KİŞİSEL BİLGİLER
Adı Soyadı Dr. Öğr. Üyesi Ebru AYDIN
Birimi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Bölüm Gıda Mühendisliği Bölümü
Ana Bilim Dalı Gıda Bilimleri Anabilim Dalı
Telefon (246) 211-1773
E-Posta E-Posta Adresini Göster
ORCID ID 0000-0002-5625-040X
Akademik Hesaplar image/svg+xml
Web Of Science ResearcherID
Google Scholar Hindex: 6
Alıntı Sayısı: 321
Bu sayfadaki kişisel verilerin görünürlüğü KVKK 8. madde hükmü uyarınca ilgili kişinin açık rızası kapsamındadır. Kişisel verilerinizin görünürlüğünü veya hali hazırdaki verilerinizi Personel Bilgi Sistemi (PBS) ve Akademik Bilgi Sistemi (ABS) üzerinden düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 03.09.2008
Yüksek Lisans THE UNİVERSİTY OF LEEDS FOOD SCİENCE 24.11.2010
Doktora THE UNİVERSİTY OF LEEDS 22.10.2015
AKADEMİK YAYIN ANALİZLERİ (Son 5 Yıl)
İLGİ ALANLARI
Beslenme, Diyabet, Hücre kültürü, Enzimler
YAYINLAR
  • Projelerde Yaptığı Görevler
  • 1 Hass ve Fuerte Avokado Fenoliklerinin Mikrodalga Ekstraksiyonu ve Biyokimyasal Özelliklerinin Karşılaştırılması, BAP, AYDIN Ebru, 10.03.2021 - Devam Ediyor (ULUSAL)
  • 2 Hass ve Fuerte Avokado Fenoliklerinin Mikrodalga Ekstraksiyonu ve Biyokimyasal Özelliklerinin Karşılaştırılması, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, AYDIN Ebru, 10.03.2021 - 17.05.2022 (ULUSAL)
  • 3 PlantLIBRA, Avrupa Birliği, AYDIN Ebru, 01.10.2010 - 28.08.2015 (ULUSLARARASI)
  • Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
  • 1 AYDIN EBRU, Phytochemicals from Phillyrea latifolia L. leaves and fruit extracted with various solvents: Their identification and quantification by LC-MS and antihyperglycemic effects. Folia Horticulturae, 35(1), , 233-242. Doi: 10.2478/fhort-2023-0018, (2023), (SCI-Expanded)
  • 2 AYDIN Ebru, TURGUT Sebahattin Serhat, Aydin Sedef, Ozcelik Ayse, Aksu Mehmet, Ozcelik Muhammed Mustafa, ÖZKAN Gülcan, Cevik Serife, A New Approach for the Development and Optimization of Gluten-Free Noodles Using Flours from Byproducts of Cold-Pressed Okra and Pumpkin Seeds. FOODS, 12(2018), , 1-16. Doi: 10.3390/foods12102018, (2023), (SCI-Expanded)
  • 3 Gumustepe Lale, Kurt Nevriye, AYDIN Ebru, ÖZKAN Gülcan, Comparison of ohmic heating‐ and microwave‐assisted extraction techniques for avocado leaves valorization: Optimization and impact on the phenolic compounds and bioactivities. Food Science &Nutrition , 0-0. Doi: 10.1002/fsn3.3556, (2023), (SCI-Expanded)
  • 4 Demircan Ceylan, AYDIN Ebru, ÖZKAN Gülcan, Ozcelik Muhammed Mustafa, Sugar‑free functional sweet basil drink: ultrasound‑assisted extraction, process optimization, antioxidant and antidiabetic activity. Journal of Food Measurement and Characterization, 17(3), , 1-11. Doi: 10.1007/s11694-023-01991-9, (2023), (SCI-Expanded)
  • 5 Ozcelik Muhammed Mustafa, Aydin Sedef, AYDIN Ebru, ÖZKAN Gülcan, Preserving nutrient content in red cabbage juice powder via foam-mat hybrid microwave drying: Application in fortified functional pancakes. Food Science & Nutrition , 0-0. Doi: 10.1002/fsn3.3847, (2023), (SCI-Expanded)
