KİŞİSEL BİLGİLER
Adı Soyadı Dr. Öğr. Üyesi Ebru AYDIN
Birimi Mühendislik Fakültesi
Bölüm Gıda Mühendisliği Bölümü
Ana Bilim Dalı Gıda Bilimleri Anabilim Dalı
Telefon 2462111666
E-Posta ebruaydin@sdu.edu.tr
ORCID ID 0000-0002-5625-040X
YÖK Akademik Adrese Gitmek İçin Tıklayınız.
Akademik Hesaplar
Bu sayfadaki kişisel verilerin görünürlüğü KVKK 8. madde hükmü uyarınca ilgili kişinin açık rızası kapsamındadır. Kişisel verilerinizin görünürlüğünü veya hali hazırdaki verilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 03.09.2008
Yüksek Lisans THE UNİVERSİTY OF LEEDS FOOD SCİENCE 24.11.2010
Doktora THE UNİVERSİTY OF LEEDS FOOD SCİENCE AND NUTRİTİON 22.10.2015
AKADEMİK YAYIN ANALİZLERİ
İLGİ ALANLARI
Beslenme, Diyabet, Hücre kültürü, Enzimler
YAYINLAR
  • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1 Unsal, P., Aydın, E . Ozkan, G., (2019). Review of traditionally consumed antidiabetic fruits in the diet. Bilge International Journal of Science and Technology Research , 3 (0) , 58-76 . DOI: 10.30516/bilgesci.650160
  • 2 İncegül Y., Karaboyaci M., Aydin E., Özçelik M.M., Özkan G., "Production and characterization of natural lemonade powder using ß-Cyclodextrin particles", Bilge International Journal of Science and Technology Research, vol.2, pp.10- 18, 2018.
  • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1 Villa-Rodriguez, J.A., Aydin, E., Gauer, J.S., Pyner, A., Williamson, G. and Kerimi, A., 2017. Green and chamomile teas, but not acarbose, attenuate glucose and fructose transport via inhibition of GLUT2 and GLUT5. Molecular nutrition & food research, 61(12), p.1700566.
  • 2 Nyambe-Silavwe, H., Villa-Rodriguez, J.A., Ifie, I., Holmes, M., Aydin, E., Jensen, J.M. and Williamson, G., 2015. Inhibition of human alpha-amylase by dietary polyphenols. Journal of Functional Foods, 19, pp.723-732.
  • Ulusal toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Aydın E., Williamson G., ‘Doğal Ürünlerin Tip-2 Diyabete Etkisi’ 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 05-07 Ekim 2016 pp., 141.
  • Uluslararası kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
  • 1 ‘PLANTLIBRA (PLANT Food Supplements: Levels of Intake, Benefit and Risk Assessment)’, FP7-KBBE EU Cordis projesi, Proje Numarası: 245199, Araştırmacı.
VERDİĞİ DERSLER
Beslenme İlkeleri
Beslenme,Metabolizma ve Hastalıklar
Beslenmenin İnsan Sağlığı Üzerine Etkisi
Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar
Gıda Alerjenleri
İŞ HAYATI İÇİN YABANCI DİL I
İş Hayatı İçin Yabancı Dil II
Moleküler Tarım
 
Bu İçeriği Paylaş!