KİŞİSEL BİLGİLER
Adı Soyadı | Doç. Dr. Tuğba KÖK TAŞ |
Birimi | Mühendislik Fakültesi |
Bölüm | Gıda Mühendisliği Bölümü |
Ana Bilim Dalı | Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı |
Telefon | 2462118055 |
E-Posta | tugbakoktas@sdu.edu.tr |
ORCID ID | 0000-0001-8813-6479 |
YÖK Akademik | Adrese Gitmek İçin Tıklayınız. |
Diğer Akademik Hesaplar |
Bu sayfadaki kişisel verilerin görünürlüğü KVKK 8. madde hükmü uyarınca ilgili kişinin açık rızası kapsamındadır.
Kişisel verilerinizin görünürlüğünü veya hali hazırdaki verilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans | SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 18.07.2001 |
Yüksek Lisans | SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI 22.07.2005 |
Doktora | SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI 17.02.2010 |
AKADEMİK YAYIN ANALİZLERİ
İLGİ ALANLARI
YAYINLAR
- Alanında, yurtiçinde yayımlanan kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
- 1 Güzel-Seydim, Z.B., Yıldırım, Z., Kök Taş, T. 2016. Fonksiyonel Beslenme-Kalın Bağırsak Sağlığı:Probiyotikler ve Fonksiyonel Etkileri. Fonksiyonel Beslenme Kitap bölümü.
- 2 Kök Taş, T., Kurtulmuş, S. 2016. Fonksiyonel Beslenme-Hormonlar ve Gıdalarla İlişkileri.Fonksiyonel Beslenme kitap bölümü
- 3 Budak, H.N., Çubuk Demiralay, E., Kök Taş, T. 2016. Fonksiyonel Beslenme-Bioaktif Gıda Bileşenleri. Fonksiyonel Beslenme Kitap bölümü.
- Hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
- 1 Özdemir, R.,Gülmez, A.,Özgen, Z.,Ulutürk, Ş.,Kök-Taş, T. 2018. Diyabetli Bireyler İçin Farklı Tatlandırıcıların Dondurmada Kullanımı Ve Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi. Süt Dünyası. ISSN: 1309-2537. 13(70): 46-50.
- 2 Erdoğan, F.S., Atılgan, S., Kök Taş, T., Güzel Seydim, Z.B., 2016. Farklı Maya Kaynaklarından Üretilen Yoğurtların Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi. Süt Dünyası, 61, 44-46.
- 3 Kurtulmuş , S., Kök Taş, T. 2015.Gıdalarda Bulunan L-Triptofan, Serotonin, Melatonin Profilleri ve Sağlık Üzerine Etkileri. Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi, 3(11): 877-885.
- 4 Kök Taş, T., Duru, D., Şahin M.A. 2014. Probiyotik Kültür Kullanılarak Üretilen Labnenin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 20(7): 240-243
- 5 Kök Taş, T., İlay, E., Öker, A. 2014.Pekmez ve Erik Kullanılarak Üretilen KefirlerinBazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi. Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2(2) 86-91.
- 6 Koçak,Ç. Kök Taş, T. (2013). Fonksiyonel Süt Ürünlerinin Bağışıklık Sistemi Üzerine Etkisi ve Yakult Örneği. Akademik Gıda,11:(3-4), 114-118
- 7 Şatır, G., Okutan, A., Kök Taş, T., Güzel-Seydim, Z. 2013. Keçi Sütünden Üretilen Kefirin Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi. Gıda Teknolojisi. 17(7):78-80.
- 8 Özdemir, N., Kök-Taş, T., Güzel-Seydim, Z. 2012. Süt Kaynaklı Mikrobiyal Zehirlenmeler ve Zehirlenmelerin Takibinin Önemi. Dünya Gıda. 5 (33):39.
- 9 Kök Taş, T., Güzel Seydim Z.B. 2011. Fermente süt ürünlerinin reolojik özellikleri. Süt Dünyası.6 (32):68-70.
- 10 Bozkurt, P., Kök-Taş, T., Güzel-Seydim, Z. 2010. Geleneksel ve Ticari Olarak Üretilen Kefirlerin Mikrobiyal İçeriklerinin Belirlenmesi, Gıda Teknolojisi, 14 (7),84-88.
