KİŞİSEL BİLGİLER
Adı Soyadı Prof. Dr. Tuğba KÖK TAŞ
Birimi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Bölüm Gıda Mühendisliği Bölümü
Ana Bilim Dalı Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı
Telefon 2462118055
E-Posta E-Posta Adresini Göster
ORCID ID 0000-0001-8813-6479
Akademik Hesaplar
Web Of Science ResearcherID
Google Scholar Hindex: 15
Alıntı Sayısı: 1401
Bu sayfadaki kişisel verilerin görünürlüğü KVKK 8. madde hükmü uyarınca ilgili kişinin açık rızası kapsamındadır. Kişisel verilerinizin görünürlüğünü veya hali hazırdaki verilerinizi Personel Bilgi Sistemi (PBS) ve Akademik Bilgi Sistemi (ABS) üzerinden düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 18.07.2001
Yüksek Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ) 22.07.2005
Doktora SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) 17.02.2010
AKADEMİK YAYIN ANALİZLERİ (Son 5 Yıl)
İLGİ ALANLARI
YAYINLAR
  • Projelerde Yaptığı Görevler
  • 1 Göller Bölgesi Sütlerinden Doğal Yoğurt Kültür Üretimi Optimizasyonu, Diğer (Ulusal), KÖK TAŞ Tuğba, 25.04.2016 - 07.05.2018 (ULUSAL)
  • 2 Kefir Tozu Üretiminin Geliştirilmesi, Diğer (Ulusal), KÖK TAŞ Tuğba, 30.05.2014 - 21.01.2016 (ULUSAL)
  • 3 Kefiran Üretim Miktarının Bazı Karbon Kaynakları ile Artırılması, Tübitak 1002, KÖK TAŞ Tuğba, 01.02.2013 - 01.02.2014 (ULUSAL)
  • 4 Liyofilize Kefir Danesinin Endüstriyel Üretimi, Diğer (Ulusal), KÖK TAŞ Tuğba, 02.05.2012 - 02.01.2014 (ULUSAL)
  • 5 Liyofilize Kefir Danesi Üretiminin Geliştirilmesi, Diğer (Ulusal), KÖK TAŞ Tuğba, 09.12.2010 - 09.12.2011 (ULUSAL)
  • Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
  • 1 ÖZİL ÖZNUR, DİLER ÖZNUR, Kayhan Mehmet Hayati, KÖK TAŞ TUĞBA, Guzel-Seydim Zeynep, DİDİNEN BEHİRE IŞIL, Effects of Dietary Sage, Myrtle and/or Probiotic Mixture on Growth, Intestinal Health, Antioxidant Capacity, and Diseases Resistance of Oncorhynchus mykiss. Ankara University Faculty of Agriculture, 29(2), , 721-733. Doi: 10.15832/ankutbd.1120481, (2023), (SCI-Expanded)
  • 2 Duran Fatma Ecemnur, ÖZDEMİR NİLGÜN, GÜNEŞER ONUR, KÖK TAŞ TUĞBA, Prominent strains of kefir grains in the formation of volatile compound profile in milk medium; the role of Lactobacillus kefiranofaciens subsp. kefiranofaciens, Lentilactobacillus kefiri and Lentilactobacillus parakefiri. European Food Research and Technology Doi: 10.1007/s00217-021-03936-2, (2022), (SCI-Expanded)
  • 3 TUNAY RABİA TUĞÇE, KÖK TAŞ TUĞBA, Verticle transmission of unique bacterial strains from mother to infant via consuming natural kefir. International Dairy Journal, 126(105251), , 1-6. Doi: 10.1016/j.idairyj.2021.105251, (2022), (SCI-Expanded)
  • 4 KÖK TAŞ Tuğba, Atilgan Sevgi, Ozdemir Nilgun, Presence of Lactobacillus kefiranofaciens subsp. kefiranofaciens, Lentilactobacillus kefiri and Lentilactobacillus parakefiri in the stools of Balb/c consuming natural kefir. BIOLOGIA, 1(1), , 1-8. Doi: 10.1007/s11756-022-01094-8, (2022), (SCI-Expanded)
  • 5 Özarslan Seda, KÖK TAŞ TUĞBA, Treatment of lactose by fermentation: Production process on β-galactosidase using Kluyveromyces marxianus isolated from kefir grains. International Food Research Journal, 29(4), , 864-871. Doi: 10.47836/ifrj.29.4.13, (2022), (SCI-Expanded)
