellikleri ile Ekmek Kalitelerinin Belirlenmesi", Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, GÜL Hülya, Türk Aslan Sinem, 10.08.2011 - 10.02.2013 (ULUSAL)
  • 24 Bazı Doğal Bitkisel Katkıların Ekmek Hamurunun Reolojik ve Tekstürel Özellikleri Üzerine Etkisi, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, GÜL Hülya, Şen Hicran, 10.06.2011 - 10.06.2013 (ULUSAL)
  • 25 Isparta İlindeki Geleneksel ve Serbest Tip Ekmek Üreten Fırınların Değerlendirilmesi, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, GÜL Hülya, 10.06.2011 - 07.04.2015 (ULUSAL)
  • 26 Göller Bölgesinde Araştırarak Doğayı Tanıyoruz, Araştırma Projesi, GÜL Hülya, KÖKNAROĞLU Hayati, OYMAN Naile Rengin, GÜVERCİN Damla, DURAN Rağbet Ezgi, 01.06.2011 - 01.11.2011 (ULUSAL)
  • 27 Alternatif Gübrelerin Ekmeklik Buğdayın Tane Verimi, Verim Komponentleri ve Kalite Özelliklerine Etkileri, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, GÜL Hülya, GÜL Hülya, Kara Burhan, 04.02.2011 - 04.02.2013 (ULUSAL)
  • 28 Doğal Antioksidan ve Diyet Lif Kaynağı Olarak Şarap İşletmeleri Atığı Olan Üzüm Posasının Fonksiyonel Ekmek Üretiminde Kullanılabilme Olanaklarının Araştırılması Destekleyen Kuruluş Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Proje No TAGEM 10 AR GE 08 , Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç), GÜL Hülya, Gül Mevlüt, Acun Sultan , Nayır (Ödeş) Nahide , Şen Hicran, Türk Sinem, 01.08.2010 - 01.08.2012 (ULUSAL)
  • 29 Şarap İşletmeleri Atığı Olan Üzüm Posasının ve Üzüm Çekirdeğinin Bisküvi Kalitesi Üzerine Etkisi, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, GÜL Hülya, 16.12.2009 - 16.06.2011 (ULUSAL)
  • 30 Bisküvi Üretiminde Beyaz Lahananın Kullanım Olanakları, Öğrenci Projesi, , 06.01.2009 - 30.12.2009 (ULUSAL)
  • 31 Una Katılan Mısır ve Buğday Kepeklerinin Hamur ve Ekmeğin Nitelikleri Üzerine Etkileri, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, GÜL Hülya, Özer Mehmet Sertaç , 05.08.2003 - 01.02.2007 (ULUSAL)
  • 32 Isparta Yöresinde Kullanılan Ekşi Mayanın Bileşimi Bazı Biyokimyasal ve Fizyolojik Özelliklerinin Araştırılması ve Ekmek Yapımında Kullanılması, Tübitak 1001, GÜL Hülya, Özçelik Sami, 01.07.1999 - 01.07.2000 (ULUSAL)
  • Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
  • 1 ACUN SULTAN, GÜL HÜLYA, Ulutürk Şeyma, Hande Elif Çevik, Yaver Yasin, Şeker İkamesi Olarak Doğal Tatlandırıcılar ile Glutensiz Muffin Kek Üretimi ve Kalite Değerlendirmesi. AYDIN GASTRONOMY, 8(1), , 15-30. Doi: 10.17932/IAU.GASTRONOMY.2017.016/gastronomy_v08i1002, (2024), (TR DİZİN)
  • 2 Özkan K., GÜL Hülya, Some Physical and Physicochemical Characteristics of Local Karakılçık Wheat Varieties Grown in Different Provinces of Türkiye . KSÜ Tarım ve Doğa Dergisi, 27(3), , 674-684. Doi: 10.18016/ksutarimdoga.vi.1317966, (2024), (ESCI: Emerging Sources Citation Index)
  • 3 Bayav A., GÜL Hülya, Global Evaluatıon of the Turkish Pasta Industry in Terms of Competitiveness. SCIENTIFIC PAPERS-SERIES MANAGEMENT ECONOMIC ENGINEERING IN AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT, 24(1), , 97-106. (2024), (ESCI: Emerging Sources Citation Index)
  • 4 GÜL Elif Ece, Uğurel BİÇİCİ Arzu, GÜL Hülya, ACUN Sultan, Çölyak Hastaları için Isparta Gülü (Rosa damascena Mill.) ile Zenginleştirilmiş Glutensiz Dondurma Külahı Geliştirilmesi . Journal of Engineering Sciences and Design, 12(2), , 345-356. Doi: 10.21923/jesd.1455496, (2024), (TR DİZİN)
  • 5 Özdemir N., GÜL Hülya, Effects of fermentation time, baking, and storage on ochratoxin A levels in sourdough flat bread. Food Science and Nutrition , 0-0. Doi: 10.1002/fsn3.4357, (2024), (SCI-Expanded)
  • 6 Hayıt F., Acun S., GÜL Hülya, Ticari Olarak Satışta Olan Glutensiz Makarnaların Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Tekstürel Kalitelerinin Belirlenmesi. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (Online), 6(1), , 700-719. (2023), (TR DİZİN)
  • 7 ACUN SULTAN, GÜL HÜLYA, Türkiye Piyasasında Satışa Sunulan Spagetti Makarnaların Bazı Kalite Özellikleri. Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi, 13(2), , 531-546. Doi: 10.31466/kfbd.1233704, (2023), (TR DİZİN)
  • 8 GÜL Hülya, Şimşek B., Hayıt F., Uğur B., Gofret Tipi Dondurma Külahlarının Bazı Kalite Özellikleri. JOURNAL OF GRADUATE SCHOOL OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES OF MEHMET AKIF ERSOY UNIVERSITY, 14(2), , 252-261. Doi: 10.29048/makufebed.1327144, (2023), (EBSCO)
  • 9 Özkan Hande , GÜL Hülya, İncir Çekirdeği Ununun Mufinin Fiziksel, Kimyasal, Tekstürel ve Duyusal Kalitesi Üzerine Etkisi. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 18(1), , 33-39. Doi: 10.25308/aduziraat.786257, (2021), (TR DİZİN)
  • 10 ACUN SULTAN, GÜL HÜLYA, Mikroenkapsüle Çam Propolisinin Top Kek Üretiminde Kullanılması. Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 11(2), , 1205-1217. Doi: 10.21597/jist.855038, (2021), (EBSCO)
  • 11 Demirekin Ayşe, GÜL HÜLYA, Otoklavlama-Retrogradasyon yöntemi uygulanarak pirinç nişastasından elde edilen enzime dirençli nişastanın ekmek hamuru reolojisi ve ekmeğin bazı kimyasal özellikleri üzerine etkisi. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 27(7), , 807-812. Doi: 10.5505/pajes.2020.25738, (2021), (ESCI: Emerging Sources Citation Index)
  • 12 GÜL HÜLYA, ACUN SULTAN, HAYIT FATMA, Şirikçi Bekir Sıtkı, Geleneksel Ekşi Mayalı Isparta Ekmeğinin Bazı Kalite Karakteristikleri Açısından Değerlendirilmesi . Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 16(1), , 34-45. (2021), (EBSCO)
  • 13 GÜL HÜLYA, HAYIT FATMA, Özer Bedia, ACUN SULTAN, KIRMIZI PANCAR UNUNUN GLUTENSİZ BİSKÜVİ ÜRETİMİNDE KULLANILMASI. Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi, 9(4), , 1166-1173. Doi: 10.21923/jesd.922900, (2021), (TR DİZİN)
