KİŞİSEL BİLGİLER
Telefon 2462110282
E-Posta emreakbay@sdu.edu.tr
Kişisel Web Sayfası http://suleyman-demirel.academia.edu/YunusEmreAKBAY
YÖK Akademik Adrese Gitmek İçin Tıklayınız.
Bu sayfadaki kişisel verilerin görünürlüğü KVKK 8. madde hükmü uyarınca ilgili kişinin açık rızası kapsamındadır. Kişisel verilerinizin görünürlüğünü veya hali hazırdaki verilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 01.07.2008
Yüksek Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ 07.07.2011
Doktora SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ (DR) 06.11.2017
AKADEMİK YAYIN ANALİZLERİ
İLGİ ALANLARI
Mantık, Mantık Felsefesi, Felsefe, Din Felsefesi, Dil felsefesi,Mitoloji,İslam Filozofları ve Mantıkçıları
  • Yüksek Lisans Tezi
  • 1 Rollo MAY'in Birey ve Din Anlayışı (Individual and His Religion in the Thought of Rollo MAY) Institute of Social Sciences,Süleyman Demirel University, Isparta/Turkey, 2011.
  • Doktora Tezi
  • 1 Platon ve Aristoteles Düşüncesinde Varlık, Dil ve Düşünce Bağlamında Kavramların Epistemik Kökenleri
  • Yönetiminde tamamlanan Yüksek Lisans Tezi
  • 1 Sevgi Zengin, Aydınlanmayla Birlikte Değişen Doğa Algısı ve Güncel Ekolojik Paradigmalar.
  • 2 İsmail Kara, Aliya İzzetbegoviç ve Nurettin Topçu’da İnsan, Toplum ve Din.
  • Uluslararası sempozyum, kongre, kurs (workshop) düzenlenmesi gibi etkinliklerde görev almak
  • 1 Uluslararası Kınalızâde Ailesi Sempozyumu, (International Symposium on Kınalızade Family)(31 May / 1-2 June 2012), Isparta/ Turkey
  • 2 Uluslararası Hikmet ve Medeniyet Algıları Bağlamında; Şehir ve İslam Sempozyumu(International Symposium on City and Islam 28-29 September 2012, Isparta/ Turkey)
  • 3 International Symposium on Al- Ghazâli, 12-14 May, 2011, Isparta/Turkey.
  • 4 "Avrupa, İslam ve Diaspora" ve "Sivil Din" konulu seminerlerin düzenlenmesinde görev alma, 12.04.2011 Isparta.
  • Ulusal sempozyum, kongre, kurs (workshop) düzenlenmesi gibi etkinliklerde başkanlık yapmak
  • 1 SDÜ İlahiyat Fakültesi Isparta Mantık Araştırmaları Çalıştayı, 3. Oturum Başkanı/ Moderatörü10-11-12 Mayıs 2013, Eğirdir Mavigöl Otel, Isparta
  • Ulusal sempozyum, kongre, kurs (workshop) düzenlenmesi gibi etkinliklerde görev almak
  • 1 5. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi Düzenlenmesi, Sekretarya Görevlisi
  • 2 Word Cafe: Sosyal Bilimlerde Nitelik ve Nicelik Çalıştayı,(Raportör)Süleyman Demirel Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü,3-4 Nisan 2013, Isparta.
  • 3 SDÜ İlahiyat Fakültesi Isparta Mantık Araştırmaları Çalıştayı, 10-11-12 Mayıs, Mavigöl Otel, Eğirdir/Isparta (Düzenleme kurulu üyesi)
  • Alanında bilimsel araştırma ve çalışmalar için uluslararası burs almak
  • 1 International Erasmus Internship Grant, University of Bayreuth, Germany (01.05.2012-30.09.2012)
  • 2 International Erasmus Exchange Student Grant, 01 April 2010 - 30 Sempember 2010, University of Bayreuth, Germany.
  • Alanında bilimsel araştırma ve çalışmalar için ulusal burs almak
  • 1 Tübitak, 2214/A Doktora Tez Araştırma Bursu. King's College London 2013-2014
  • Alanı ile ilgili olarak panel, konferans, seminer, açık oturum ve söyleşi gibi etkinliklerde konuşmacı yada panelist olarak görev yapmak
  • 1 Akbay, Yunus Emre: Panelist,"The Background of Islamic Thought and Philsophy", 14.06.2013,University of Bayreuth/ Germany.
  • 2 Akbay, Yunus Emre: "İlahiyatçı ve Dünya Vizyonu: Yurtdışı Tecrübeleri Paneli" (Theologian and World Vision:A Panel on Abroad Experiences) SDU İlahiyat Fakültesi, 27.03.2012 Isparta.
  • Alanında yurtiçinde yayımlanan sempozyum kitabı editörlüğü
  • 1 Mantık Araştırmaları I, Isparta Mantık Araştırmaları Çalıştayı Kitabı, SDÜ İlahiyat Fakültesi Yayınları,Isparta Ağustos 2013.(ISBN 978-9944-452-71-7)
  • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indeks ve özler tarafından taranan dergilerde hakemlik
  • 1 Süleyman Demirel Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi Dergisi, Sayı 41