  • 6 KÖK TAŞ TUĞBA, Bahar Saliha, Sapmaz Büşra, Presence of Beneficial Bacteria In Kefir-Enriched Ice Cream During Shelf Life. Concepts of Dairy & Veterinary Sciences, 5(1), , 493-497. Doi: 10.32474/CDVS.2022.05.000203, (2022), (Diğer)
  • 7 KOÇAK ÇAĞDAŞ, ÇUBUK DEMİRALAY EBRU, Özarslan Seda, AYDOĞDU Nilüfer Sena, KÖK TAŞ TUĞBA, Determination of monosaccharide composition of kefiran using HPLC. Mljekarstvo, 71(1), , 49-59. Doi: 10.15567/mljekarstvo.2021.0105, (2021), (SCI-Expanded)
  • 8 Özdemir Gülce Buket, Özdemir N., Ertekin Filiz B., Gokirmakli C., KÖK TAŞ Tuğba, Budak N. H. , Volatile aroma compounds and bioactive compounds of hawthorn vinegar produced from hawthorn fruit (Crataegus tanacetifolia (lam.) pers.). JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY , 0-0. Doi: 10.1111/jfbc.13676, (2021), (SCI)
  • 9 Özen Merve, ÖZDEMİR NİLGÜN, ERTEKİN FİLİZ BİLGE, BUDAK HAVVA NİLGÜN, KÖK TAŞ TUĞBA, Sour cherry (Prunus cerasus L.) vinegars produced from fresh fruit or juice concentrate: Bioactive compounds, volatile aroma compounds and antioxidant capacities. Food Chemistry, 30(309), Doi: doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.125664, (2020), (SCI)
  • 10 Erdoğan Fatih Selim, Özarslan Seda, SEYDİM ZEYNEP BANU, KÖK TAŞ TUĞBA, The effect of kefir produced from natural kefir grains on the intestinal microbial populations and antioxidant capacities of Balb/c mice. Food Research International , 408-413. Doi: 10.1016/j.foodres.2018.10.080, (2019), (SCI)
  • 11 Davras Funda, KÖK TAŞ TUĞBA, SEYDİM ZEYNEP BANU, Immunological effects of Kefir produced from Kefir grains versus starter cultures when fed to mice. Functional Foods in Health and Disease, 8(8), , 412-423. Doi: 10.31989/ffhd.v8i8.533, (2018), (ESCI: Emerging Sources Citation Index)
  • 12 GÜMÜŞ ERKAN, KUBİLAY AYŞEGÜL, GÜNEY ŞEFİK, GÜZEL SEYDİM ZEYNEP, KÖK TAŞ TUĞBA, METİN SEÇİL, ULUKÖY GÜLŞEN, Effect of Dietary Kefir on the Growth Performance, Feed Utilization and Fatty Acid Profile of Juvenile Rainbow Trout, Oncorhynchus mykiss. Aquculture Nutrition, 23(5), , 964-972. (2018), (SCI-Expanded)
  • 13 bozova Burcu, KÖK TAŞ TUĞBA, SEYDİM ZEYNEP BANU, Effects of Kefir Powder Fortification on Yogurt Quality. Tarim Bilimleri Dergisi-Journal of Agricultural Sciences, 24(2), , 238-244. (2018), (SCI-Expanded)
  • 14 ULUKÖY GÜLŞEN, METİN SEÇİL, KUBİLAY AYŞEGÜL, Güney Şefik, Yıldırım Pınar, SEYDİM ZEYNEP BANU, KÖK TAŞ TUĞBA, GÜMÜŞ ERKAN, The Effect of Kefir as a Dietary Supplement on Nonspecific Immune Response and Disease Resistance in Juvenile Rainbow Trout, Oncorhynchus mykiss, (Walbaum 1792)/title. Journal of the World Aquaculture Society, 48(2), , 248-256. Doi: 10.1111/jwas.12336, (2017), (SCI-Expanded)
  • 15 AKGÜN HASAN ALPTUĞ, KÖK TAŞ TUĞBA, Milk proteins as nanocarriers. Journal of Food Bioengineering and Nanoprocessing, 1(1), , 106-119. (2016), (Endekste taranmıyor)
  • 16 KÖK TAŞ TUĞBA, Effect of storage parameters on freeze dried kefir grains. International Journal of Dairy Technology , 1-7. Doi: 10.1111/1471-0307.12196, (2015), (SCI-Expanded)