  • 14 HAYIT FATMA, GÜL HÜLYA, Çimlendirilmiş Tahıl ve Baklagillerin Unlu Mamullerde Kullanımı ve Ürün Kalitesine Etkileri. Electronic Letters on Science & Engineering, 17(2), , 63-75. (2021), (Diğer)
  • 15 Ataman Çiçek, GÜL HÜLYA, Leblebi Üretiminde Yan Ürün Olarak Açığa Çıkan Kırık Leblebi Ununun Mufin Kalitesi Üzerine Etkisi. Black Sea Journal of Agriculture, 3(4), , 308-316. (2020), (Diğer)
  • 16 KARA BURHAN, ACUN SULTAN, GÜL HÜLYA, EKMEKLİK BUĞDAYDA (Triticum Aestivum L.) TANE İRİLİĞİNİN UNDA BAZI KALİTE ÖZELLİKLERE ETKİSİ. Black Sea Journal of Agriculture, 3(4), , 246-252. (2020), (TR DİZİN)
  • 17 GÜL HÜLYA, Ödeş Nahide, The effects of grape seed flour and glucose oxidasesupplementation on the some quality attributes of bread. International Journal of Agriculture Forestry and Life Sciences, 4(1), , 14-20. (2020), (Diğer)
  • 18 HAYIT FATMA, GÜL HÜLYA, Kenevirin Önemi ve Unlu Mamullerde Kullanımı. Electronic Letters on Science and Engineering, 16(5), , 17-25. (2020), (Diğer)
  • 19 ACUN SULTAN, GÜL HÜLYA, FONKSİYONEL BİR ÜRÜN OLAN PROPOLİSİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ. Uludağ Arıcılık Dergisi, 20(2), , 189-208. Doi: 10.31467/uluaricilik.770477, (2020), (TR DİZİN)
  • 20 GÜL Hülya, Kara Burhan, Acun Sultan , Türk Aslan Sinem, Öztürk Ayşe, Türkiye’nin Göller Bölgesi’nde Yetiştirilen Farklı Buğday Çeşitlerinin Bazı Kalite Özellikleri. Turkish Journal of Agricultural and Natural Sciences , 7(3), , 586-595. (2020), (TR DİZİN)
  • 21 Hayıt Fatma, GÜL Hülya, The importance of cannabis and its use in bakery products. Electronic Letters on Science and Engineering, 16(1), , 17-25. (2020), (Diğer)
  • 22 GÜL HÜLYA, Tekeli Semra Gül, Inclusion of Rosa damascena Mill. powder into cookies: nutritional, antioxidant andquality characteristics. International Journal of Agriculture, Forestry and Life Sciences, 3(2), , 301-306. (2019), (Diğer)
  • 23 GÜL HÜLYA, Ödeş Nahide, Improvement of the rheological properties of wheat flour doughs containing various concentrations of grape seed flour by using glucose oxidase. International Journal of Agriculture Forestry and Life Sciences, 3(2), , 311-319. (2019), (Diğer)
  • 24 HAYIT FATMA, GÜL HÜLYA, Kinoa Ununun ve Kısmi Pişirilerek Dondurma Yönteminin Glutensiz Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi. Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi, 9(2), , 406-427. Doi: 10.31466/kfbd.647249, (2019), (TR DİZİN)
  • 25 HAYIT FATMA, GÜL HÜLYA, Glutensiz Bisküvi Unu Formülasyonunun Yanıt Yüzey Yöntemi Kullanılarak Optimizasyonu. Akademik Gıda, 17(1), , 185-192. Doi: 10.24323/akademik-gida.613560, (2019), (TR DİZİN)
  • 26 GÜL HÜLYA, Ulutürk Şeyma, Effects of fig seed flour on some quality parameters of cookies. International Journal of Agriculture Forestry and Life Sciences, 3(2), , 219-224. (2019), (Diğer)
  • 27 GÜL HÜLYA, HAYIT FATMA, ACUN SULTAN, Tekeli Semra Gül, Improvement of Quality Characteristics of Gluten-Free Cookies with the Addition of Xanthan Gum. “Agriculture for Life, Life for Agriculture” Conference Proceedings, 1(1), , 529-535. Doi: 10.2478/alife-2018-0083, (2018), (Alan Endeksleri)
  • 28 KARA BURHAN, GÜL HÜLYA, DİZLEK HALEF, Effect of removing tiller and second cop on fresh/baby corn yield and some characteristics in sweet corn. Mediterranean Agricultural Sciences, 31(2), , 1-2. Doi: 10.29136/mediterranean.379093, (2018), (Alan Endeksleri)
  • 29 GÜL HÜLYA, Tekeli Semra Gül, EVALUATION OF NUTRITIONAL, PHYSICAL, TEXTURAL AND SENSORIAL PROPERTIES OF GLUTEN FREE COOKIES SUPPLEMENTED WITH DRIED Rosa damascena Mill. PETALS. Scientific Bulletin. Series F. Biotechnologies , 221-228. (2018), (Alan Endeksleri)
  • 30 GÜL HÜLYA, HAYIT FATMA, Acar Cansu, Kurt Neslihan, DİZLEK HALEF, Effects of Chickpea-Based Leavening Extract on Physical, Textural and Sensory Properties of White Wheat Bread. International Journal of Food Engineering (2018), (SCI)
  • 31 GÜL HÜLYA, HAYIT FATMA, Bıçakcı Songül, ACUN SULTAN, Effect of Heat Stabilized Wheat Germ on Some Properties of Cookies. FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, 27(2), , 1145-1151. (2018), (SCI)
  • 32 GÜL HÜLYA, ŞEN HİCRAN, Effects of pomegranate seed flour on dough rheology and bread quality. CYTA-JOURNAL OF FOOD, 15(4), , 622-628. Doi: 10.1080/19476337.2017.1327461, (2017), (SCI-Expanded)
  • 33 GÜL HÜLYA, KART FİDAN MERVE, GÜL MEVLÜT, AKPINAR METİN GÖKSEL, BAKERY PRODUCTS CONSUMPTION AND CONSUMERS AWARENESS IN URBAN AREAS OF ISPARTA CITY, TURKEY. SCIENTIFIC PAPERS-SERIES MANAGEMENT ECONOMIC ENGINEERING IN AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT, 17(2), , 137-145. Doi: WOS:000407960800019, (2017), (ESCI: Emerging Sources Citation Index)
  • 34 HAYIT FATMA, GÜL HÜLYA, Çölyak ve Çölyak Hastaları İçin Üretilen Ekmeklerin Kalite Özellikleri. Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 7(1), , 163-169. (2017), (TR DİZİN)
  • 35 GÜL HÜLYA, ŞEN HİCRAN, EFFECTS OF ROSEHIP SEED FLOUR ON THE RHEOLOGICAL PROPERTIES OF BREAD DOUGH. Scientific Bulletin. Series F. Biotechnologies , 330-335. (2017), (Alan Endeksleri)
  • 36 GÜL HÜLYA, ŞEN HİCRAN, THE INFLUENCE OF ROSEHIP SEED FLOUR ON BREAD QUALITY. Scientific Bulletin. Series F. Biotechnologies, , 336-342. (2017), (Diğer)
  • 37 GÜL Hülya, GÜL Mevlüt , Türk Aslan Sinem, Acun Sultan, Nayır (Ödeş) Nahide, Şen Hicran, CONSUMER ACCEPTABILITY OF BREAD PRODUCED FROM BY-PRODUCTS OF WINE INDUSTRY. FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, 26(11), , 6924-6931. (2017), (SCI)
  • 38 HAYIT F., GÜL Hülya, Tam karabuğday unu ve transglutaminaz ilavesinin kısmi pişirilerek dondurulmuş ekşi mayalı ekmeklerin fiziksel ve tekstürel özellikleri üzerine etkisi. MEDITERRANEAN AGRICULTURAL SCIENCES, 30(2), , 113-119. (2017), (TR DİZİN)
