KİŞİSEL BİLGİLER
Adı Soyadı Dr. Öğr. Üyesi Bilge ERTEKİN FİLİZ
Birimi Mühendislik Fakültesi
Bölüm Gıda Mühendisliği Bölümü
Ana Bilim Dalı Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı
Telefon 2462111734
E-Posta bilgefiliz@sdu.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 15.07.2004
Yüksek Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 07.08.2008
Doktora SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) 24.06.2015
İLGİ ALANLARI
YAYINLAR
  • Alanında, diğer tür kitaplarda bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1 Budak, H.N., ERTEKİN FİLİZ, B., 2016. Oksidatif Strese Karşı Antioksidanlar. Fonksiyonel Beslenme. Ed: Güzel Seydim, Z., Sidas Medya
  • 2 Ertekin Filiz, B., Seydim, A.C., 2016. Yaşamın Temel Bileşeni: Su. Fonksiyonel Beslenme. Editör: Güzel Seydim, Z.B., Sidas Medya. 105-113.
  • Hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1 ERTEKİN-FİLİZ, B., Seydim, A.C., 2011. Gıda Ambalajlarının Güvenliği, Standard, 50 (588) 48-53.
  • 2 Okur,Ö,ERTEKİN, B., Gün, İ., Güzel-Seydim, Z.2010. Süt ve Süt Ürünlerinde Maillard Reaksiyon Oluşumu. Süt Dünyası. 6(6):60-62.
  • 3 ERTEKİN, B. ve Güzel-Seydim, Z., 2009. Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Kulübü. Akademik Gıda, 7(2):36.
  • 4 Gülcan, Ü., ERTEKİN, B., Seydim, A.C., 2009. Meyve Suyu Endüstrisinde Alternatif Ambalaj Kullanımı. Gıda Teknolojisi, 13(6):48-50.
  • 5 ERTEKİN, B., Seydim, A.C., 2009. Bitkisel Sıvı Yağların Ambalajlanması, Standard, 48 (570) 62-67.
  • 6 Okur, Ö.D., ERTEKİN, B., Seydim, Z., 2007. Peynir Olgunlaşması Süresince Proteolizi Etkileyen Faktörler. Akademik Gıda, 5:27.
  • 7 Seydim, A.C., ERTEKİN, B., 2006. Farklı Ambalaj Kullanımının Fındık Yağı Depolama Stabilitesi Üzerine Etkisi. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 10-3.
  • 8 Ekinci, F.Y., Sofu, A., Ilgın, A., ERTEKİN, B., Yıldız, A., Göl, Ö., 2006. Gıda Sistemlerindeki Doğal Koruyucu Maddeler: Bakteriyosinler. Akademik Gıda, 4:22.
  • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1 Guzel-Seydim, Z, Kok-Tas, T, ERTEKİN-FİLİZ, B, Seydim, AC, 2011. Effect of different growth conditions on biomass increase in kefir grains. Journal of Dairy Science, 94(3):1239-42.
  • 2 ERTEKİN, B., Guzel-Seydim, Z.B. 2010. Effect of fat replacers on kefir quality. Journal of the Science of Food and Agriculture, 90(4):543-548.
  • 3 Ekinci, Y., Okur, O., ERTEKİN, B., Guzel-Seydim, Z. 2008. Effects of Probiotic Bacteria and Oils on Fatty Acid Profiles of Cultured Cream. European Journal of Lipid Science and Technology. 110(3):216-224.
  • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 ERTEKİN, B., Kankaya, T., Seydim, A. C., 2009. Oluklu Mukavva Ambalaj Materyaline Uygulanan Bazı Bitkisel Ekstraktların Böceksavar Özelliğinin Araştırılması, Ambalaj 2009 Sempozyumu, 13 Kasım 2009, İzmir, s 165-168.
  • 2 Şen, K., Sertkaya, H., ERTEKİN, B., Seydim, A.C., 2009. Vakum Ambalajlı Balkabağı Dilimlerinde Renk Değişim Kinetiğinin ve Toplam Renk Değişiminin Belirlenmesi (Sözlü Sunum). 6. Gıda Mühendisliği Kongresi, 6-8 Kasım 2009, Kemer-ANTALYA, s 131-135.
  • 3 Gülcan, Ü., ERTEKİN, B., Seydim, A.C., 2009. Meyve Suyu Endüstrisinde Alternatif Ambalajların Kullanımı. 6. Gıda Mühendisliği Kongresi, 6-8 Kasım 2009, Kemer-ANTALYA, s 243-247.
  • 4 ERTEKİN, B., Okur, Ö.D., Seydim, Z., 2007. Biyoteknolojik Yöntemlerle Üretilen Koagülantların Süt Endüstrisinde Kullanımı (Sözlü Sunum). 15. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi. 28-31 Ekim 2007. Antalya.
