KİŞİSEL BİLGİLER
Adı Soyadı Doç. Dr. Gülçin ŞATIR
Birimi Sağlık Bilimleri Fakültesi
Bölüm Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
Ana Bilim Dalı Beslenme Bilimleri Anabilim Dalı
Telefon 2462113687
E-Posta E-Posta Adresini Göster
Google Scholar Hindex: 10
Alıntı Sayısı: 583
Bu sayfadaki kişisel verilerin görünürlüğü KVKK 8. madde hükmü uyarınca ilgili kişinin açık rızası kapsamındadır. Kişisel verilerinizin görünürlüğünü veya hali hazırdaki verilerinizi Personel Bilgi Sistemi (PBS) ve Akademik Bilgi Sistemi (ABS) üzerinden düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans EGE ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 07.02.1995
Yüksek Lisans AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ) 09.12.1998
Doktora SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) 14.12.2011
AKADEMİK YAYIN ANALİZLERİ (Son 5 Yıl)
İLGİ ALANLARI
YAYINLAR
  • Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
  • 1 GÖKIRMAKLI ÇAĞLAR, ŞATIR GÜLÇİN, SEYDİM ZEYNEP BANU, Microbial viability and nutritional content of water kefir grains under different storage conditions. FOOD SCIENCE& NUTRITION, 12(6), , 4143-4150. Doi: 10.1002/fsn3.4074, (2024), (SCI-Expanded)
  • 2 Akalın Hayriye, Kınık Özer, ŞATIR Gülçin, Manufacturing plant-based non-dairy and probiotic frozen desserts and their impact on physicochemical, sensory and functional aspects. JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, 61(10), , 1874-1883. Doi: 10.1007/s13197-024-05964-8, (2024), (SCI-Expanded)
  • 3 ŞATIR GÜLÇİN, SEYDİM ZEYNEP BANU, The effect of kefir fermentation on the protein profile and the monoterpenic bioactive compounds in goat milk. INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL , 105532-0. Doi: 10.1016/j.idairyj.2022.105532, (2023), (SCI-Expanded)
  • 4 ŞATIR Gülçin, Akturk Kasim Utku, Yavuz Musa, Koknaroglu Hayati, Effects of adding rumen-protected palm oil in diet on milk fatty acid profile and lipid health indices in Kivircik ewes. TROPICAL ANIMAL HEALTH AND PRODUCTION, 55(159), , 1-9. Doi: 10.1007/s11250-023-03580-w, (2023), (SCI-Expanded)
  • 5 SEYDİM ZEYNEP BANU, ŞATIR GÜLÇİN, GÖKIRMAKLI ÇAĞLAR, Use of mandarin and persimmon fruits in water kefir fermentation. FOOD SCIENCE AND NUTRITION 2023;11:5890–5897., 11(10), , 5890-5897. Doi: 10.1002/fsn3.3561, (2023), (SCI-Expanded)
  • 6 KAVAS NAZAN, KAVAS GÖKHAN, KINIK ÖZER, ATEŞ MUSTAFA, ŞATIR Gülçin, KAPLAN MUAMMER, The effect of using microencapsulated pro and prebiotics on the aromatic compounds and sensorial properties of synbiotic goat cheese. Food Bioscience Doi: 10.1016/j.fbio.2021.101233, (2021), (SCI-Expanded)
  • 7 ŞATIR GÜLÇİN, çelik meltem, kemhacıoğlu meltem, Emzirme Döneminde Olan Annelerin Bebek Besleme Alışkanlıkları ve Bunları Etkileyen Faktörler. SDÜ Tıp Fakültesi Dergisi, 24(3), , 60-66. Doi: 10.17343/sdutfd.277492, (2017), (EBSCO)
  • 8 ŞATIR GÜLÇİN, SEYDİM ZEYNEP BANU, How kefir fermentation can affect product composition. Small Ruminant Research, 134(1), , 1-7. Doi: 10.1016/j.smallrumres.2015.10.022, (2016), (SCI-Expanded)
  • 9 ŞATIR GÜLÇİN, SEYDİM ZEYNEP BANU, Influence of Kefir fermentation on the bioactive substances of different breed goat milks. LWT - Food Science and Technology, 63(2), , 852-858. Doi: 10.1016/j.lwt.2015.04.057, (2015), (Endekste taranmıyor)
  • 10 LOKER GUL BIIRNGEN, AMOUTZOPOULOS BIRDEM, OZKOC SEMIN OZGE, OZER HAYRETTIN, ŞATIR GÜLÇİN, BAKAN AYSE, A pilot study on food composition of five Turkish traditional foods. British Food Journal, 115(3), , 394-408. Doi: 10.1108/00070701311314219, (2013), (SCI-Expanded)
  • 11 ALASALVAR CESARETTIN, AMARAL JOANA, ŞATIR GÜLÇİN, SHAHIDI FEREIDOON, Lipid characteristics and essential minerals of native Turkish hazelnut varieties Corylus avellana L. Food Chemistry, 113(4), , 919-925. Doi: 10.1016/j.foodchem.2008.08.019, (2009), (Endekste taranmıyor)
  • 12 SEYHAN FERDA, ARKUN GÜNER, SAKLAR SENA, ERTAŞ ERDAL, ŞATIR GÜLÇİN, ALASALVAR CESARETTIN, Chemical changes of three native Turkish hazelnut varieties Corylus avellana L during fruit development. Food Chemistry, 105(2), , 590-596. Doi: 10.1016/j.foodchem.2007.04.016, (2007), (Endekste taranmıyor)
  • 13 ŞATIR GÜLÇİN, MİDİLLİ MUSTAFA, The effect of dietary phytase supplementation on the fattening performance and mineral balance of broilers. TURKISH JOURNAL OF VETERINARY ANIMAL SCIENCES, 27(3), , 751-759. (2003), (SCI-Expanded)
  • Ulusal Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
  • 1 IŞIK MEHMET SEZGİN, BİLGİN RABİA, GÖKIRMAKLI ÇAĞLAR, ŞATIR GÜLÇİN, SEYDİM ZEYNEP BANU, Fonksiyonel Özellikleri Geliştirilmiş Tarhana Üzerine Farklı Kurutma Yöntemlerinin Etkilerinin Belirlenmesi. Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi (TURJAF), 11(3), , 460-469. Doi: 10.24925/turjaf.v11i3.460-469.5732, (2023), (Alan Endeksleri)
  • 2 ŞATIR GÜLÇİN, Siyah ve yeşil çay kullanımının kombu çayı fermantasyonu üzerine etkilerinin belirlenmesi. The Journal of Ege University Faculty of Agriculture, 60(3), , 465-472. Doi: 10.20289/zfdergi.1333999, (2023), (TR DİZİN)
  • 3 BİRİNGEN LÖKER GÜL, AÇKURT FİLİZ, ŞATIR GÜLÇİN, AMOUTZOPOULOS BİRDEM, Consumption of Bread Fortified with Vitamins and Minerals Improves Biochemical Nutrient Levels of Healthy Adults: A Pilot Randomised Clinical Trial. BESLENME VE DİYET DERGİSİ, 42(1), , 4-11. (2014), (TR DİZİN)
 
Bu İçeriği Paylaş!