KİŞİSEL BİLGİLER
Adı Soyadı Dr. Öğr. Üyesi Sebahattin Serhat TURGUT
Birimi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Bölüm Gıda Mühendisliği Bölümü
Ana Bilim Dalı Gıda Bilimleri Anabilim Dalı
Telefon 2462111668
E-Posta E-Posta Adresini Göster
ORCID ID 0000-0002-9968-4750
Akademik Hesaplar image/svg+xml
Web Of Science ResearcherID
Google Scholar Hindex: 10
Alıntı Sayısı: 593
Bu sayfadaki kişisel verilerin görünürlüğü KVKK 8. madde hükmü uyarınca ilgili kişinin açık rızası kapsamındadır. Kişisel verilerinizin görünürlüğünü veya hali hazırdaki verilerinizi Personel Bilgi Sistemi (PBS) ve Akademik Bilgi Sistemi (ABS) üzerinden düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans ANKARA ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 10.06.2012
Yüksek Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ) 23.06.2016
Doktora SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) 08.02.2021
ÜNİVERSİTE DIŞI DENEYİMLER
Kurum Adı Görev Adı Görev Tarihi
Perkin Elmer Misafir Araştırmacı 2023 - 2023
University of Cordoba Misafir Araştırmacı 2022 - 2021
Danimarka Teknik Üniversitesi, Ulusal Gıda Enstitüsü Doktora SonrasıAraştırmacı 2022 - 2023
Danimarka Teknik Üniversitesi, Ulusal Gıda Enstitüsü Misafir Araştırmacı 2019 - 2019
Danimarka Teknik Üniversitesi, Ulusal Gıda Enstitüsü Misafir Araştırmacı 2018 - 2018
AKADEMİK YAYIN ANALİZLERİ (Son 5 Yıl)
İLGİ ALANLARI
(i) Gıda işleme sistemlerinin mekanistik modellemesi/analizi,(ii) Yenilikçi gıda üretim teknolojileri,(iii) Gıda proseslerinin sistem tasarımı/optimizasyonu,(iv) İstatistiksel modelleme/öğrenme
YAYINLAR
  • Projelerde Yaptığı Görevler
  • 1 Kapari Tohumlarından (Capparis Spp.) Ve Çay (Camellia Sinensis) Posasından Ohmik Isıtma Destekli Ekstraksiyon Yöntemi Kullanılarak Bitkisel Ham Protein Ekstraksiyonu, Karakterizasyonu Ve Gıda Uygulamaları, Tübitak 1001, KARACABEY Erkan, TURGUT Sebahattin Serhat, 15.03.2023 - Devam Ediyor (ULUSAL)
  • Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
  • 1 AYDIN Ebru, TURGUT Sebahattin Serhat, Aydin Sedef, Ozcelik Ayse, Aksu Mehmet, Ozcelik Muhammed Mustafa, ÖZKAN Gülcan, Cevik Serife, A New Approach for the Development and Optimization of Gluten-Free Noodles Using Flours from Byproducts of Cold-Pressed Okra and Pumpkin Seeds. FOODS, 12(10), , 0-0. Doi: 10.3390/foods12102018, (2023), (SCI-Expanded)
  • 2 TURGUT Sebahattin Serhat, Feyissa Aberham Hailu, TURGUT Sebahattin Serhat, Stochastic inactivation evaluation of foodborne pathogens during ohmic heating of poultry meat. International Journal of Food Engineering , 0-0. Doi: 10.1515/ijfe-2023-0022, (2023), (SCI-Expanded)
  • 3 TURGUT Sebahattin Serhat, KARACABEY ERKAN, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, A Novel System—the Simultaneous Use of Ohmic Heating with Convective Drying: Sensitivity Analysis of Product Quality Against Process Variables. Food and Bioprocess Technology Doi: 10.1007/s11947-022-02765-9, (2022), (SCI-Expanded)
  • 4 TURGUT Sebahattin Serhat, Entrenas J. A. , Taşkın E., Garrido-Varo A., Pérez-Marín D., Estimation of the sensory properties of black tea samples using non-destructive near-infrared spectroscopy sensors. FOOD CONTROL , 109260-109260. Doi: 10.1016/j.foodcont.2022.109260, (2022), (SCI)
  • 5 TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, FEYİSSA ABERHAM HAİLU, KARACABEY ERKAN, A novel drying system - simultaneous use of ohmic heating with convectional air drying: System design and detailed examination using CFD. Innovative Food Science and Emerging Technologies Doi: 10.1016/j.ifset.2021.102727, (2021), (SCI)
  • 6 TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, IS IT POSSIBLE TO MAKE FEWER EXPERIMENTS: PREDICTION OF BACTERIAL SURVIVAL/DEATH PROBABILITY FOR HIGH-PRESSURE PROCESSING WITH THE BAYESIAN APPROACH?. Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi Doi: 10.21923/jesd.929974, (2021), (TR DİZİN)
  • 7 TURGUT YELİZCAN, TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, KARACABEY ERKAN, Use of ohmic heating as an alternative method for cooking pasta. JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE Doi: 10.1002/jsfa.11203, (2021), (SCI)