- 11 Kök-Taş, T. ve Güzel-Seydim, Z. 2010. Çeşitli yağ ikame maddeleri ve probiyotik kullanımının ayran kalite kriterleri üzerine etkilerinin belirlenmesi. Gıda. 35 (2): 105-111.
- 12 Özdemir, N. Kök-Taş, T. Güzel-Seydim. Z. 2009. Güllü Yoğurt Üretimini Gelişritilmesi ve Bazı Niteliklerinin Belirlenmesi. Gıda Teknolojisi.13(8):60-62.
- 13 Sofu, A., Kök Taş, T., Güzel Seydim, Z.B., Ekinci F.Y. 2008. Isparta ilinde ambalajsız dondurmaların kalite düzeylerinin belirlenmesi. Journal of Natural and Applied Sciences,12-3, 206-210.
- 14 Gün, İ., Taş, T., Güzel-Seydim, Z. 2008. Süt güvenliğinin sağlanmasında kalıntı maddeler. Süt Dünyası. 3 (15), 58-60.
- SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
- 1 Davras, F., Guzel-Seydim, Z.B., Kök-Taş, T. 2018. Immunological effects of Kefir produced from Kefir grains versus starter cultures when fed to mice. Functional Foods in Health & Disease. Vol 8, No:8 FFHD: Online ISSN: 2160-3855.
- 2 Akgün, H.A., Kök Taş, T. 2016. Milk proteins as nanocarriers. Journal of Food Bioengineering and Nanoprocessing, 1 (1), 106 - 119
- 3 Kök Taş, T., Budak, N., Seydim Z. 2014. Bioactive components of kefir. IDF Bulletin of the ınternational Dairy Federation, 472, 11-14.
- SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
- 1 Erdoğan, F.S., Özarslan, S., Güzel-Seydim, Z.B., Kök-Taş, T. 2019. The effect of kefir produced from natural kefir grains on the intestinal microbial populations and antioxidant capacities of Balb/c mice. Food Research International. 115:408-413.
- 2 Özdemir, Ö., Kök-Taş, T., Güzel-Seydim, Z. 2015. Effect of Gluconacetobacter spp. on Kefir Grains and Kefir Quality. Food Sci. Biotechnol. 24(1): 99-106.
- 3 Kök Taş, T. 2015. Effect of storage parameters on freeze-dried kefir grains. International Journal of Dairy Technology. Vol 67. DOI 10.1111/1471-0307.12196
- 4 Ulukoy,G.,Kubilay,A., Güzel-Seydim, Z.,Gümüş, E., Güney,Ş., Kök Taş, T., Metin,S.,ve Diler, Ö.,Effect of storage temperature on beneficial microbial load in rainbowtrout feed supplemented with kefir.Indian J. Fish., 62(2): 137-139, 2015
- 5 Kök-Taş, T., Seydim, A.C., Özer, B., Guzel-Seydim Z. 2013. Effects of different fermentation parameters on quality characteristics of kefir. Journal of Dairy Science. 96:2,780–789.
- 6 Kök-Taş, T., Ekinci Y., Guzel-Seydim Z.B. 2012. Identification of Microbial Flora in Kefır Grains Produced in Turkey Using PCR. International Journal of Dairy Technology. International Journal of Dairy Technology. 65:1,126-131.
- 7 Guzel-Seydim, Z., Kök-Tas, T., Ertekin, B., Seydim, A.C., 2011. Effect of different growth conditions on biomass increase in kefir grains. Journal of Dairy Science. 94 (3) 1239-42.
- 8 Guzel-Seydim, Z., Kök-Tas, T., Greene, A.K., Seydim, A.C. 2011. Review: functional properties of kefir. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 51 (3) 261 – 268.
- 9 Budak, N.H., Doguc, D.K., Savaş, Ç.M., Seydim, A.C., Kök-Tas,T., Ciriş, M.I., Guzel-Seydim, Z.B. 2011. Effects of Apple Cider Vinegars Produced with Different Techniques on Blood Lipids in High-Cholesterol-Fed Rats. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 59 (12) 6638-6644.