  • 6 AYDIN EBRU, In Vitro Antioxidant and Enzyme Inhibitory Activities of Walnut Male Flowers. Akademik Gıda, 21(2), , 112-118. Doi: 10.24323/akademik-gida.1350684, (2023), (TR DİZİN)
  • 7 Tongkaew Patthamawadee, Tohraman Anna, Bungaramphai Ramlatee, Mitrpant Chalermchai, AYDIN EBRU, Kluai Hin (Musa sapientum Linn.) peel as a source of functional polyphenols identified by HPLC-ESI-QTOF-MS and its potential antidiabetic function. Scientific Reports Doi: 10.1038/s41598-022-08008-3, (2022), (SCI-Expanded)
  • 8 Tongkaew Patthamawadee, Purong Deeyana, Ngoh Suraida, Phongnarisorn Benjapor, AYDIN EBRU, Acute Effect of Riceberry Waffle Intake on Postprandial Glycemic Response in Healthy Subjects. Foods, 10(12), , 2937-2937. Doi: 10.3390/foods10122937, (2021), (SCI-Expanded)
  • 9 ÜNSAL PINAR, AYDIN EBRU, ÖZKAN GÜLCAN, Review of traditionally consumed antidiabetic fruits in the diet. Bilge International Journal of Science and Technology Research , 58-76. Doi: 10.30516/bilgesci.650160, (2019), (Diğer)
  • 10 İNCEGÜL YASEMİN, KARABOYACI MUSTAFA, AYDIN EBRU, ÖZÇELİK MUHAMMED MUSTAFA, ÖZKAN GÜLCAN, Production and characterization of natural lemonade powder using β-Cyclodextrin particles. Bilge International Journal of Science and Technology Research , 10-18. Doi: 10.30516/bilgesci.480942, (2018), (Diğer)
  • 11 VillaRodriguez Jose, AYDIN EBRU, Gauer Jullia, Pyner Alison, Williamson Gary, Kerimi Asmina, Green and Chamomile Teas, but not Acarbose, Attenuate Glucose and Fructose Transport via Inhibition of GLUT2 and GLUT5. Molecular Nutrition Food Research Doi: 10.1002/mnfr.201700566, (2017), (SSCI)
  • 12 NyambeSilavw Hilda, VillaRodriguez Jose A, Ifie Idolo, Holmes Melvin, AYDIN EBRU, Jensen Jane Mller, Willamson Gary, Inhibition of human α-amylase by dietary polyphenols. Journal of Functional Foods , 723-732. Doi: 10.1016/j.jff.2015.10.003, (2015), (SSCI)
  • Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitaplarında (proceedings) Basılan Bildiriler
  • 1 Doğan Dudu Merve, AYDIN EBRU, Hünnap (Ziziphus Jujuba Mill.) Meyve Tozu'nun Gluten ve Şeker İçermeyen Atıştırmalık Bar Üretiminde Yeni Bir Hammadde Olarak Kullanılması. International Modern Scientific Research Congress -V (2023). (Özet bildiri)
  • 2 ÜNSAL PINAR, AYDIN EBRU, ÖZKAN GÜLCAN, Optimization the Extraction Parameters of Phenolic Compounds from Gilaburu Fruit and Encapsulation of Extract. II. International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF 2021) (2021). (Özet bildiri)
  • 3 Gümüştepe Lale, AYDIN EBRU, ÖZKAN GÜLCAN, BIOACTIVE COMPONENTS OF AVOCADO AND ITS HEALTH EFFECTS. II. International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF 2021) (2021). (Özet bildiri)
  • 4 Kurt Nevriye, AYDIN EBRU, ÖZKAN GÜLCAN, ANTIDIABETIC ACTIVITY OF PHENOLIC-RICH EDIBLE PLANT LEAVES. 6th International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2021) (2021). (Özet bildiri)
