KİŞİSEL BİLGİLER
Adı Soyadı | Doç. Dr. Bilge ERTEKİN FİLİZ |
Birimi | Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi |
Bölüm | Gıda Mühendisliği Bölümü |
Ana Bilim Dalı | Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı |
Telefon | (246) 211-1594 |
E-Posta | E-Posta Adresini Göster |
ORCID ID | 0000-0002-5633-6641 |
Akademik Hesaplar | |
Google Scholar |
Hindex: 7 Alıntı Sayısı: 321 |
Bu sayfadaki kişisel verilerin görünürlüğü KVKK 8. madde hükmü uyarınca ilgili kişinin açık rızası kapsamındadır.
Kişisel verilerinizin görünürlüğünü veya hali hazırdaki verilerinizi Personel Bilgi Sistemi (PBS) ve Akademik Bilgi Sistemi (ABS) üzerinden düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans | SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 15.07.2004 |
Yüksek Lisans | SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ) 07.08.2008 |
Doktora | SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) 24.06.2015 |
AKADEMİK YAYIN ANALİZLERİ (Son 5 Yıl)
İLGİ ALANLARI
YAYINLAR
- Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
- 1 ERTEKİN FİLİZ BİLGE, Bioactive compounds of hawthorn powders produced by convectional and lyophilized foam mat drying method. International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences, 7(1), , 197-205. Doi: doi.org/10.31015/jaefs.2023.1.24, (2023), (TR DİZİN)
- 2 BUDAK HAVVA NİLGÜN, ERTEKİN FİLİZ BİLGE, SESLİ ÇETİN EMEL, GÖKIRMAKLI ÇAĞLAR, ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF DIFFERENT KINDS OF TRADITIONAL VINEGAR AND ITS RELATIONSHIP WITH ANTIOXIDANT PROPERTIES. The Annals of the University Dunarea de Jos of Galati Fascicle VI-Food Technology, 46(1), , 140-154. Doi: 10.35219/foodtechnology.2022.1.11, (2022), (ESCI: Emerging Sources Citation Index)
- 3 SÖĞÜT ECE, ERTEKİN FİLİZ BİLGE, SEYDİM ATIF CAN, Whey protein isolate- and carrageenan-based edible films as carriers of different probiotic bacteria. journal of dairy science, 105(6), , 4829-4842. Doi: 10.3168/jds.2021-21245, (2022), (SCI-Expanded)
- 4 Özdemir Nilgün, Budak Nilgün H., ERTEKİN FİLİZ Bilge, Özer Elif, Occurrences and changes in aroma-associated volatile compound profiles and prominent bioactive compounds at different stages of persimmon vinegar production process. JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 46(11), , 1-1. Doi: 10.1111/jfpp.17048, (2022), (SCI-Expanded)
- 5 SÖĞÜT Ece, ERTEKİN FİLİZ Bilge, SEYDİM Atıf Can, A model system based on glucose-arginine to monitor the properties of Maillard reaction products. JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, 58(3), , 1005-1012. Doi: 10.1007/s13197-020-04615-y, (2021), (Endekste taranmıyor)
- 6 Ataç Fatma, ERTEKİN FİLİZ BİLGE, SEYDİM ZEYNEP BANU, The use of yeast rich kefir grain as a starter culture in bread making. Journal of Food Processing and Preservation Doi: 10.1111/jfpp.15242, (2021), (SCI)
- 7 Özdemir Gülce Buket, ÖZDEMİR NİLGÜN, ERTEKİN FİLİZ BİLGE, GÖKIRMAKLI ÇAĞLAR, KÖK TAŞ TUĞBA, BUDAK HAVVA NİLGÜN, Volatile aroma compounds and bioactive compounds of hawthorn vinegar produced from hawthorn fruit. Journal of Food Biochemistry Doi: 10.1111/jfbc.13676, (2021), (SCI-Expanded)
- 8 Özen Merve, ERTEKİN FİLİZ Bilge, Kök-Taş Tuğba, Özdemir Nilgün, Budak Nilgün H., Sour cherry (Prunus cerasus L.) vinegars produced from fresh fruit or juice concentrate: Bioactive compounds, volatile aroma compounds and antioxidant capacities. Food Chemistry Doi: 10.1016/j.foodchem.2019.125664, (2020), (SCI-Expanded)
- 9 Gökırmaklı Çağlar, BUDAK HAVVA NİLGÜN, SEYDİM ZEYNEP BANU, SEYDİM ATIF CAN, ERTEKİN FİLİZ BİLGE, Karakulak İlayda Dilara, Antioxidant Properties of Strawberry Vinegar. International Journal of Food Engineering, 5(3), , 171-174. Doi: doi: 10.18178/ijfe.5.3.171-174, (2019), (Alan Endeksleri)