  • 8 TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, FEYİSSA ABERHAM HAİLU, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, KARACABEY ERKAN, Uncertainty and sensitivity analysis by Monte Carlo simulation: Recovery of trans-resveratrol from grape cane by pressurised low polarity water system. Journal of Food Engineering Doi: 10.1016/j.jfoodeng.2020.110366, (2021), (SCI)
  • 9 TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, KARACABEY ERKAN, TeaPot: A chemometric tool for tea blend recipe estimation. Applied Food Research, 1(1), Doi: 10.1016/j.afres.2021.100006, (2021), (Diğer)
  • 10 TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, FEYISSA ABERHAM HAILU, BALTACIOĞLU CEM, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, KARACABEY ERKAN, Extraction simulation of porous media by CFD: Recovery of trans-resveratrol from grape cane by pressurised low polarity water system. Chemical Engineering and Processing-Process Intensification Doi: 10.1016/j.cep.2019.107779, (2020), (SCI)
  • 11 TURGUT YELİZCAN, TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, KARACABEY ERKAN, Effects of Electrical Potential and Temperature on Rehydration Behaviour of Pasta Samples During Ohmic Heating and Soaking. Afyon Kocatepe Üniversitesi Uluslararası Mühendislik Teknolojileri ve Uygulamalı Bilimler Dergisi, 2(2), , 74-84. (2019), (Diğer)
  • 12 TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, KARACABEY ERKAN, Influence of Carbonic Maceration Pre-treatment on Functional Quality of Dried Tomato Quarters. Food and Bioprocess Technology, 11(10), , 1818-1827. Doi: 10.1007/s11947-018-2145-y, (2018), (SCI-Expanded)
  • 13 TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, KARACABEY ERKAN, Improvements in drying characteristics and quality parameters of tomato by carbonic maceration pretreatment. Journal of Food Processing and Preservation Doi: 10.1111/jfpp.13282, (2017), (SCI-Expanded)
  • 14 TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, IŞIKÇI FATMA, SOYER AYLA, Antioxidant activity of pomegranate peel extract on lipid and protein oxidation in beef meatballs during frozen storage. Meat Science, 129(6), , 111-119. Doi: 10.1016/j.meatsci.2017.02.019, (2017), (SCI)
  • 15 TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, SOYER AYLA, IŞIKÇI FATMA, Effect of pomegranate peel extract on lipid and protein oxidation in beef meatballs during refrigerated storage. Meat Science , 126-132. Doi: 10.1016/j.meatsci.2016.02.011, (2016), (SCI)
  • Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitaplarında (proceedings) Basılan Bildiriler
  • 1 TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, Siamos Efthymios, FEYİSSA ABERHAM HAİLU, Simulation and parametric sensitivity evaluation for ohmic heating of chicken breast. the 8th International Food Operations & Processing Simulation Workshop (FoodOPS) Doi: 10.46354/i3m.2022.foodops.009, (2022). (Tam metin bildiri)
  • 2 TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, KARACABEY ERKAN, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, Potential of Image Analysis Based Systems in Food Quality Asessments and Classifications. 9th Baltic Conference on Food Science and Technology (2014). (Tam metin bildiri)
  • Kitap
  • 1 TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, ÖZÇELİK AYŞE, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, KARACABEY ERKAN, FEYİSSA ABERHAM HAİLU, Extraction Processes in the Food Industry(2023). Woodhead Publishing, Bölüm, (ULUSLARARASI)
  • 2 ÖZÇELİK AYŞE, TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, KARACABEY ERKAN, Extraction Processes in the Food Industry(2023). Woodhead Publishing, Bölüm, (ULUSLARARASI)
  • 3 KARACABEY Erkan, TURGUT Sebahattin Serhat, KÜÇÜKÖNER Erdoğan, Opuntia spp.: Chemistry, Bioactivity and Industrial Applications(2021). Springer, Bölüm, (ULUSLARARASI)
VERDİĞİ DERSLER
İstatistik ve Deneme Metodları
 
Bu İçeriği Paylaş!