  • 5 DEMİRCAN CEYLAN, AYDIN EBRU, ÖZKAN GÜLCAN, Ultrasonic Extraction Optimization Of Sweet Basil Phenolics, Encapsulation By Ionic Gelation Method, Antidiabetic Activity, Antioxidant Activity. 2nd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (2021). (Özet bildiri)
  • 6 ÜNSAL PINAR, AYDIN EBRU, ÖZKAN GÜLCAN, Review of Traditionally Consumed Antidiabetic Fruits in the Diet. 2nd INTERNATIONAL CONFERENCES ON SCIENCE AND TECHNOLOGY (2019). (Özet bildiri)
  • 7 AYDIN EBRU, METABOLISM OF 14C LABELLED GLUCOSE AND FRUCTOSE İN HepG2 CELLS. 1st INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE and LIFE CONGRESS (2018). (Özet bildiri)
  • Ulusal Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
  • 1 ÖZBALCI DEMİRCAN, AYDIN EBRU, ÖZKAN GÜLCAN, Phytochemical profile and pharmaceutical properties of mulberry fruits. FOOD and HEALTH Doi: 10.3153/FH23007, (2023), (TR DİZİN)
  • 2 Kurt Nevriye, AYDIN EBRU, ÖZKAN GÜLCAN, HASS AVOKADO YAPRAĞI: MİKRODALGA DESTEKLİ EKSTRAKSİYON PARAMETRELERİ, FENOLİK BİLEŞİKLER, ANTİOKSİDAN VE ANTİDİYABETİK AKTİVİTELERİN OPTİMİZASYONU. Gıda, 48(5), , 913-923. Doi: 10.15237/gida.GD23067, (2023), (TR DİZİN)
  • 3 Gümüştepe Lale, AYDIN EBRU, ÖZKAN GÜLCAN, AVOKADONUN BİYOAKTİF BİLEŞENLERİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ. Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi, 10(1), , 341-359. Doi: 10.21923/jesd.1005610, (2022), (TR DİZİN)
  • Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitaplarında (proceedings) Basılan Bildiriler
  • 1 TAN GÖZDENUR, AYDIN EBRU, ÖZKAN GÜLCAN, Glutensiz Vegan Pankek Formulasyonun Geliştirilmesi: Duyusal ve Fizikokimyasal Özellikleri. Atilim Üniversitesi Mühendislik Bilimleri ve Araştirmalari Öğrenci Kongresi (2023). (Özet bildiri)
  • 2 AYDIN EBRU, Williamson Gary, Doğal Ürünlerin tip 2 diyabete etkisi. Doğal Ürünlerin tip-2 diyabete etkisi (2016). (Özet bildiri)
  • Kitap
  • 1 AYDIN EBRU, KARACABEY ERKAN, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, ÖZKAN GÜLCAN, Gıda İşleme ve Üretiminde Yenilikçi Teknolojiler(2023). AKADEMİSYEN KİTABEVİ, Bölüm, (ULUSAL)
  • 2 AYDIN EBRU, KART ARZU, Black cumin (Nigella sativa) seeds: Chemistry, Technology, Functionality, and Applications(2021). Springer, Bölüm, (ULUSLARARASI)
  • 3 KART ARZU, AYDIN EBRU, Black cumin (Nigella sativa) seeds: Chemistry, Technology, Functionality, and Applications(2021). Springer, Bölüm, (ULUSLARARASI)
VERDİĞİ DERSLER
Beslenme İlkeleri
Beslenme, Metabolizma ve Hastalıklar
Beslenmenin İnsan Sağlığı Üzerine Etkisi
Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar
Gıda Alerjenleri
Gıdalardaki Biyoaktif Bileşikler/Nutrasötikler ve Biyoyararlılığı
Gıdaomik
İş Hayatı İçin İngilizce 2
Mezuniyet Tez Çalışması 1
Mezuniyet Tez Çalışması 2
NUTRITION, MATABOLISIM AND DISEASES
Principles of Nutrition
Seminer I (Yüksek Lisans)
Tez (Yüksek Lisans)
Uzmanlık Alan Dersi I (Yüksek Lisans)
Uzmanlık Alan Dersi II (Yüksek Lisans)
Uzmanlık Alan Dersi III (Yüksek Lisans)
Vocational English
 
Bu İçeriği Paylaş!