  • 39 Demirekin Ayşe, GÜL HÜLYA, Enzime Dirençli Nişasta ve Sağlık Üzerindeki Etkileri. Journal of Agricultural Faculty of Uludag University, 30(2), , 71-78. (2016), (TR DİZİN)
  • 40 Hayıt Fatma, GÜL HÜLYA, Karabuğdayın Sağlık Açısından Önemi ve Unlu Mamüllerde Kullanımı. Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dergisi, 29(1), , 123-131. (2015), (TR DİZİN)
  • 41 GÜL HÜLYA, GÜL MEVLÜT, ACUN SULTAN, TÜRK ASLAN SİNEM, ÖZTÜRK AYŞE, KARA BURHAN, AKMAN ZEKERİYA, Tarım işletmelerinde buğday tohumu kullanımı ve sorunları Burdur ve Isparta illeri örneği. Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi, 3(9), , 732-741. (2015), (TR DİZİN)
  • 42 GÜL Hülya, GÜL M., BEKİR SITKI Ş., ACUN S., HAYIT F., Isparta İlindeki Geleneksel ve Serbest Tip Ekmek Üreten Fırınların Teknik ve Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi. SDÜ Ziraat Fakültesi Dergisi, 10(2), , 11-21. (2015), (Diğer)
  • 43 ACUN SULTAN, GÜL HÜLYA, Effects of grape pomace and grape seed flours on cookie quality. Quality Assurance and Safety of Crops & Foods, 6(1), , 81-88. Doi: 10.3920/QAS2013.0264, (2014), (SCI-Expanded)
  • 44 GÜL HÜLYA, ACUN SULTAN, ŞEN HİCRAN, TÜRK ASLAN SİNEM, NAYIR NAHİDE, Antioxidant activity total phenolics and some chemical properties of öküzgözü and narince grape pomace and grape seed flours. Journal of Food, Agriculture and Environment, 11(2), , 28-34. (2013), (SCI-Expanded)
  • 45 GÜL HÜLYA, YANIK ALİME, ACUN SULTAN, Effects of white cabbage powder on cookie quality. Journal of Food, Agriculture & Environment, 11(1), , 68-72. (2013), (SCI-Expanded)
  • 46 KARA BURHAN, GÜL HÜLYA, Alternatif Gübrelerin Farklı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Tane Verimi Verim Komponentleri ve Kalite Özelliklerine Etkileri. Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 8(2), , 88-97. (2013), (Alan Endeksleri)
  • 47 Dizlek H., Özer M. S., GÜL Hülya, Farklı Kükürt Dozlarının Ekmeklik ve Makarnalık Buğdayların Nitelikleri Üzerine Etkileri. Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi , 19-30. (2013), (SCI-Expanded)
  • 48 B Kara, B Atar, GÜL Hülya, Effects of different sowing dates on protein sugar and dry matter of sweet corn. Research on Crops, 13(2), , 493-497. (2012), (SCI-Expanded)
  • 49 GÜL HÜLYA, ÖZER MEHMET SERTAÇ, DİZLEK HALEF, Improvement of the wheat and corn bran bread quality by using glucose oxidase and hexose oxidase. JOURNAL OF FOOD QUALITY, 32(2), , 209-223. Doi: 10.1111/j.1745-4557.2009.00246.x, (2009), (SCI-Expanded)
  • 50 DİZLEK HALEF, ÖZER MEHMET SERTAÇ, GÜL HÜLYA, İNANÇ Erhan, Karabuğday'ın (Fagopyrum Esculentum Moench) Bileşimi ve Gıda Sanayiinde Kullanım Olanakları. Gıda Dergisi, 34(5), , 317-324. (2009), (TR DİZİN)
  • 51 B Kara, H Dzilek, N Uysal, GÜL Hülya, Buğdayda geç dönemde azot uygulamasının tane protein ve unda bazı fizikokimyasal özelliklere etkisi. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 13(1), , 25-32. (2009), (TR DİZİN)
  • 52 DİZLEK HALEF, GÜL HÜLYA, Improvement of the bread quality made from sunn pest Eurygaster spp damaged wheat flours. Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering, 21(1), , 51-58. (2007), (TR DİZİN)
  • 53 H Dizlek, GÜL Hülya, L Askorbik Asit ve Ekmekçilikteki İşlevleri. Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2(1), , 26-34. (2007), (Diğer)
  • 54 R Doğan, M Türk, GÜL Hülya, Evaluation of agronomical and biochemical characteristics of new lines of Triticum Drum desf in Turkey. Bangladesh Journal of Botany, 35(1), , 71-76. (2006), (SCI-Expanded)
  • 55 GÜL Hülya, Özçelik Sami, Sağdıç Osman, Certel Muharrem, Sourdough bread production with lactobacilli and S Cerevisiae isolated from sourdoughs. Process Biochemistry, 40(2), , 691-697. Doi: 10.1016/j.procbio.2004.01.044, (2005), (SCI)
  • 56 Sağdıç Osman, Soyyiğit Hatice, Özçelik Sami, GÜL Hülya, Viability of Escherichia coli O157 : H7 during the fermentation of tarhana produced with different spices. ANNALS OF MICROBIOLOGY, 55(2), , 97-100. (2005), (SCI-Expanded)
  • Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitaplarında (proceedings) Basılan Bildiriler
  • 1 GÜL Hülya, Acun S., İlgöz S., Erikci H., Kanat D., Fonksiyonel Taze Makarna Üretiminde Zeytin Yaprağının Kullanılması ve Bazı Kalite Karakteristiklerinin Araştırılması. ANKARA INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH-VIII (2023). (Özet bildiri)
  • 2 GÜL Hülya, Acun S., Kanat D., Erikci H., İlgöz S., Zeytin Çekirdeği Ununun Taze Makarna Üretiminde Değerlendirilmesi . ANKARA INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH-VIII (2023). (Özet bildiri)
  • 3 Toktabek Aizhan , Mamayeva Laura , GÜL HÜLYA, Determination of the Quality and Safety of Pasta Products in the Enterprise. X International Conference «IndustrialTechnologies an d Engineering» ICITE – 2023 (2023). (Tam metin bildiri)
  • 4 Acun S., GÜL Hülya, Arı Ürünleri ve Gıdalarda Kullanımları. 1st International Traditional Foods and Sustainable Food Systems Symposium (2022). (Tam metin bildiri)
  • 5 Boranbayeva T., GÜL Hülya, Kazakların Geleneksel Yemeği “Beshbarmak”. 1st International Traditional Foods and Sustainable Food Systems Symposium (2022). (Tam metin bildiri)
  • 6 Acun S., GÜL Hülya, Farklı Bölgelerden Toplanan Karakılçık Buğdaylarının Toplam Fenolik Madde ve Antioksidan Aktivitesinin Belirlenmesi. 8th International Black Sea Coastline Countries Scientific Research Conference (2022). (Tam metin bildiri)
  • 7 Acun S., GÜL Hülya, Geleneksel Simit Üretim Yöntemleri . ICONFOOD’22 International Congress on Food Researches (2022). (Tam metin bildiri)
  • 8 Demiralay Ekinci H., GÜL Hülya, Unlu Mamül Üreticilerinde Hijyen ve Sanitasyon Uygulamaları: Antalya İli Kent Merkezi Örneği. ASES International Health, Engineering and Sciences Congress (2022). (Özet bildiri)