  • 17 ULUKÖY GÜLŞEN, KUBİLAY AYŞEGÜL, SEYDİM ZEYNEP BANU, GÜMÜŞ ERKAN, güney şevket, KÖK TAŞ TUĞBA, METİN SEÇİL, DİLER ÖZNUR, Effect of storage temperature on beneficial microbial load in rainbow trout feed supplemented with kefir. INDIAN JOURNAL OF FISHERIES, 62(2), , 137-139. (2015), (SCI-Expanded)
  • 18 ÖZDEMİR NİLGÜN, KÖK TAŞ TUĞBA, SEYDİM ZEYNEP BANU, Effect of Gluconacetobacter spp on kefir grains and kefir quality. Food Science and Biotechnology, 24(1), , 99-106. Doi: 10.1007/s10068-015-0015-1, (2015), (SCI-Expanded)
  • 19 KÖK TAŞ TUĞBA, SEYDİM ATIF CAN, ÖZER HAMDİ BARBAROS, SEYDİM ZEYNEP BANU, Effects of different fermentation parameters on quality characteristics of kefir. Journal of Dairy Science, 96(2), , 780-789. Doi: 10.3168/jds.2012-5753, (2013), (SCI)
  • 20 KÖK TAŞ TUĞBA, ekinci yeşim, SEYDİM ZEYNEP BANU, Identification of microbial flora in kefir grains produced in Turkey using PCR. International Journal of Dairy Technology, 65(1), , 126-131. Doi: 10.1111/j.1471-0307.2011.00733.x, (2012), (SSCI)
  • 21 SEYDİM ZEYNEP BANU, KÖK TAŞ TUĞBA, ANNEL K GREENE, SEYDİM ATIF CAN, Review Functional Properties of Kefir. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 51(3), , 261-268. Doi: 10.1080/10408390903579029, (2011), (SCI)
  • 22 BUDAK HAVVA NİLGÜN, KUMBUL DOĞUÇ DUYGU, SAVAŞ MUSTAFA ÇAĞRI, SEYDİM ATIF CAN, KÖK TAŞ TUĞBA, ÇİRİŞ İBRAHİM METİN, SEYDİM ZEYNEP BANU, Effects of Apple Cider Vinegars Produced with Different Techniques on Blood Lipids in High Cholesterol Fed Rats. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 59(12), , 6638-6644. Doi: 10.1021/jf104912h, (2011), (SCI)
  • 23 GUZEL SEYDİM ZEYNEP, KÖK TAŞ TUĞBA, ERTEKİN FİLİZ BİLGE, SEYDİM ATIF CAN, Effect of different growth conditions on biomass increase in kefir grains. Journal of Dairy Science, 94(3), , 1239-1242. Doi: 10.3168/jds.2010-3349, (2011), (SCI)
  • 24 KÖK TAŞ TUĞBA, SEYDİM ZEYNEP BANU, Effects of fat replacers on the quality criteria of probiotic fermented milk. Milchwisseschaft, 3(1), , 65-68. (2010), (SCI)
  • Ulusal Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
  • 1 Akgün Hasan Alptuğ, KÖK TAŞ TUĞBA, Peynir Teknolojisinde Kullanılan Hayvansal Kaynaklı Enzimler ile İlgili Güncel Araştırmalar. Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi , 61-66. Doi: 10.1111/j.1365-277X, (2022), (Diğer)
  • 2 Aydoğdu Nilüfer Sena, KÖK TAŞ TUĞBA, Probiyotik Peynirlerle İlgili Araştırmalar ve Endüstrideki Uygulamaları. Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi Doi: 10.29130/dubited.874869, (2021), (TR DİZİN)
  • 3 Çevik Tuncay, AYDOĞDU Nilüfer Sena, ÖZDEMİR NİLGÜN, KÖK TAŞ TUĞBA, The Effect of Different Sugars on Water Kefir Grains. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF), 7(3), , 40-45. Doi: 10.24925/turjaf.v7isp1.40-45.2687, (2019), (TR DİZİN)
  • 4 Özarslan Seda, KÖK TAŞ TUĞBA, Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi. Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi, 4(2), , 1-8. (2019), (EBSCO)
  • 5 Özdemir Rahime, Gülmez Ayten, Özgen Zeynep, Ulutürk Şeyma, KÖK TAŞ TUĞBA, DİYABETLİ BİREYLER İÇİN FARKLI TATLANDIRICILARIN DONDURMADA KULLANIMI VE FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ. Süt Dünyası, 13(70), , 46-50. (2018), (Endekste taranmıyor)
