KİŞİSEL BİLGİLER
Adı Soyadı | Araştırma Görevlisi Ayşe ÖZÇELİK |
Birimi | Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi |
Bölüm | Gıda Mühendisliği Bölümü |
Ana Bilim Dalı | Gıda Bilimleri Anabilim Dalı |
Telefon | (246) 211-1734 |
E-Posta | E-Posta Adresini Göster |
Akademik Hesaplar | |
Google Scholar |
Hindex: 3 Alıntı Sayısı: 80 |
Bu sayfadaki kişisel verilerin görünürlüğü KVKK 8. madde hükmü uyarınca ilgili kişinin açık rızası kapsamındadır.
Kişisel verilerinizin görünürlüğünü veya hali hazırdaki verilerinizi Personel Bilgi Sistemi (PBS) ve Akademik Bilgi Sistemi (ABS) üzerinden düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans | ANKARA ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 12.06.2017 |
Yüksek Lisans | PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ) 09.09.2020 |
AKADEMİK YAYIN ANALİZLERİ (Son 5 Yıl)
İLGİ ALANLARI
YAYINLAR
- Projelerde Yaptığı Görevler
- 1 Kapari tohumlarından (Capparis spp.) ve çay (Camellia sinensis) posasından ohmik ısıtma destekli ekstraksiyon yöntemi kullanılarak bitkisel ham protein ekstraksiyonu, karakterizasyonu ve gıda uygulamaları, Tübitak 1001, ÖZÇELİK Ayşe, KARACABEY ERKAN, MAZI Bekir Gökçen, TURGUT Sebahattin Serhat, ÖZÇELİK Muhammed Mustafa, 15.03.2023 - Devam Ediyor (ULUSAL)
- 2 4,6 ve 4,3 alfa-Glukonotranasferazların hücre dışı rekombinant üretimi, optimizasyonu ve fırıncılık ürünlerinde kullanımının araştırılması, Tübitak 1001, ÖZÇELİK Ayşe, ŞİMŞEK Ömer, 15.09.2018 - 15.03.2022 (ULUSAL)
- Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
- 1 BIYIKLI AYŞE, NİÇİN RAMAZAN, DERTLİ ENES, ŞİMŞEK ÖMER, Extracellular recombinant production of 4,6 and 4,3 α-glucanotransferases in Lactococcus lactis. Enzyme and Microbial Technology Doi: 10.1016/j.enzmictec.2022.110175, (2023), (SCI)
- 2 AYDIN Ebru, TURGUT Sebahattin Serhat, Aydin Sedef, ÖZÇELİK Ayşe, Aksu Mehmet, Ozcelik Muhammed Mustafa, ÖZKAN Gülcan, Cevik Serife, A New Approach for the Development and Optimization of Gluten-Free Noodles Using Flours from Byproducts of Cold-Pressed Okra and Pumpkin Seeds. MDPI AG, 12(10), , 0-0. Doi: 10.3390/foods12102018, (2023), (SCI-Expanded)
- 3 Santos Juliana Lane Paixão dos, Samapundo Simbarashe, Devlieghere Frank, ÖZÇELİK Ayşe, Van Impe Jan, Akkermans Simen, Höfte Monica, Abatih Emmanuel Nji, Sant'Ana Anderson S., Occurrence, distribution and contamination levels of heat-resistant moulds throughout the processing of pasteurized high-acid fruit products. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY , 72-81. Doi: 10.1016/j.ijfoodmicro.2018.05.019, (2018), (SCI)
- Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitaplarında (proceedings) Basılan Bildiriler
- 1 ÖZÇELİK AYŞE, BARDAKÇI Merve Seçil , TURGUT Sebahattin Serhat, FEYISSA Aberham Hailu , KARACABEY Erkan, Drying of Daucus carota L. (black carrot) Leaves: The Effect of Different Methods on Constituents. ISEKI e-conference 2022: Current food innovation trends; the texture and consumer perception perspective (2022). (Özet bildiri)
- Ulusal Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
- 1 TÜRKÖZ Beyza, BARDAKÇI Merve Seçil, ÖZÇELİK AYŞE, KARACABEY ERKAN, TARIMSAL BİR ATIK OLAN HAVUÇ YAPRAĞININ BİTKİ ÇAYI OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ. Journal of Engineering Sciences and Design Doi: 10.21923/jesd.1077722, (2022), (TR DİZİN)
- Kitap
- 1 TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, ÖZÇELİK AYŞE, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, KARACABEY ERKAN, Feyissa Aberham Hailu, Extraction Processes in the Food Industry(2023). ScienceDirect, Bölüm, (ULUSLARARASI)
- 2 ÖZÇELİK AYŞE, TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, KARACABEY ERKAN, Extraction Processes in Food Industry(2023). ScienceDirect, Bölüm, (ULUSLARARASI)