KİŞİSEL BİLGİLER
Adı Soyadı Arş. Gör. Dr. Ece SÖĞÜT
Birimi Mühendislik Fakültesi
Bölüm Gıda Mühendisliği Bölümü
Ana Bilim Dalı Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı
Telefon 2462111734
E-Posta ececagdas@sdu.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans EGE ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 22.07.2009
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İŞLETME PR. (AÇIKÖĞRETİM) 14.10.2008
Yüksek Lisans EGE ÜNİVERSİTESİ GIDA TEKNOLOJİSİ (YL) 19.12.2011
Doktora SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) 30.01.2018
İLGİ ALANLARI
YAYINLAR
  • Alanında, yurtiçinde yayımlanan kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1 FONKSİYONEL BESLENME Bölüm adı:(PROTEİNLER GERÇEKTEN BU KADAR ÖNEMLİ) (2016)., SEYDİM ATIF CAN,ÇAĞDAŞ ECE, SİDAS MEDYA, Editör:SEYDİM, ZEYNEP, Basım sayısı:1, ISBN: 978-605-5267-31-5, Türkçe(Ders Kitabı)
  • Hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1 Ece Çağdaş, Seher Kumcuoğlu, Sezen Güven, Şebnem Tavman (2011). Ultrasound-assisted extraction of polyphenols (silymarin) from milk thistle (Silybum marianum l.). Gıda, 36(6), 311- 318.
  • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1 CHARACTERIZATION OF CHITOSAN BASED FILMS INCORPORATED WITH ESSENTIAL OILS
  • 2 Development of Antioxidant Chitosan Films Incorporated with Quinoa Extract
  • 3 SÖĞÜT ECE, SEYDİM ATIF CAN. 2017. BİYOBAZLI NANOKOMPOZİTLER VE GIDA AMBALAJLAMADAKİ UYGULAMALARI. GIDA. 47 (6): 821-833.
  • 4 SEYDİM ZEYNEP BANU,MERVE DİBEKÇİ,ÇAĞDAŞ ECE,SEYDİM ATIF CAN (2016). Effect of kefir on Fusobacterium nucleatum in potentially preventing intestinal cancer. FUNCTIONAL FOODS IN HEALTH AND DISEASE, 6(7), 469-477.
  • 5 ÇAĞDAŞ ECE,SEYDİM ATIF CAN (2016). Üzüm çekirdeğinden fenolik bileşen ekstraksiyonunun yüzey yanıt metodu ile optimizasyonu. Gıda, 41 (6): 403-410.
  • 6 ÇAĞDAŞ ECE,KUMCUOĞLU SEHER (2014). ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ TOZU VE PEYNİR ALTI SUYU TOZUNUN TAVUK NUGGET KALİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ. GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 39(5), 291-298.
  • 7 ÇAĞDAŞ ECE,SEYDİM ATIF CAN (2014). MOLEKÜLER HAREKETLİLİK: GIDALARIN MUHAFAZASI ve İŞLEMESİNDE YENİ BİR YAKLAŞIM. GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 39(5), 307-313.
  • 8 Özge Süfer, Ece Çağdaş, Seher Kumcuoğlu, Alpaslan Turgut (2013). Farklı Miktarlarda Üzüm Çekirdeği Tozu İlave Edilmiş Kaplama Harçlarının Reolojik Özellikleri. Gıda, 38(1), 17-31.
  • 9 Ece Çağdaş, Seher Kumcuoğlu, Şebnem Tavman, 2011. Mikrodalga Destekli Vakum Kurutma Tekniği ve Gıdaların Kurutulmasında Kullanımı. Akademik Gıda, 9, 49(1), 40-48.
  • 10 Development of Antioxidant Chitosan Films Incorporated with Quinoa Extract
  • Uluslararası toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Comparison of chemometric methods for classification of Turkish honeys by phenolic properties. First Food Chemistry Conference - Shaping the Future of Food Quality, Health and Safety , Amsterdam/Hollanda
  • 2 Antioxidant properties of maillard reaction products from glucose arginine model system.Antioxidant properties of maillard reaction products from glucose – arginine model system. 2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya/Türkiye
  • 3 CHARACTERIZATION OF BIOCOMPOSITE FILMS BASED ON WHEY PROTEIN ISOLATE AND CARRAGEENAN
  • Yüksek Lisans Tezi
  • 1 Tavuk Etlerinin Üzüm Çekirdeği Tozu Katkılı Kaplama Harcıyla Kaplanarak Pişirilmesi İşleminin İncelenmesi
  • Alanında bilimsel araştırma ve çalışmalar için uluslararası burs almak
  • 1 TÜBİTAK 2214-A YURT DIŞI DOKTORA SIRASI ARAŞTIRMA BURS PROGRAMI
  • Alanında bilimsel araştırma ve çalışmalar için ulusal burs almak
  • 1 TÜBİTAK 2211 YURT İÇİ LİSANSÜSTÜ BURS PROGRAMI
  • 2 TÜBİTAK 1002 HIZLI DESTEK
  • Alanı ile ilgili olarak panel, konferans, seminer, açık oturum ve söyleşi gibi etkinliklerde konuşmacı yada panelist olarak görev yapmak
  • 1 Gıda Sektöründe Sürdürülebilirlik
  • SCI, SSCI veya AHCI tarafından taranan dergilerde Makale değerlendirme/hakemlik
VERDİĞİ DERSLER
 
Bu İçeriği Paylaş!