  • 5 ERTEKİN, B., Kocaoğlu, E.A., Seydim, A.C., 2007. Taze Kesilmiş Kullanıma Hazır Meyve ve Sebzelerin Ambalajlanması (Sözlü Sunum). GAP V. Tarım Kongresi, 17-19 Ekim 2007. Şanlıurfa.
  • 6 ERTEKİN, B., Kök-Taş T., Güzel-Seydim Z., 2007. Avrupa Birliğinde Fonksiyonel Gıdalar Üzerine Yasal Düzenlemeler. 5. Gıda Mühendisliği Kongresi. 8-10 Kasım 2007. Ankara.
  • Ulusal toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Güzel-Seydim, Z.B., Budak, H.N, Ertekin-Filiz, B., Davras, F. Geleneksel yöntemlerle üretilmiş farklı sirkelerin antioksidan ve organik asit düzeylerinin belirlenmesi. 8. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Isparta, 30Mayıs-3 Haziran, 2016. 137s.
  • 2 ERTEKİN FİLİZ, B., Seydim, A.C., 2016. Farklı Çekirdek Kahvelerden Farklı Demleme Yöntemleri ile Üretilen İçime Hazır Kahvelerin Kafein ve Klorojenik Asit İçerikleri, 8. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Isparta, 30Mayıs-3 Haziran, 2016. s:65.
  • 3 Ataç, F., ERTEKİN FİLİZ, B., Seydim, A.C., Kök Taş, T., Güzel Seydim, Z.B., 2016. Saccaromyces cerevisiae içeriği yükseltilmiş kefir kullanılarak gerçekleştirilen hamur fermantasyonunda oluşan organik asitlerin likit kromatografik yöntemle belirlenmesi, 8. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Isparta, 30Mayıs-3 Haziran, 2016. 182 s.
  • 4 Aydemir, S., Küçüksoku, K., Manav, G., Öcal, Y., Özekin, V., Ertekin Filiz, B., Kök Taş, T., 2016. Vişne sularının organik asit içeriklerinin HPLC ile değerlendirilmesi ve duyusal özelliklerinin lezzet profili analizi 8. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Isparta, 30Mayıs-3 Haziran, 2016.
  • 5 ERTEKİN FİLİZ, B., Seydim, A.C., 2015. Elma cipsinin kalite ve antioksidan özellikleri üzerine farklı ambalaj kullanımının etkisi. Pamukkale Gıda Sempozyumu III, Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar. Denizli, 13-15 Mayıs 2015. Syf:196.
  • 6 Ertekin Filiz, B., Seydim A.C., 2013. Bazı Kurutulmuş Meyvelerin Antioksidan Özellikleri,İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, 2-4 Ekim 2013 Niğde, Sayfa:371.
  • 7 ERTEKİN FİLİZ, B., Kankaya, T., Çağdaş, E., Aykın, E., 2012. FARKLI YÖNTEMLERLE ÜRETiLEN BALKABAĞI (Cucurbita moschata) CiPSLERiNiN KALiTE ÖZELLiKLERiNiN BELiRLENMESi. ISPARTEK-2012 PROJE PAZARI (16-18 Mayıs 2012) Özet Kitabı. S:145. ISBN: 978-9944-452-57-1
  • 8 ERTEKİN- FİLİZ, B., Kankaya, T., Gölükçü, M., Tokgözlü, H., Seydim, A.C., 2012. Dondurulmuş Nar Tanelerinin Antioksidan Kapasitesi ve Depolama Stabilitesinin Belirlenmesi, 11.Türkiye Gıda Kongresi, 10-12 Ekim 2012. Hatay. s 505.
  • 9 Budak, H.N., Ertekin-Filiz, B., Seydim, A.C. 2012. Dut sirkesinin antioksidan özelliklerinin belirlenmesi. 11.Türkiye Gıda Kongresi, 10-12 Ekim 2012. Hatay. p 234.
  • 10 Budak, H.N., ERTEKİN-FİLİZ, B., Güzel-Seydim, Z., Seydim, A.C. 2011. Bazı ticari meyve nektalarının antioksidan özellikleri.7. Gıda Mühendisliği Kongresi. 24-26 Kasım 2011. Ankara.
  • 11 ERTEKİN FİLİZ,B., Seydim, A.C., 2011. Gıda Hazırlamada Kullanılan Materyallerden Kaynaklanan Olası Riskler, 7. Gıda Mühendisliği Kongresi. 24-26 Kasım 2011. Ankara.
  • 12 Ertekin- Filiz, B., Budak, H.N., Seydim, A.C. 2012. Vişne sirkesinin üretim aşamalarında antioksidan özelliklerinin belirlenmesi. 10-12 Ekim 2012. Hatay. P264.