- 10 Kok-Tas, T. and Guzel-Seydim, Z.B. 2010. Effects of fat replacers on the quality criteria of probiotic fermented milk. Milchwissenschaft. 3:65.
- SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayın
- 1 ULUKÖY.,G., METİN.,S., KUBİLAY.,A., GÜNEY.,Ş., YILDIRIM.,P., SEYDİM.,B., KÖK.,T., GÜMÜŞ.,E., 2016. The Effect of Kefir as a Dietary Supplement on Nonspecific Immune Response and Disease Resistance in Juvenile Rainbow Trout, Oncorhynchus mykiss (Walbaum 1792) . Journal of the World Aquaculture Society
- Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
- 1 Kök, N., Sarısoy, Ş., Kök Taş, T., Güzel-Seydim, Z.B. Karadutlu ve Güllü Kefirlerin Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi. İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, 2-3 Ekim 2013.
- 2 Koçak, Ç., Kök Taş, T. Gıda Alerjen Profili ve Belirlenme Yöntemleri. İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, 2-3 Ekim 2013.
- 3 Ertekin, B., Kök-Taş T., Güzel-Seydim Z.; 2007. Avrupa Birliğinde Fonksiyonel Gıdalar Üzerine Yasal Düzenlemeler. 5. Gıda Mühendisliği Kongresi. 8-10 Kasım 2007. Ankara. 365-371.
- 4 Kök-Taş T., Güzel-Seydim Z.2007. Ozon Kullanımının Taze Meyve ve Sebzeler Üzerine Etkisi, GAP V. Tarım Kongresi, (Sözlü Sunum)17-19 Ekim 2007. Şanlıurfa. 125-132.
- 5 Kök-Taş, T., Seydim, A.C., Özçelik, S., Güzel-Seydim, Z. Ozon Uygulamasının Kaşar Peyniri Raf Ömrü Üzerine Etkisinin Belirlenmesi, 197-199,Ulusal Gıda Kongresi, 19-21 Nisan 2005, Ege Üniversitesi, Bornova, İzmir.
- Ulusal toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
- 1 Akgün H.A., Kök Taş,T. Nanotaşıyıcı yöntemler ve nanotaşıyıcı olarak süt proteinleri, 2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir. 28-30 nisan 2015.syf:368.
- 2 Kurtulmuş,S., Kök Taş,T., Güzel-Seydim, Z.Organik Gıda Kalitesi ve Sağlık Üzerine Etkileri. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir. 28-30 nisan 2015.syf:211
- 3 Erdoğan, F.S., Kök Taş,T. Süt ürünlerinden izole edilen mayaların probiyotik özellikleri. 2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir. 28-30 nisan 2015.syf:171.
- 4 Güney, Ş., Metin, S., Uluköy, G., Kubilay A., Gümüş, E., Güzel-Seydim, Z., Kök-Taş, T., Diler, Ö., Yıldırım P., Kefir ilaveli Yemle Beslenen Gökkuşağı Alabalığında (Oncorhynchus mykiss)Spesifik Olmayan İmmun Sistem Parametreleri. 17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu. 3-6 Eylül 2013.
- 5 İlay E., Öker A., Kök Taş, T. Pekmez Ve Erik Kullanılarak Üretilen Kefirlerin Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi, 8. Gıda Mühendisleri Kongresi. 7-9 Kasım 2013.
- 6 Kök Taş, T. Farkli Sicakliklarda Depolamanin Liyofilize Kefir Danelerinin Mikroflorasina Etkisi. Uluslararasi Katilimli 1.Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi,syf:29, 11-13 Nisan 2013.
- 7 Kök Taş, T., Koçak, Ç. 2012. Fonksiyonel Süt Ürünlerinin Bağışıklık Sistemi Üzerine Etkisi ve Yakult Örneği. Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu. 15-16 Kasım 2012, Denizli.
- 8 Okutan, A., Kök Taş, T., Şatır, G., Güzel-Seydim, Z.B. 2012. Keçi Sütünden Üretilen Kefirin Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi. Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu. 15-16 Kasım 2012, Denizli.