  • 9 Acun Sultan, Hayıt Fatma, GÜL HÜLYA, Investigation of Microencapsule Properties of Different Propolis Extracts. 1. Internatıonal Marmara Scientific Research and Innovation Congress (2021). (Tam metin bildiri)
  • 10 Hayıt Fatma, Acun Sultan, Atlı Ayşenur, Çetin Ali Kürşad, GÜL HÜLYA, Characterization of Some Monofloral and Multifloral Honeys. 1. Internatıonal Marmara Scientific Research and Innovation Congress (2021). (Tam metin bildiri)
  • 11 GÜL HÜLYA, Saygılı Nurhan Sonay, Ayşe Nur Korkmaz, Polat Ebru, Türker Tuğba, Kanat Nesrin, Beyaz Dut Unu İle Zenginleştirilmiş Glutensiz Dondurma Külahı Üretimi ve Ürün Kalitesinin Değerlendirilmesi. 1st International Young Researchers Student Congress (2019). (Tam metin bildiri)
  • 12 Kanat Nesrin, GÜL HÜLYA, Spiriluna Platensis’xxin Fonksiyonel Özellikleri ve Unlu Mamullerde Kullanımı. International Young Researchers Student Congress (2019). (Tam metin bildiri)
  • 13 GÜL HÜLYA, KARA BURHAN, ACUN SULTAN, ASLAN SİNEM, Öztürk Ayşe, Isparta ve Burdur Bölgesinden Toplanan Buğdayların Ekmeklik Kalite Özelliklerinin İncelenmesi. Türkiye 13. Ulusal 1. Uluslararası Tarla Bitkileri Kongresi (2019). (Tam metin bildiri)
  • 14 GÜL HÜLYA, Ulutürk Şeyma, Effects of Fig Seed Flour on Some Quality Parameters of Cookies. 2. International Conference on Agriculture, Forestry Life Sciences (2019). (Tam metin bildiri)
  • 15 GÜL Hülya, Ödeş Nahide, Improvement of the Rheological Properties of Wheat Flour Doughs Containing Various Concentrations of Grape Seed Flour by Using Glucose Oxidase . 2. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences" (2019). (Tam metin bildiri)
  • 16 GÜL HÜLYA, Ödeş Nahide, The Effects of Grape Seed Flour and Glucose Oxidase Supplementation on the Some QualityAttributes of Bread. 2. International Conference on Agriculture, Forestry Life Sciences. (2019). (Tam metin bildiri)
  • 17 GÜL HÜLYA, Tekeli Semra Gül, Inclusion of Rosa damascena mill. powder in to cookies: Nutritional, antioxidant and quality characteristics. 2. International Conference on Agriculture, Forestry Life Sciences (2019). (Tam metin bildiri)
  • 18 Demirekin Ayşe, GÜL HÜLYA, Effects of enzyme-resistant starch obtained from rice starch by various methods on the rheological properties of bread dough. 3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP) (2019). (Tam metin bildiri)
  • 19 Demirekin Ayşe, GÜL HÜLYA, The influence of enzyme-resistant starch on physical and texturel properties of bread. 3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP) (2019). (Tam metin bildiri)
  • 20 ACUN Sultan, GÜL HÜLYA, KARA Burhan, Effects of Farm and Green (Buckwheat, Vetch) Manure Treatments on Bread Wheat Flour and Dough Quality. 3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP) (2019). (Tam metin bildiri)
  • 21 GÜL Hülya, HAYIT F., Acun S., Tekeli S. G., Improvement of Quality Characteristics of Gluten-Free Cookies with the Addition of Xanthan Gum. The International Conference of the University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest "Agriculture for Life, Life for Agriculture" (2018). (Özet bildiri)
  • 22 GÜL Hülya, Tekeli S. G., Evaluation of Nutritional, Physical, Textural and Sensorial Properties of Gluten Free Cookies Supplemented with Dried Rosa Damascena mill. Petals. The International Conference of the University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest "Agriculture for Life, Life for Agriculture" (2018). (Özet bildiri)
  • 23 Acun S., GÜL Hülya, Seyrekoğlu F., A Study on Some Quality Attributes of Turkish Flat Bread (Bazlama) Supplemented with Pekmez (Beet Molasses).. I. International Agricultural Science Congress (2018). (Özet bildiri)
  • 24 GÜL Hülya, Acun S., Türedi D., Akbaş E., Cankel S. S., Traditional Production Method and Basic Characteristics of Dried Bread “Peksimet”. The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” (2018). (Özet bildiri)
  • 25 GÜL HÜLYA, ACUN SULTAN, Tan Hatice, Hayta Merve, TEKELİ SEMRA GÜL, Quality Evaluation of Whole Wheat Flour Phyllio (Yufka) Fakes with Poppy, Chia, Quinoa and Flax Seeds . The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” (2018). (Özet bildiri)
  • 26 GÜL Hülya, Acun S., HAYIT F., Timo A., Utilisation of Potato Flour for Tarhana Chips Production. The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” (2018). (Özet bildiri)
  • 27 GÜL Hülya, Hayıt F., Impact of Frozen Storage on Textural Properties of Partially-Baked Gluten-Free Bread. International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies (ICAFOF-2018) (2018). (Özet bildiri)
  • 28 GÜL Hülya, Ulutürk Ş., Fig Seed Flour in Gluten-Free Cookies.. International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies (ICAFOF-2018) (2018). (Özet bildiri)
  • 29 GÜL Hülya, Cin B., Hayıt F., Acun S., Quality of Gluten Free Cookies Supplemented with Red Beet Flour.. International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies (ICAFOF-2018) (2018). (Özet bildiri)
  • 30 Hayıt F., GÜL Hülya, Influence of Frozen Storage On Physical and Sensorial Properties of Partially-Baked Gluten-Free Bread.. 1st International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies (2018). (Özet bildiri)
  • 31 GÜL Hülya, HAYIT F., ACUN S., Grape Pomace as an Ingredient to Enhance the Nutritional and Functional Properties of Gluten-Free Cookies. 1st International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies (2018). (Özet bildiri)
  • 32 Hayıt F., GÜL Hülya, Optimization of Gluten Free Cookie Flour by Using Response Surface Methodology. 1st International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies (2018). (Tam metin bildiri)
