KİŞİSEL BİLGİLER
Adı Soyadı | Dr. Öğr. Üyesi Ebru AYDIN |
Birimi | Mühendislik Fakültesi |
Bölüm | Gıda Mühendisliği Bölümü |
Ana Bilim Dalı | Gıda Bilimleri Anabilim Dalı |
Telefon | 2462111666 |
E-Posta | ebruaydin@sdu.edu.tr |
Kişisel Web Sayfası |
Bilgilerinizi
Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans | PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 03.09.2008 |
Yüksek Lisans | THE UNİVERSİTY OF LEEDS FOOD SCİENCE 24.11.2010 |
Doktora | THE UNİVERSİTY OF LEEDS FOOD SCİENCE AND NUTRİTİON 22.10.2015 |
İLGİ ALANLARI
YAYINLAR
- Hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
- 1 İncegül Y., Karaboyaci M., Aydin E., Özçelik M.M., Özkan G., "Production and characterization of natural lemonade powder using ß-Cyclodextrin particles", Bilge International Journal of Science and Technology Research, vol.2, pp.10- 18, 2018.
- SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
- 1 Green and chamomile teas, but not acarbose, attenuate glucose and fructose transport via inhibition of GLUT2 and GLUT5
- 2 Inhibition of human alpha-amylase by dietary polyphenols
- Ulusal toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
- 1 Aydın E., Williamson G., ‘Doğal Ürünlerin Tip-2 Diyabete Etkisi’ 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 05-07 Ekim 2016 pp., 141.
- Uluslararası toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
- 1 Aydın E., ‘Metabolism of 14C labelled glucose and fructose in HepG2 cells’, 1. International Health Science and Life Congress, Burdur, Türkiye, 02-05 Mayıs 2018, pp 676-677.
- Uluslararası kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
- 1 ‘PLANTLIBRA (PLANT Food Supplements: Levels of Intake, Benefit and Risk Assessment)’, FP7-KBBE EU Cordis projesi, Proje Numarası: 245199, Araştırmacı.
VERDİĞİ DERSLER
Beslenme İlkeleri
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ GIDALAR
Gıda Alerjenleri
İŞ HAYATI İÇİN YABANCI DİL I
İş Hayatı İçin Yabancı Dil II
Moleküler Tarım
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ GIDALAR
Gıda Alerjenleri
İŞ HAYATI İÇİN YABANCI DİL I
İş Hayatı İçin Yabancı Dil II
Moleküler Tarım