- 9 Sezer, D., Kök Taş, T. 2012. Toplu Tüketim Yerlerinde Gıda Üretim ve Sunum Hattında Sıcaklık Zinciri Kritik Kontrol Noktalarının Önemi. Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay. 10-12 Ekim 2012.
- 10 Özdemir, N., Kök-Taş, T., Güzel-Seydim, Z.B. 2012. Asetik asit Bakterilerinin Kefir Danesinde Geliştirilmesi. Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay. 10-12 Ekim 2012.
- 11 Sofu, A., Kök-Taş, T., Güzel-Seydim, Z., Ekinci, F.Y. 2009. Süt Ürünlerinde Laktik Asit Bakterilerinin Moleküler Yöntemlerle Tanımlanması, Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu (Sözlü Sunum).21-23 Mayıs 2009.Denizli.29
- 12 Güzel-Seydim, Z., Seydim, A.C., Gün, İ., Budak, H.N., Kök-Taş, T. 2008. Gıdalarda Sülfonamit Kalıntılarının Tayini Amacıyla Sıvı Kromatografik Ayrılmalarının Optimizasyonu. 8. Ulusal Kromatografi Kongresi. 9-11 Haziran 2008. Isparta.
- 13 Sofu, A., Çubuk Demiralay,E. Ekinci,F.Y. Güzel-Seydim, Z. Seydim,A.C.,Kök-Taş, T. Sülfonamitlerin Ters Faz Sıvı Kromatografi ve Yapay Sinir Ağları Yöntemi ile Analizi. Kromatografi. 2008. Isparta.
- Ulusal toplantıda poster, sözlü sunum ve gösterim
- 1 Davraz, F., Kök Taş, T. 2017. Farklı kefir kültürleri kullanılarak üretilen in vivo immünolojik karşılaştırılması XXIV. Ulusal İmmünoloji Kongresi, 27-30 Nisan. İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi, İstanbul.
- 2 Kök Taş, T. 2016. Kefir Mucizesi. Davetli konuşmacı. İstanbul Üniversitesi. Aziz Sancar Eğitim ve Araştırma Enstitüsü
- 3 Kök Taş, T., Budak, N., Güzel-Seydim,Z. 2012. Bakteri kültürleri ve İnsan Yaşamındaki Rolü. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Yöreden Sektöre Fermente Ürünlerimiz. Mayıs, 2012.
- 4 Kök Taş, T., Sezer, D. 2012. Türkiye’de Fonksiyonel Gıdaların Tüketim Araştırmaları, Ürün Çeşitliliği ve Yasal Düzenlemeler. Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay. 10-12 Ekim 2012.
- Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
- 1 Sofu, Aytül., Kök-Taş, T., Güzel-Seydim, Z. and Ekinci, F.Y. 2009. Production of Exopolysaccharides by Propionibacterium thoenii (jensenii) P126 and Propionibacterium jensenii B1264 in Yogurt Cultures. International Symposium on Engineering and Architectural Science of Balkan, Caucasus and Turkıc Republics (sözlü sunum). 22-24, October, 2009. Isparta, Turkey. 368.
- 2 Sofu, A., Kök-Taş, T., Güzel-Seydim, Z. and Ekinci, F.Y. 2009. Production of Exopolysaccharides by Dairy Propionibacteria, P. thoenii (jensenii) P126 and P. jensenii B1264 International Symposium on Engineering and Architectural Science of Balkan, Caucasus and Turkıc Republics (sözlü sunum). 22-24, October, 2009. Isparta, Turkey. 374.
- 3 Koyuncu M.A., Seydim A.C., Dilmacunal T., Savran H.E., Tas T. 2008. Effects of Different Precooling Treatments with Ozonated Water on the Quality of '0900 Ziraat' Sweet Cherry Fruit. ACTA HORTICULTURAE. 795: 831-836
- Uluslararası toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
- 1 Budak, H.N.,Özen, M., Kök-Taş, T. 2017. Antioxidant activity of sour cherry juice, wine, vinegar. 19 th International Conference on Food Processing& Technology, Paris, France. October, 23-25, 2017. pp: 113s.