  • 33 HAYIT T., HAYIT F., GÜL Hülya, ERGÜN U., Analysis of Bread Pore Structure By Using Matlab Program In Web Environment.. International Advanced Researches Engineering Congress-2017 (2017). (Özet bildiri)
  • 34 HAYIT F., GÜL Hülya, DİZLEK H., The Effects of Inulin Addition on Physical and Textural Properties of Gluten Free Cookies. VIII International Agriculture Symposium “AGROSYM 2017” (2017). (Özet bildiri)
  • 35 GÜL Hülya, GÜL H., DİZLEK H., Effect of Tiller and Cob Removal of Sweet Corn on Fresh/Baby Corn Yield and Some Characteristics. VIII International Agriculture Symposium “AGROSYM 2017” (2017). (Özet bildiri)
  • 36 GÜL Hülya, Şen H., Effects of rosehip seed flour on the rheological properties of bread dough. International Conference ”Agriculture for life, Life for Agriculture” (2017). (Özet bildiri)
  • 37 GÜL Hülya, Şen H., The Influence of Rosehip Seed Flour on Bread Quality. International Conference ”Agriculture for life, Life for Agriculture” (2017). (Özet bildiri)
  • 38 GÜL Hülya, KART F. M., GÜL M., AKPINAR M. G., Bakery Products Consumption and Consumers’ Awareness in Urban Areas of Isparta City, Turkey. International Conference “Agriculture for Life, Life for Agriculture” (2017). (Özet bildiri)
  • 39 GÜL Hülya, ACUN S., GÜL M., KARA B., TÜRK ASLAN S., öZTÜRK A., Physicochemical and Rheological Properties of Wheat Flours Produced in Lake District of Turkey.. nternational Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) Conference (2017). (Özet bildiri)
  • 40 GÜL Hülya, GÜL M., ACUN S., TÜRK ASLAN S., NAYIR N., ŞEN H., Influence of Grape Pomace Powder on Rheological Characteristics of Wheat Flour Dough. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) (2017). (Özet bildiri)
  • 41 GÜL Hülya, ACUN S., GÜL M., KARA B., TÜRK ASLAN S., ÖZTÜRK A., Bread Quality of Some Bread Wheat Samples Produced in Lake District of Turkey.. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) Conference (2017). (Özet bildiri)
  • 42 GÜL Hülya, HAYIT F., Optimization of Gluten-Free Bread Formulation by using Response Surface Methodology.. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (2017). (Özet bildiri)
  • 43 DİZLEK H., ACUN S., Giritlioğlu E., GÜL Hülya, Usage of Quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) and Stevia (Stevia rebaudiana Bertoni) in Bakery Products. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (2017). (Özet bildiri)
  • 44 HAYIT F., GÜL Hülya, Impact of Quinoa on the Quality and Sensorial Properties of Gluten-Free Breads. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) (2017). (Özet bildiri)
  • 45 HAYIT F., GÜL Hülya, Textural Properties in Gluten Free ”Bazlama”: Traditional Turkish Bread. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) (2017). (Özet bildiri)
  • 46 DİZLEK H., ÇINAR B., GÜL Hülya, Basic Properties and Production Method of Soufflé Cake. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (2017). (Özet bildiri)
  • 47 GÜL Hülya, Öztürk A., Noodle Quality of Different Durum Wheat Varieties.. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) Conference (2017). (Özet bildiri)
  • 48 ŞİMŞEK B., GÜL Hülya, HAYIT F., UĞUR B., Characterisation of the Textural and Sensory Properties of Ice Cream Cones. International Conference on agriculture forest food sciences and Technologies (2017). (Özet bildiri)
  • 49 GÜL Hülya, HAYIT F., Açar C., Kurt N., Effects of chickpea yeast on physical textural and sensory properties of breads. 8th International Conference on Chemical, Agricultural, Biological and Environmental Sciences (CABES-16) (2016). (Özet bildiri)
  • 50 GÜL Hülya, ÖZMEN C., AK METİN S., GÜL M., Isparta İlinde Tüketicilerin Bisküvi Ürünleri Tüketimi ve Tercihleri. XII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi (2016). (Tam metin bildiri)
  • 51 GÜL Hülya, GÜL M., TÜRK ASLAN S., ACUN S., Nayır N., Şen H., Consumer acceptability of Breads Fortified with the Grape Pomace and Grape Seed Flours. 15th International Cereal and Bread Congress (2016). (Özet bildiri)
  • 52 HAYIT F., GÜL Hülya, Effect of Whole Buckwheat Flour on Loaf Volume and Textural Properties of Partially Baked Frozen Bread. 15th International Cereal and Bread Congress (2016). (Özet bildiri)
  • 53 HAYIT F., GÜL Hülya, Effect of Whole Buckwheat Flour and Transglutaminase on the Textural Properties of Sourdough Breads. 15th International Cereal and Bread Congress (2016). (Özet bildiri)
  • 54 TÜRK ASLAN S., GÜL Hülya, Physical and Technological Characteristics of Some Imported and Local Turkish Bread Wheat Samples. 15th International Cereal and Bread Congress (2016). (Özet bildiri)
  • 55 TÜRK ASLAN S., GÜL Hülya, Bread Wheat Quality Rheological Characteristics of Some Local and Imported Bread Wheat Samples of Turkey. 15th International Cereal and Bread Congress (2016). (Özet bildiri)
  • 56 GÜL Hülya, TEKELİ S. G., ALTINAY B., AYDIN D., HAYIT F., Flat Bread with Quinoa for Coeliac Patients. 15th International Cereal and Bread Congress (2016). (Özet bildiri)
  • 57 TÜRK ASLAN S., GÜL Hülya, Determination of Bread Characteristics of Some Local and Imported Bread Wheat Samples of Turkey. 15th International Cereal and Bread Congress (2016). (Özet bildiri)
  • 58 Acun S., GÜL Hülya, The antioxidant properties of oat_based breakfast cereals. 2nd International Congress on Food Technology (2014). (Özet bildiri)
  • 59 GÜL Hülya, Acun S., Hayıt Karakaş F., The microbial quality of our traditional taste "phyllo". 2nd International Congress on Food Technolog (2014). (Özet bildiri)
  • 60 HAYIT F., GÜL Hülya, The Effect of Transglutaminase on Some properties of Bread. 25th International Scientific-Experts Congress on Agriculture and Food Industry (2014). (Özet bildiri)
