KİŞİSEL BİLGİLER
Adı Soyadı | Kimyager Dr. Ayşe Gül ÖZAYDIN |
Birimi | İdari Ve Mali İşler Daire Başkanlığı |
Telefon | 2462118072 |
E-Posta | E-Posta Adresini Göster |
ORCID ID | 0000000178608356 |
Akademik Hesaplar | |
Google Scholar |
Hindex: 7 Alıntı Sayısı: 222 |
Bu sayfadaki kişisel verilerin görünürlüğü KVKK 8. madde hükmü uyarınca ilgili kişinin açık rızası kapsamındadır.
Kişisel verilerinizin görünürlüğünü veya hali hazırdaki verilerinizi Personel Bilgi Sistemi (PBS) ve Akademik Bilgi Sistemi (ABS) üzerinden düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans | SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 15.06.1998 |
Yüksek Lisans | SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ) 12.03.2003 |
Doktora | SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) 28.08.2013 |
İLGİ ALANLARI
YAYINLAR
- Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
- 1 Önem Ebru, ÖZAYDIN Ayşe Gül, Sarısu Hasan Cumhur, In vitro antibacterial-antibiofilm effect of Hypericum atomarium Boiss and chemical composition. Brazilian Journal of Pharmaceutical Sciences , 0-0. Doi: 10.1590/s2175-97902023e20412, (2023), (SCI-Expanded)
- 2 Yılmazer M., ÖZAYDIN Ayşe Gül, Şimşek B., SOME CARBONYL COMPOUNDS, FREE FATTY ACID COMPOSITIONS AND TOCOPHEROL CONTENTS OF KAYMAK (CLOTTED CREAM) PRODUCED FROM COW, SHEEP AND GOAT MILKİNEK, KOYUN VE KEÇİ SÜTÜNDEN ÜRETİLEN KAYMAKLARIN BAZI KARBONİL BİLEŞİKLERİ, SERBEST YAĞ ASİDİ BİLEŞİMLERİ VE TOKOFEROL İÇERİKLERİ. Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi, 11(3), , 1131-1141. Doi: 10.21923/jesd.1215997, (2023), (Endekste taranmıyor)
- 3 Önem Ebru, KENDİR Gülsen, AKKOÇ Senem, AKKOÇ Senem, ERZURUMLU Yalçın, MUHAMMED Muhammed Tılahun, ÖZAYDIN Ayşe Gül, Biochemical contents and antiquorum sensing, antiproliferative activities of Opuntia ficus-indica (L.) Mill. Peel extract. South African Journal of Botany , 296-304. Doi: 10.1016/j.sajb.2022.07.024, (2022), (SCI-Expanded)
- 4 Dereli Fatma Tugce Guragac, Onem Ebru, Arin Evren, ÖZAYDIN Ayşe Gül, MUHAMMED Muhammed Tılahun, Persea americana Mill.: As a potent quorum sensing inhibitor of Pseudomonas aeruginosa PAO1 virulence. International Journal of Secondary Metabolite, 9(1), , 14-26. Doi: 10.21448/ijsm.1029610, (2022), (Alan Endeksleri)
- 5 Önem E., MUHAMMED Muhammed Tılahun, Sarısu H.C., ÖZAYDIN Ayşe Gül, Ak A., Phytochemical profile, antimicrobial, and anti-quorum sensing properties of fruit stalks of Prunus avium L.. Letters in Applied Microbiology, 73(4), , 426-437. Doi: 10.1111/lam.13528, (2021), (SCI-Expanded)
- 6 Turan S., Dilmen S., Kiralan M., ÖZAYDIN Ayşe Gül, Özkan G., Ramadan M. F., Effect of thymoquinone and tocopherols on the oxidative stability of purified Nigella sativa oil. RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE, 97(3), , 17-25. (2020), (SCI-Expanded)
- 7 Kiralan M., Kiralan S., Çalik G., ÖZAYDIN Ayşe Gül, ÖZKAN Gülcan, Ramadan M.F., Ramadan M.F., Stability and volatile oxidation compounds of grape seed, flax seed and black cumin seed cold-pressed oils as affected by thermal oxidation. Grasas y Aceites, 70(1), , 0-0. Doi: 10.3989/gya.0570181, (2019), (SCI-Expanded)
- 8 Kiralan M., Ulas M., ÖZAYDIN Ayşe Gül, Ozdemir N., ÖZKAN G., Bayrak A., RAMADAN M. F., BLENDS OF COLD PRESSED BLACK CUMIN OIL AND SUNFLOWER OIL WITH IMPROVED STABILITY: A STUDY BASED ON CHANGES IN THE LEVELS OF VOLATILES, TOCOPHEROLS AND THYMOQUINONE DURING ACCELERATED OXIDATION CONDITIONS. JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY, 41(1), , 0-0. Doi: 10.1111/jfbc.12272, (2017), (SCI-Expanded)
- 9 Kiralan M., Ulas M., ÖZAYDIN Ayşe Gül, Ozdemir N., ÖZKAN G., Bayrak A., RAMADAN M. F., Changes in hexanal, thymoquinone and tocopherols levels in blends from sunflower and black cumin oils as affected by storage at room temperature. RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE, 93(4), , 229-236. (2016), (SCI-Expanded)
- Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitaplarında (proceedings) Basılan Bildiriler
- 1 GÜRAĞAÇ DERELİ Fatma Tuğçe, ÖNEM Ebru, ÖZAYDIN Ayşe Gül, IN THE FIGHT AGAINST BACTERIA: AERIAL PARTS OF PEGANUM HARMALA L. . 13th International Symposium on Pharmaceutical Sciences (ISOPS) (2021) (2021). (Özet bildiri)
- 2 ÖNEM Ebru, ÖZAYDIN Ayşe Gül, Çeşitli Turunçgillerin (Limon, Portakal, Mandalina) Yaprak Ekstraktlarının Fenolik Kompozisyonu ve P. aeruginosa PAO1 Üzerine Anti-Swarming Etkileri. IMESET’18 (2018) (2018). (Tam metin bildiri)
- Ulusal Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
- 1 ÖZAYDIN Ayşe Gül, ARIN E., ÖNEM E., Türk Mutfağında Yeni Bir Fonksiyonel Gıda Olarak Siyah Sarımsak (Allium sativum L.): Fenolik Madde İçeriği ve Bakteriyel İletişim (Quorum Sensing) Üzerine EtkisiArticle. akademik gıda , 0-0. (2020), (TR DİZİN)
- 2 ÖNEM E., ÖZAYDIN Ayşe Gül, Determination of phenolic compounds and antibacterial activity of Juglans regia. Biodicon, 11(3), , 166-173. (2018), (TR DİZİN)