- 2 Özarslan, S., Kök-Taş, T., Güzel-Seydim, Z.B. 2017. Production of ß-galactosidase enzyme from Kluyveromeyces spp. isolated from natural kefir. 19 th International Conference on Food Processing& Technology, Paris, France. October, 23-25, 2017. pp: 115s.
- 3 Kök-Taş, T., Güzel-Seydim, Z.B. 2017. The importance of using authentic kefir grains in kefir production. 19 th International Conference on Food Processing& Technology, Paris, France. October, 23-25, 2017. pp: 116s.
- 4 Erdoğan, F.S., Kurtulmuş, S., Kök Taş, T., Güzel Seydim, Z.B. The Effect of Kefir Produced From The Natural Kefir Grains on The İntestinal Microorganisms of The Balb/c Mice, 20th International Conference and Functional and Medical Foods for Chronic Diseases: Bioactive Compounds and Biomarkers, September 22-23, 2016, Boston, United States of America.
- 5 Güzel Seydim, Z.B. Kök Taş, T. The Natural Probiotic Mine: Kefir Grains. 20th International Conference and Functional and Medical Foods for Chronic Diseases: Bioactive Compounds and Biomarkers, September 22-23, 2016, Boston, United States of America.
- 6 Kök Taş, T., Erdoğan, F.S., Demiralay E.Ç., Alsancak, G.,2014. Liquid Chromatographic Determination of Monosaccharide Compositon in Kefiran. NAFI2014- International Congress Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2014.
- 7 Kurtulmuş, S., Kök Taş,T. Melatonin, serotonin and those potential biological functions in the foods.7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, October 14-17, 2014 Istanbul, Turkey.
- 8 Kök Taş, T., Bahar, S., Sapmaz, B. Determination of microbiological, physical, and sensory properties of ice-cream produced using kefir, 7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, October 14-17, 2014, Istanbul, Turkey.
- 9 Kök Taş, T., Budak, N., Guzel-Seydim, Z. Bioactive Components of Kefir. IDF World Dairy Summit. 28 Ekim-1 Kasım 2013.
- 10 Kök Taş, T. Koçak Ç. Effect of Different Carbon Sources on Kefiran Production. IDF World Dairy Summit. 28 Ekim-1 Kasım 2013.
- 11 Kök Taş, T., Duru, D., Şahin, M.A. Production of Labneh using L. acidophilus as Probiotic Culture. IDF World Dairy Summit. 28 Ekim-1 Kasım 2013.
- 12 Işık, A., Algın, M., Dinç, M., Kök Taş, T., Güzel Seydim, Z. Production of Natural Kefir Powder. IDF World Dairy Summit. 28 Ekim-1 Kasım 2013.
- 13 Kubilay A., Guzel-Seydim Z., Gumus E., Kok-Tas T. , Metin S., Guney S., Ulukoy G. and Diler O.2012, “Effects of Different Storage Temperatures on Microflora of Rainbow Trout Feed Supplemented with Kefir.14-15 Eylül 2012 “THE 1st INTERNATIONAL CONFERENCE ON ANIMAL NUTRITION AND ENVIRONMENT Khon Kaen/Thailand’da (ANINUE 2012)
- 14 Kök-Taş, T., Sofu, A., Ekinci, Y., Güzel-Seydim, Z. Polimeraz Zincir Reaksiyonu Yöntemi İle Kefir Dane Bakteri Florasının Belirlenmesi 1st International "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus " Symposium. 15 - 17 Nisan 2010. Tekirdağ. p.329.
- 15 Bozkurt, P., Kök-Taş, T., Güzel-Seydim, Z.Geleneksel ve Ticari Olarak Üretilen Kefirlerin Mikrobiyal İçeriklerinin Belirlenmesi. 1st International "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus " Symposium. 15 - 17 Nisan 2010. Tekirdağ. p.330
- 16 Budak, H.N., Kök-Taş, T., Okur, Ö.D., Seydim, Z. 2009. Determination of some quality criteria and antioxidant properties of Shalgam juice. 3rd International congress on Food and Nutrition. 22-25 April 2009. Antalya-Turkey.