  • 61 Acun S., GÜL Hülya, Hasuda. 2 nd. International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus" (2013). (Özet bildiri)
  • 62 Acun S., Döngelli S., GÜL Hülya, Malay. 2 nd. International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus (2013). (Özet bildiri)
  • 63 GÜL Hülya, Acun S., Çoşkun G., A Traditional Taste: Cherkes Bastısı. 2 nd. International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus (2013). (Özet bildiri)
  • 64 Acun S., GÜL Hülya, Combining Different Cultures Taste: Sembusek. 2 nd. International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus (2013). (Özet bildiri)
  • 65 GÜL Hülya, Kara B., DIZLEK H., Güven A., Sinan D., Altıntaş N., Effect of Organic Fertilizers on Physicochemical and Rheological Properties of Bread Wheats. 2013 IFT Annual Meeting (2013). (Özet bildiri)
  • 66 GÜL Hülya, YANIK A., Acun S., Effects of white cabbage powder on cookie quality. International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry,NAFI 2011 (2012). (Özet bildiri)
  • 67 GÜL M., GÜL Hülya, High Fiber Bread Consumption and Consumers' Awareness: A Case Study from Isparta. International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry (2011). (Özet bildiri)
  • 68 Acun S., GÜL Hülya, Some Functional Properties of Grape Seed and its Effect on the Quality of Cookies. International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry,NAFI 2011 (2011). (Özet bildiri)
  • 69 GÜL Hülya, S Acun, S Bıçakçı, Rose Dessert with Rose Delight Rose Jam and Rose Leaves. 1. International Symposium on "Traditional Foods From Adriatic to Caucasus" Symposium (2010). (Tam metin bildiri)
  • 70 S Acun, GÜL Hülya, H Dizlek, Bollos to Boyoz from Past to Present. 1. International Symposium on "Traditional Foods From Adriatic to Caucasus" Symposium (2010). (Tam metin bildiri)
  • 71 GB Kılıç, GÜL Hülya, P Altıparmak, The Awakeinings Taste of Sleeping Beauty Burdur. 1. International Symposium on "Traditional Foods From Adriatic to Caucasus" Symposium (2010). (Tam metin bildiri)
  • 72 GÜL Hülya, GB Kılıç, S Acun, Some Tariditional Bakery Products Special to Lakes Region. 1. International Symposium on "Traditional Foods From Adriatic to Caucasus" Symposium (2010). (Tam metin bildiri)
  • 73 GÜL Hülya, KARA B., Dizlek H., The Effects of Organic Agricultural Practices on Bread Quality. 1st International Congress on Food Technology (2010). (Özet bildiri)
  • 74 Dizlek H., KARA B., GÜL Hülya, Effects of Organic Agricultural Practices on Physical and Technological Characteristics of Some Bread Wheat Cultivars. 1st International Congress on Food Technology (2010). (Özet bildiri)
  • 75 GÜL Hülya, H Dizlek, Usage of Oxidative Enzymes Instead of Chemical Oxidants in Bread Making. International Symposium on Engineering and Architectural Sciences of Balkan, Caucasus and Turkic Republics (2009). (Tam metin bildiri)
  • 76 DİZLEK H., ÖZER M. S., GÜL Hülya, Physical Characteristics of Sunn Pest Eurygaster Integriceps Damaged Wheat Being Separated in to Categories. Bosphorus 2008 ICC International Conference (2008). (Özet bildiri)
  • 77 DİZLEK H., ÖZER M. S., GÜL Hülya, Determination of Amylase Activity in Insect Eurygaster Integriceps Damaged Wheat. Bosphorus 2008 ICC International Conference (2008). (Özet bildiri)
  • 78 Dizlek H., Özer M. S., GÜL Hülya, Altan A., The Effects of Batter Temperature and Baking Norms on the Sponge Cake Volume. Bosphorus 2008 ICC International Conference (2008). (Tam metin bildiri)
  • 79 GÜL Hülya, Özer M. S., Dizlek H., Özçelik S., Chemical, Physical and Baking Properties of Corn Bran Compared With Wheat Bran. Bosphorus 2008 ICC International Conference (2008). (Özet bildiri)
  • Ulusal Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
  • 1 DİZLEK H., GÜL Hülya, Ekmeklerin niteliklerinin belirlenmesinde kullanılan başlıca ölçütler II. Değirmenci Dergisi, 18(1), , 50-52. (2014), (Endekste taranmıyor)
  • 2 Dizlek H., GÜL Hülya, Özer M. S., Aksoy M., Özkan H., Genetik Olarak İyileştirilerek Yetiştirilen 30 Farklı Ekmeklik Buğday Çeşidinin Değerlendirilmesi II. Reolojik ve Ekmek Özellikleri.. Dünya Gıda Dergisi , 81-93. (2014), (Endekste taranmıyor)
  • 3 DİZLEK HALEF, GÜL HÜLYA, Ekmeklerin niteliklerinin belirlenmesinde kullanılan başlıca ölçütler 1. Değirmenci Dergisi, 16(1), , 56-57. (2009), (Endekste taranmıyor)
  • 4 GÜL Hülya, Dizlek H., Alparslan Ş., Yulafın Bileşimi ve Gıda Sanayinde Kullanım Olanakları. Hasad Gıda, 23(274), , 38-43. (2008), (Diğer)
  • Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitaplarında (proceedings) Basılan Bildiriler
  • 1 GÜL Hülya, DIZLEK H., HAYIT F., Glutensiz Ürünlerde Gıda Güvenliği ile İlgili Sorunlar. 6. Gıda Güvenliği Kongresi (2018). (Özet bildiri)
  • 2 GÜL Hülya, HAYIT F., ACUN S., Isparta Ev Ekmeğinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (2015). (Özet bildiri)
  • 3 YELİZCAN T., GÜL Hülya, İyonize radyasyon Enerjisinin Tahıl Ürünlerinde Kullanımı. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (2015). (Özet bildiri)
  • 4 KARLI B., GÜL M., GÜL Hülya, BEKİR SITKI Ş., Dünya Makarna Sektörü ve Türkiye Makarna Sektörünün Gelişimi. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (2015). (Özet bildiri)
  • 5 GÜL M., GÜL Hülya, TÜRK ASLAN S., ACUN S., ÖZTÜRK A., KARA B., AKMAN Z., Tarım İşletmelerinde Buğday Çeşitlerinin Kullanım Düzeyi Etkileyen faktörler ve Sorunları Burdur ve Isparta İlleri Örneği. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (2015). (Özet bildiri)
  • 6 KARLI B., GÜL Hülya, GÜL M., Türkiye Ekonomisinde Gıda Sanayinin Önemi ve Gelişimi. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresİ (2015). (Özet bildiri)
  • 7 GÜL Hülya, KARLI B., GÜL M., BEKİR SITKI Ş., Türkiye Un Sektörünün gelişimi ve Kısıtlar. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (2015). (Özet bildiri)