  • Kitap
  • 1 AYDOĞDU NİLÜFER SENA, KÖK TAŞ TUĞBA, Temel Tıp Bilimlerinde Güncel Çalışmalar-5(2023). İksad Yayınevi, Bölüm, (ULUSLARARASI)
  • 2 Kuluçlu Aysun, KÖK TAŞ TUĞBA, GIDA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA YENİ YAKLAŞIMLAR(2022). İksad Yayın evi, Bölüm, (ULUSAL)
  • Toplumsal Katkı
  • 1 KÖK TAŞ Tuğba, Gıda Akademisi ve Endüstri Söyleşileri . 05.03.2021
  • 2 KÖK TAŞ Tuğba, Süt Akademisi. 12.04.2021
  • Yönetilen Tez
  • 1 Küçüksoku Kübra, Kefir ve Kefir Temelli Bileşenlerin Bazı Zararlı Küfler Üzerine Antifungal Etkisinin Belirlenmesi, Kefirin küflere etkisi, 01.04.2020. Yüksek Lisans
  • 2 Özarslan Seda, Kefir Danesinden İzole Edilen Kluyveromyces Marxianus’dan Üretilen ß-GALAKTOSİDAZ Enziminin Kısmi Saflaştırılması ve Karakterizasyonu, Kefirden enzim izolasyonu, 24.02.2020. Doktora
  • 3 Altuncu Vildan, Farklı Kültürler ile Üretilen Fermente Süt Ürünlerinde Vitamin K2 Miktarındaki Değişimin Belirlenmesi, Kefirde bulunan yağda çözünür vitaminler, 24.02.2020. Yüksek Lisans
  • 4 Duran Fatma Ecemnur, Kefir Danesine Özgü Bazı Bakterilerden ve Daneden Üretilen Ürünlerin Aroma Bileşenlerinin Belirlenmesi, Kefirde aroma bileşenleri, 24.02.2020. Yüksek Lisans
  • 5 Atılgan Sevgi , Farklı Kefirler İle Beslenen Farelerin Gaitasında Bazı Mikroorganizmaların Real Time Pcr İle Belirlenmesi, Kefirin mikrobiyolojik içeriği, 05.01.2019. Yüksek Lisans
  • 6 Tunay Rabia Tuğçe, Kefir Danesinden Üretilen Kefir Tüketiminin Anne Sütündeki Probiyotik Mikroorganizmalara Etkisi, Kefirin sağlık etkisi, 05.01.2019. Yüksek Lisans
  • 7 Davras Funda, Farklı Kefir Kültürleri Kullanılarak Üretilen Kefirlerin in vivo İmmunolojik Karşılaştırılması, Kefirin sağlık etkisi, 06.11.2018. Yüksek Lisans
  • 8 Özen Merve, Vişne Sirkesinin Üretim Aşamalarında Antioksidan ve Bioaktif Bileşenlerinin Belirlenmesi, Sirke teknolojisi, 11.01.2018. Yüksek Lisans
  • 9 Erdoğan Fatih Selim, Doğal Kefir Danesinden Üretilen Kefirin in vivo Fekal Mikrobiyota ve Bazı Sağlık Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi, Kefirin sağlık etkisi, 29.12.2016. Yüksek Lisans
  • 10 Koçak Çağdaş , Farklı Karbon Kaynaklarında Geliştirilen Kefir Danesinden Elde Edilen Kefiran Yapılarının Belirlenmesi, Kefirin polisakkarit yapısı, 25.02.2015. Yüksek Lisans
VERDİĞİ DERSLER
Bitirme Ödevi
Doktora Tez İzleme Komitesi (T.İ.K.)
Duyusal Değerlendirme
Endüstriyel Mikrobiyoloji
Fermente Süt Ürünleri
Fonksiyonel Gıdalar
Gıda Analizleri
Gıdalarda Duyusal Analiz Metodlarının İlkeleri ve Uyg.
Girişimcilik
İleri Laboratuar Teknikleri
Mezuniyet Tez Çalışması 1
Mezuniyet Tez Çalışması 2
Mezuniyet Tez Çalışması I
Mezuniyet Tez Çalışması II
Seminer I (Doktora)
Seminer I (Yüksek Lisans)
Seminer II (Doktora)
Süt Teknolojisi
Tez ( Doktora)
Tez (Yüksek Lisans)
Uzmanlık Alan Dersi I (Doktora)
Uzmanlık Alan Dersi I (Yüksek Lisans)
Uzmanlık Alan Dersi II (Doktora)
Uzmanlık Alan Dersi III (Yüksek Lisans)
Uzmanlık Alan Dersi IV (Yüksek Lisans)
Uzmanlık Alan Dersi VI (Doktora)
Uzmanlık Alan Dersi VII (Doktora)
Uzmanlık Alan Dersi VIII (Doktora)
 
Bu İçeriği Paylaş!