KİŞİSEL BİLGİLER
Adı Soyadı | Arş. Gör. Dr. Elif ÇELİK |
Birimi | Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Bölüm | Beslenme Ve Diyetetik Bölümü |
Ana Bilim Dalı | Beslenme Bilimleri Anabilim Dalı |
Telefon | (246) 211-3255 |
E-Posta | E-Posta Adresini Göster |
ORCID ID | 0000-0002-8007-8515 |
Akademik Hesaplar | |
Google Scholar |
Hindex: Alıntı Sayısı: |
Bu sayfadaki kişisel verilerin görünürlüğü KVKK 8. madde hükmü uyarınca ilgili kişinin açık rızası kapsamındadır.
Kişisel verilerinizin görünürlüğünü veya hali hazırdaki verilerinizi Personel Bilgi Sistemi (PBS) ve Akademik Bilgi Sistemi (ABS) üzerinden düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans | HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK 09.06.2014 |
Yüksek Lisans | GAZİ ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK (YL) (TEZLİ) 20.07.2018 |
Doktora | GAZİ ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK (DR) 27.06.2024 |
AKADEMİK YAYIN ANALİZLERİ (Son 5 Yıl)
İLGİ ALANLARI
YAYINLAR
- Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
- 1 ÇELİK Elif, Cemali Özge, Şahin Teslime Özge, Deveci Gülsüm, Biçer Nihan Çakır, Hirfanoğlu İbrahim Murat, Ağagündüz Duygu, Budán Ferenc, Human Breast Milk Exosomes: Affecting Factors, Their Possible Health Outcomes, and Future Directions in Dietetics. Nutrients, 16(3519), , 1-37. Doi: 10.3390/nu16203519, (2024), (SCI-Expanded)
- 2 AĞAGÜNDÜZ D., ÇELİK Elif, Cemali Ö., Bingöl F. G., Özenir Ç., ÖZOĞUL F., Capasso R., Probiotics, Live Biotherapeutic Products (LBPs), and Gut-Brain Axis Related Psychological Conditions: Implications for Research and Dietetics. Probiotics and Antimicrobial Proteins, 15(4), , 1014-1031. Doi: 10.1007/s12602-023-10092-4, (2023), (SCI-Expanded)
- 3 AĞAGÜNDÜZ D., Cemali Ö., ÇELİK Elif, Interaction Between Natural Products and Gut Microbiota. Current Pharmacology Reports, 9(1), , 7-31. Doi: 10.1007/s40495-022-00309-5, (2023), (SCI-Expanded)
- 4 Deveci G., ÇELİK Elif, AĞAGÜNDÜZ D., Bartkiene E., Rocha J. M. F., ÖZOĞUL F., Certain Fermented Foods and Their Possible Health Effects with a Focus on Bioactive Compounds and Microorganisms. Fermentation, 9(11), , 0-0. Doi: 10.3390/fermentation9110923, (2023), (SCI-Expanded)
- 5 AĞAGÜNDÜZ D., Gençer Bingöl F., ÇELİK Elif, Cemali Ö., Özenir Ç., ÖZOĞUL F., Capasso R., Recent developments in the probiotics as live biotherapeutic products (LBPs) as modulators of gut brain axis related neurological conditions. Journal of Translational Medicine, 20(1), , 0-0. Doi: 10.1186/s12967-022-03609-y, (2022), (SCI-Expanded)
- 6 ÇELİK Elif, Sanlier N., Effects of nutrient and bioactive food components on Alzheimer's disease and epigenetic. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 59(1), , 102-113. Doi: 10.1080/10408398.2017.1359488, (2019), (SCI-Expanded)
- 7 Gezmen-Karada M., ÇELİK Elif, Kadayifçi F. Z., YEŞİLDEMİR Ö., Öztürk Y. E., AĞAGÜNDÜZ D., Role of food-drug interactions in neurologicaand psychological diseases. Acta Neurobiologiae Experimentalis, 78(3), , 187-197. Doi: 10.21307/ane-2018-017, (2018), (SCI-Expanded)
- Kitap
- 1 ÇELİK ELİF, GENÇER BİNGÖL FERAY, Üreme Sağlığı ve Beslenme(2024). Türkiye Klinikleri, Bölüm, (ULUSLARARASI)