  • 8 HAYIT F., GÜL Hülya, Makarnanın Kurutulmasında Mikrodalga ve Konveksiyonel Kurutma Yöntemlerinin Kullanımı. Pamukkale Gıda Sempozyumu III "Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar" (2015). (Özet bildiri)
  • 9 GÜL Hülya, Acun S., HAYIT F., Geleneksel Mısır Ekmeğinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi ve Beyaz Ekmek ile Karşılaştırılması. IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (2014). (Tam metin bildiri)
  • 10 GÜL Hülya, Acun S., Köyden H., Höşmerim. İç Anadolu Bölgesi, 1. Tarım ve Gıda Kongresi (2013). (Tam metin bildiri)
  • 11 GÜL Hülya, Türkmen B., Yerli G. A., Acun S., Bisküvi Üretiminde Nar Çekirdeğinin Kullanılabilme Olanakları. Türkiye 11. Gıda Kongresi (2012). (Özet bildiri)
  • 12 GÜL Hülya, Bıçakcı S., Acun S., Buğday Ruşeyminin Bisküvi Kalitesi Üzerine Etkisi. Türkiye 11. Gıda Kongresi (2012). (Özet bildiri)
  • 13 GÜL Hülya, Acun S., Uyuyan Güzel Burdur'un "Hamursuz"u. III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (2012). (Tam metin bildiri)
  • 14 Acun S., GÜL Hülya, Günümüze değişmeden gelen bir lezzet: "Peksimet".. III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (2012). (Tam metin bildiri)
  • 15 Dizlek H., GÜL Hülya, Yüzey Aktif Maddelerin Kek Nitelikleri Üzerine Etkileri. 6. Gıda Mühendisliği Kongresi (2009). (Tam metin bildiri)
  • 16 GÜL Hülya, GÜL M., DİZLEK H., Boşnak Yemek Kültürü. II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (2009). (Tam metin bildiri)
  • 17 Dizlek H., GÜL Hülya, Özer M. S., Künefe. II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (2009). (Tam metin bildiri)
  • 18 Dizlek H., GÜL Hülya, Özer M. S., Hatay Yöresine Özgü Geleneksel Tandır Ekmeğinin Üretim Yöntemi. II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (2009). (Tam metin bildiri)
  • 19 GÜL Hülya, Özçelik S., Acun S., Isparta Yöresine Özgü "İslamköy Ekmeğinin" Geleneksel Üretim Yöntemi. II. Geleneksel Gıdalar Sempozyum (2009). (Tam metin bildiri)
  • 20 Dizlek H., Özer M. S., GÜL Hülya, Yuvalama. II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (2009). (Tam metin bildiri)
  • 21 Acun S., GÜL Hülya, Dizlek H., Arapaşı Çorbasının Üretim Yöntemi. II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (2009). (Tam metin bildiri)
  • 22 Dizlek H., Özer M. S., GÜL Hülya, Süne Emgili Tane Oranının Buğdayların Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkileri. Türkiye VIII. Tarla Bitkileri Kongresi (2009). (Tam metin bildiri)
  • 23 H Dizlek, GÜL Hülya, B Kara, Buğdayda Geç Dönemde Azot Uygulamasının Tanelerin Fiziksel Özelliklerine Etkisi. Türkiye VIII. Tarla Bitkileri Kongresi (2009). (Tam metin bildiri)
  • 24 H Dizlek, MS Özer, GÜL Hülya, Keklerin Yapısal Özelliklerinin Belirlenmesinde Kullanılan Ölçütler. Türkiye 10. Gıda Kongresi (2008). (Tam metin bildiri)
  • 25 H Dizlek, GÜL Hülya, R Kılıçdağı, Tahıl Silolarında Bulunan Başlıca Ekipmanlar. Türkiye 10. Gıda Kongresi (2008). (Tam metin bildiri)
  • 26 GÜL HÜLYA, DİZLEK HALEF, Ekmek Üretiminde Kepek Kullanılmasının Beslenme ve SağlıkAçısından Önemi. Türkiye 10. Gıda Kongresi (2008). (Tam metin bildiri)
  • 27 GÜL Hülya, H Dizlek, Pentozanların Oksidatif Jelatinizasyonu. Türkiye 10. Gıda Kongresi (2008). (Tam metin bildiri)
  • 28 GÜL Hülya, H Dizlek, Kepekli Ekmek Üretiminde Karşılaşılan Sorunlar. Türkiye 10. Gıda Kongresi (2008). (Tam metin bildiri)
  • 29 H Dizlek, GÜL Hülya, R Kılıçdağı, Tahılların Depolanmasında En Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Bu Sorunların Çözüm Önerileri. Türkiye 10. Gıda Kongresi (2008). (Tam metin bildiri)
  • 30 H Dizlek, MS Özer, A Altan, GÜL Hülya, Buğdaydaki Gluten Proteinlerinin Birbirleriyle Etkileşimleri Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi. Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi (2006). (Tam metin bildiri)
  • 31 MS Özer, G Kutlu, H Dizlek, GÜL Hülya, A Altan, S Altıntaş, H Özkan, Ç Ü Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Tarafından Yetiştirilen Ekmeklik Ticari Buğday Çeşitleri ile Islah Ekmeklik Buğday Hatlarının Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi (2006). (Tam metin bildiri)
  • 32 GÜL Hülya, MS Özer, H Dizlek, A Altan, Mısır Kepeğinin Bileşimi ve Ekmek Üretiminde Kullanılabilme Olanakları. Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi (2006). (Tam metin bildiri)
  • Kitap
  • 1 Boranbayeva T., GÜL Hülya, Timurbekova A., Gıda Bilimi ve Gastronomi-I(2023). İksad Yayınevi, Bölüm, (ULUSLARARASI)
  • 2 Ulutürk Ş., GÜL Hülya, Gıda Bilimi ve Gastronomi-I(2023). İksad Yayınevi, Bölüm, (ULUSLARARASI)
  • 3 Ulutürk Ş., GÜL Hülya, BİTKİSEL ÜRÜNLERİN GIDALARDA KULLANIMI(2023). Livre de Lyon, Bölüm, (ULUSLARARASI)
  • 4 Acun Sultan, GÜL Hülya, ULUTÜRK Şeyma, GIDA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA YENİ YAKLAŞIMLAR (2022). İksad International Publishing House, Bölüm, (ULUSLARARASI)
  • 5 GÜL HÜLYA, Opuntia spp.: Chemistry, Bioactivity and Industrial Applications(2021). Springer, Bölüm, (ULUSLARARASI)
  • 6 YAZICI GAMZE NİL, GÜL HÜLYA, ÖZER MEHMET SERTAÇ, Hububat Bilimi ve Teknolojisi(2021). Sidas Medya Ltd. Şti., Bölüm, (ULUSAL)
  • Editörlük
  • 1 Akademik Gıda Dergisi, Dergi, Yayın Kurulu Üyeliği, 13.01.2021 - Devam Ediyor (ULUSLARARASI)
  • 2 Journal of Agriculture, Food, Environment and Animal Sciences (JAFEAS), Dergi, Yrd. Editör, 13.01.2020 - Devam Ediyor (ULUSLARARASI)
  • 3 GIDA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA YENİ YAKLAŞIMLAR, Bilimsel Kitap, Editör, 19.11.2022 - 19.11.2022 (ULUSLARARASI)
  • 4 Journal of Food and Feed Science - Technology, Dergi, Yayın Kurulu Üyeliği, 05.12.2020 - Devam Ediyor (ULUSLARARASI)