- 10 ERTEKİN FİLİZ BİLGE, SEYDİM ATIF CAN, Kinetic changes of antioxidant parameters, ascorbic acid loss, and hydroxymethyl furfural formation during apple chips production. Journal of Food Biochemistry Doi: 10.1111/jfbc.12676, (2018), (SCI-Expanded)
- 11 ERTEKİN FİLİZ BİLGE, KORKMAZ NAZLI, BUDAK HAVVA NİLGÜN, SEYDİM ATIF CAN, SEYDİM ZEYNEP BANU, Antioxidant activity and phenolic acid content of selected vegetable broths. Czech Journal of Food Sciences, 35(6), , 469-475. Doi: 10.17221/458/2016-CJFS, (2017), (SCI-Expanded)
- 12 SEYDİM ZEYNEP BANU, KÖK TAŞ TUĞBA, ERTEKİN FİLİZ BİLGE, SEYDİM ATIF CAN, Effect of different growth conditions on biomass increase in kefir grains. Journal of Dairy Science, 94(3), , 1239-1242. Doi: 10.3168/jds.2010-3349, (2011), (SCI-Expanded)
- 13 ERTEKİN FİLİZ Bilge, Guzel-Seydim Zeynep B, Effect of fat replacers on kefir quality. Journal of the Science of Food and Agriculture, 90(4), , 543-548. Doi: 10.1002/jsfa.3855, (2010), (SCI-Expanded)
- 14 Ekinci F. Yesim, Okur Ozge D., ERTEKİN FİLİZ Bilge, Guzel-Seydim Zeynep, Guzel-Seydim Zeynep, Effects of probiotic bacteria and oils on fatty acid profiles of cultured cream. European Journal of Lipid Science and Technology, 110(3), , 216-224. Doi: 10.1002/ejlt.200700038, (2008), (SCI-Expanded)
- Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitaplarında (proceedings) Basılan Bildiriler
- 1 Çakıroğlu Nimet, ERTEKİN FİLİZ Bilge, Çakıroğlu, N., Ertekin Filiz, B., 2021. Köpük kurutma yöntemi ile üretilen havuç tozlarinin kalite ve biyoaktif özellikleri, 2 nd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, sözlü sunum, 25-29 Ekim 2021, E-ISBN: 978-605-80461-4-6, syf 192.. 2 nd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (2021). (Özet bildiri)
- 2 ERTEKİN FİLİZ Bilge, Erdoğran Arife Kübra, Ertekin Filiz B., Erdoğan A.K., 2020. Farklı Fermantasyon Yöntemleri ve Kültürler Kullanılarak Üretilen Lahana Turşularının Mikrobiyel ve Antioksidan Özellikleri, Sözlü sunum, Türkiye 13. Gıda Kongresi; 21-23 Ekim 2020, Çanakkale, elektronik bildiri kitabı. syf. 436.. Türkiye 13. Gıda Kongresi (2020). (Özet bildiri)
- Ulusal Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
- 1 Erdoğan Arife Kübra, ERTEKİN FİLİZ Bilge, Menaquinone content and antioxidant properties of fermented cabbage products: Effect of different fermentation techniques and microbial cultures. Journal of Functional Foods Doi: doi.org/10.1016/j.jff.2023.105467, (2023), (SCI-Expanded)
- 2 ERTEKİN FİLİZ Bilge, Gıda Ambalajlarının Güvenliği. Standard, 50(588), , 48-52. (2011), (Endekste taranmıyor)
- 3 ERTEKİN FİLİZ Bilge, Süt ve Süt Ürünlerinde Maillard Reaksiyon Oluşumu. Süt Dünyası, 6(6), , 60-62. (2010), (Endekste taranmıyor)
- Kitap
- 1 HAYAT GİRGİN Hatice, ERTEKİN FİLİZ BİLGE, Mühendislikte Araştırma ve Değerlendirmeler II(2022). Gece Kitaplığı, Bölüm, (ULUSLARARASI)
- 2 ÖZİNARLI Özgün, ERTEKİN FİLİZ BİLGE, Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar(2022). İKSAD YAYINEVİ, Bölüm, (ULUSAL)
- 3 ERTEKİN FİLİZ BİLGE, SEYDİM ATIF CAN, Fonksiyonel Beslenme(2016). Sidas Medya, Bölüm, ISBN: (ULUSAL)
- 4 BUDAK HAVVA NİLGÜN, ERTEKİN FİLİZ BİLGE, Fonksiyonel Beslenme(2016). Sidas Medya, Bölüm, ISBN: (ULUSAL)
VERDİĞİ DERSLER
Fonksiyonel Gıdalar ve Etki Mekanizmaları
Gıda Analizleri
Gıda Mühendisliği için Deneysel Veri Yönetimi
Gıdaları Korunmasında Yeni Teknikler ve Uygulamalar
Kuru Gıdalar Teknolojisi
Mezuniyet Tez Çalışması 1
Gıda Analizleri
Gıda Mühendisliği için Deneysel Veri Yönetimi
Gıdaları Korunmasında Yeni Teknikler ve Uygulamalar
Kuru Gıdalar Teknolojisi
Mezuniyet Tez Çalışması 1