- 17 Kök-Taş T. and Güzel-Seydım Z. 2007. Functional Properties of Kefir. 2nd International Congress On Food And Nutrition. 24-26 October 2007. Istanbul-Turkey. 183.
- 18 Kök-Taş T., Güre S., Güzel-Seydim Z. 2007. Determination of Quality Parameters of Cacik with Improved Probiotic Properties. 2nd International Congress on Food and Nutrition. 24-26 October 2007. Istanbul-Turkey. 234.
- 19 Kök-Taş T., Güzel-Seydım Z. 2007. Determınatıon Of Effects Of Usıng Fat Replacers On Ayran Qualıty. 2nd International Congress on Food And Nutrition. 24-26 October 2007. Istanbul-Turkey. 142.
- 20 Kök-Taş T., Sofu A., Ekinci, F.Y., Güzel-Seydim, Z. 2007. Exopolysaccharides from Dairy Propionibacteria. 2nd International Congress on Food and Nutrition. 24-26 October 2007. Istanbul-Turkey. 142.
- Uluslararası toplantıda poster, sözlü sunum ile gösterimleri
- 1 Özen, M., Kök Taş T., Budak, H.N. 2017. Vişne Sirkesinin Antioksidan Ve Biyoaktif Bileşenlerin Belirlenmesi. 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Adnan Menderes Üniversitesi.29 Haziran-1 Temmuz.
- 2 Budak, H.N., Kök-Taş, T., Ertekin- Filiz, B., Güzel-Seydim, Z. 2017. The Effects Of Fermente Products On Health. I. International Health Sciences Congress. 29 haziran-1 Temmuz 2017 Pp. 691.
- Ulusal kuruluşlarca desteklenen proje yürütücülüğü
- 1 Kök-Taş, T. , Güzel-Seydim, Z.B. 2018. Goller Bolgesi Sutlerinden Dogal Yogurt Kultur Uretiminin Optimizasyonu
- 2 Koçak, Ç. 2015. Farklı Karbon Kaynaklarında Geliştirilen Kefir Danesinden Elde Edilen Kefiran Yapılarının Belirlenmesi
- 3 112O872 Tübitak Hızlı Destek Projesi. 2013-2014. Kefiran Üretim Miktarının Bazı Karbon Kaynakları İle Arttırılması.
- Ulusal kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
- 1 2241/A Öğrenci Projesi, Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı, Kars Kaşar Peynirinin Kefiran ile Kaplanması ve Mikrobiyolojik Açıdan Değerlendirilmesi
- 2 2241/A Öğrenci Projesi, Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı, Doğal Kefir Kültürü Kullanılarak Üretilen Dondurma Üzerine Araştırma
- 3 Gökkuşağı alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss Walbaum 1792) Kefir ile zenginleştirilmiş yem kullanımının hastalıklara direnç, spesifik olmayan immun sistem ve büyüme parametreleri üzerine etkisinin araştırılması,1001 TÜBİTAK, No:111O326, 2011-2013. Araştırmacı.
- 4 108O605, Farklı yöntemlerle üretilen elma sirkelerinin fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi (Tübitak, Bilimsel ve Teknik Araştırma Alanında Avrupa İşbirliği Programı).
- 5 SDü- BAP, Kontrollü Atmosfer Uygulamasının Fonksiyonel Özellikleri Geliştirilmiş Kefir Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
- 6 SDU BAP YL-1041, Yag ikame maddeleri kullanilarak uretilmis ayranlarin kalite kriterlerinin incelenmesi
- SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde hakemlik
- 1 Plos-One
- 2 Osteoporosis International
- 3 Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology
- 4 Kahramanmaras Sutcu ImamUniversity Journal Of Natural Sciences
- 5 Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF)
- 6 Journal of the Science of Food and Agriculture
- 7 Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF)
- 8 Journal of Dairy Science
VERDİĞİ DERSLER
Gıdalarda Duyusal Analiz Metodlarının İlkeleri ve Uyg.
Gıda Reolojisi
İleri Gıda Analizleri
Gıda Reolojisi
İleri Gıda Analizleri