  • 5 Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, Dergi, Yrd. Editör, 01.01.2020 - Devam Ediyor (ULUSLARARASI)
  • Yönetilen Tez
  • 1 Özkan Kübranur , Türkiye'de yetiştirilen bazı karakılçık buğday örneklerinin karakteristik özellikleri ve ekmek üretiminde kullanılması , The characteristic features of some local karakılçık wheat samples grown in Turkey and their use in bread production, 12.06.2023. Yüksek Lisans
  • 2 Özdemir Nazlı , Ekşi Mayalı Bazlama Üretiminde Farklı Fermentasyon, Pişirme ve Depolama Koşullarının Okratoksin A Varlığına Etkisi, Effect of Different Fermentation, Cooking and Storage Conditions on the Presence of Ochratoxin A in Bazlama with Sourdough Production, 11.01.2023. Yüksek Lisans
  • 3 DEMİRALAY EKİNCİ Hafize, Unlu Mamul Üreticilerinde Hijyen ve Sanitasyon Uygulamaları: Antalya İli Kent Merkezi Örneği, Hygiene and Sanitation Applications in Bakery Producers: A Case of Antalya City Center, 05.07.2022. Yüksek Lisans
  • 4 ACUN Sultan, Mikroenkapsülasyon tekniğiyle üretilen farklı propolis ekstraktlarının ve bal tozunun kek üretiminde kullanılması, Using of different propolis extracts and honey powder produced by microencapsulation technique in cake production, 05.02.2021. Doktora
  • 5 ÖZKAN Hande , İncir çekirdeği unu kullanılarak glutenli ve glutensiz sanayi tipi mufin üretimi, Production of gluten containing and gluten-free industrial type muffin by using fig seed flour, 15.01.2021. Yüksek Lisans
  • 6 ATAMAN Çiçek, Leblebi üretiminde yan ürün olarak açığa çıkan kırık leblebi ununun glutenli ve glutensiz mufin üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması, Investigation the usage possibilities of broken roasted chickpea flour - by product of leblebi· (roasted chickpea) production process - in the production of gluten and gluten free muffin, 22.12.2020. Yüksek Lisans
  • 7 TEKELİ Semra Gül, Glutenli ve Glutensiz Bisküvi Üretiminde Kurutulmuş lsparta Gülü (Rosa damascena Mill.) Ununun Kullanımı, Usage of dried Isparta rose (Rosa damascena Mill.) flour in gluten containing and gluten-free cookie production, 20.09.2019. Yüksek Lisans
  • 8 HÜYÜK Özge, Genetiği Değiştirilmiş Soya Unu İçeren Bisküvi Üretiminde Farklı Sıcaklık Uygulamalarının Genetiği Değiştirilmiş Organizma Miktarına Etkisi, The effects of different baking temperatures on the quantity of genetically modified organisms in the cookies containing genetically modified soy flour, 05.09.2019. Yüksek Lisans
  • 9 DEMİREKİN Ayşe, Pirinç Nişastasından Çeşitli Yöntemler ile Elde Edilen Enzime Dirençli Nişastanın Karakterizasyonu ve Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi, Characterization of enzyme-resistant starch obtained from rice starch by several methods and effect on bread quality, 14.06.2019. Yüksek Lisans
  • 10 ÖDEŞ Nahide , Farklı Oranlarda Öğütülmüş Üzüm Çekirdeği İçeren Ekmeklerin Ekmek Verimi ve Kalitesini Glikoz Oksiadaz ile Düzeltme İmkanlarının Araştırılması, Investigating the oppurtunities for improvement the yield and quality of breads containing various concentrations of grape seed by using glucose oxidase, 04.12.2018. Yüksek Lisans
  • 11 ULUTÜRK Şeyma , İncir Çekirdeği Unu Kullanılarak Glutenli ve Glutensiz Bisküvi Üretimi., Production of gluten containing and gluten-free cookies with fig seed flour, 05.08.2018. Yüksek Lisans
  • 12 HAYIT Fatma, Çölyak Hastalarına Yönelik Kısmi Pişirilerek Dondurma Yöntemi ile Glutensiz Ekmek Üretimi ve Kalitesinin Araştırılması., Production of frozen gluten-free bread for celiac patients effects of the use of quinoa and method part-baked frozen on the quality of gluten free bread, 05.06.2018. Doktora
  • 13 ÖZTÜRK Ayşe, Göller Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Fiziksel,Kimyasal ve Teknolojik Özellikleri ile Erişte Kalitelerinin Belirlenmesi, Göller Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Fiziksel,Kimyasal ve Teknolojik Özellikleri ile Erişte Kalitelerinin Belirlenmesi, 27.01.2016. Yüksek Lisans
  • 14 HAYIT Fatma, Karabuğday, Taransglutaminaz ve Ekşi Mayanın Dondurulmuş Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi, Effects of buckwheat, transglutaminase and sourdough on the quality of frozen bread, 05.06.2014. Yüksek Lisans
  • 15 ŞEN Hicran, Bazı doğal bitkisel katkıların ekmek hamurunun reolojik özellikleri ile ekmek kalitesi üzerine etkisi, The effects of some natural additives on the rheological properties of the bread dough and bread quality, 05.07.2013. Yüksek Lisans
  • 16 TÜRK Sinem, Göller Bölgesi'nde bulunan un fabrikaları tarafından kullanılan yerel ve ithal ekmeklik buğdayların fiziksel, kimyasal ve teknolojik özellikleri ile ekmek kalitelerinin belirlenmesi, The determination of physical, chemical, technological and bread quality of local and imported bread wheats used by flour mills found in the Lakes District, 05.07.2013. Yüksek Lisans
  • 17 ACUN Sultan, Şarap İşletmeleri Atığı Olan Üzüm Posasının ve Üzüm Çekirdeğinin Bisküvi Kalitesi Üzerine Etkisi, The grape wine waste pomace and grape seed enterprises on the quality of biscuits, 05.07.2011. Yüksek Lisans
  • Yüksek Lisans Tezi
  •   Isparta Yöresinde Kullanılan Ekşi Mayanın Bileşimi, Bazı Biyokimyasal ve Fizyolojik Özelliklerinin Araştırılması ve Ekmek Yapımında Kullanılması
  • Doktora Tezi
  •   Mısır ve Buğday Kepeğinin Hamur ve Ekmek Nitelikleri Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi
VERDİĞİ DERSLER
Kahvaltılık Tahıllar Teknolojisi
Kakao ve Çikolata Teknolojisi
Özel Tahıl Ürünleri Teknolojisi
Bisküvi Teknolojisi
Deneysel Ekmekcilik
Özel Gıdalar Teknolojisi
Tahıl İşleme Teknolojisi
Tahıl Öğütme Teknolojisi
Tahıl Ürünlerinde Analitik Kalite Kontrol
Tahıl ve Ürünleri Teknolojisi
Ulusal ve Uluslararası Gıda ve Tarım İdari Kurumları
 
Bu İçeriği Paylaş!