  • 13 ERTEKİN, B., Kankaya, T., Seydim, A.C., 2010. Kağıt Esaslı Gıda Ambalajlarından Migrasyon. 2. Gıda Güvenliği Kongresi, 9-10 Aralık 2010, İstanbul. Bildiri Kitabı, s:59.
  • 14 ERTEKİN, B., Kuşaklı, S., Seydim, A.C., 2010. Polietilen Tereftalat (Pet) Şişe Sularda Antimon (Sb) Migrasyonunun Belirlenmesi. (Poster Üçüncülük Ödülü) 2. Gıda Güvenliği Kongresi, 9-10 Aralık 2010, İstanbul. Bildiri Kitabı, s:60.
  • 15 ERTEKİN, B., Güzel-Seydim., Z., 2009. Yağ İkame Maddelerinin Kullanımının Kefir Kalite Kriterleri Üzerine Etkisi. Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu Bildiriler Özet Kitabı. s.36 (Sözlü sunum). Denizli.
  • 16 Okur, Ö. D., ERTEKİN, B., Güzel-Seydim, Z., 2009. Süt ve Süt Ürünlerinde Maillard Reaksiyon Ürünlerinin Oluşumu. Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu. 21-23 Mayıs 2009. Denizli.
  • 17 Okur, Ö.D., ERTEKİN, B., Seydim, Z., 2007. Peynir Olgunlaşması Süresince Lipoliz ve Yağ Kaynaklı Flavor Bileşikleri Oluşumu. 15. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi. 28-31 Ekim 2007. Antalya.
  • Uluslararası toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Ertekin Filiz, B., Cengiz R.İ, Seydim, A.C., 2019. The Evaluation of Sensorial and Physicochemical Characteristics of Turkish Coffee after Opening the Package. 4. Uluslararası Anadolu Tarım, Gıda, Çevre ve Biyoloji Kongresi, 20-22 Nisan 2019, Afyonkarahisar Türkiye
  • 2 Altuncu V., Ertekin Filiz, B., Kök Taş, T., 2019. Vitamin K2: Presence in Fermented Dairy Products. 4. Uluslararası Anadolu Tarım, Gıda, Çevre ve Biyoloji Kongresi, 20-22 Nisan 2019, Afyonkarahisar Türkiye
  • 3 Gökırmaklı, Ç., Budak, H.N., Güzel Seydim, Z.B., Seydim, A.C., Ertekin Filiz, B., Karakulak, I.D., 2019. Antioxidant Properties of Strawberry Vinegar. 2019 10th International Conference on Biotechnology and Food Science (ICBFS 2019), Barcelona Spain, April 8-10, 2019.
  • 4 ERTEKİN FİLİZ, B., Seydim, A.C., 2018. Thermal Kinetic of the Antioxidant Properties during Apple Chips Production, International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies, April 2 - 5 , 2018. Çeşme-İzmir/ Turkey.:210
  • 5 ERTEKİN FİLİZ, B., Karakoç, , N., Turşucu, S., Seydim, A.C., 2018. Effect of Packaging and Kefir on Fresh Erişte Quality, International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies, April 2 - 5 , 2018. Çeşme-İzmir/ Turkey.p:211.
  • 6 Ertekin Filiz, B., Çubuk Demiralay, E., Seydim, A.C. 2014. Phenolic compounds of rotary force air dried apple chips, NAFI 2014, 26-29 Mayıs 2014, Kuşadası
  • 7 Ertekin Filiz, B., Fişekci, B., Kankaya, T., Seydim, A.C., 2013. Shelf Life Determination of Modified Atmosphere Packaged Kaymak. IDF World Dairy Summit 2013. 28 October-1 November 2013,Yokohama JAPAN. P-ST111, Page:46.
  • 8 Fişekci, B., Ertekin Filiz, B.,Seydim, A.C., 2013. Shelf Life of Lor cheese under modified atmosphere packaging.IDF World Dairy Summit 2013. 28 October-1 November 2013,Yokohama JAPAN. P-ST113, Page:46.
  • 9 Çağdaş, E., Ertekin-Filiz, B., Seydim, A.C. 2012. Recent trends in case-ready meat packaging. Advanced Non-Thermal Processing in Food Technology: Effects on Quality and Shelf Life of Food and Beverages. p68-69.Kuşadası, Turkey.
  • 10 Korkmaz,N., ERTEKİN-FİLİZ, B., Seydim, A.C., Güzel-Seydim, Z., Determination of retained antioxidant activity in boiling waters of vegetables. International Food Congress Novel Approaches in Food Industry - NAFI 2011, 26-29 May 2011, Çeşme-İZMİR, p:508.
  • 11 ERTEKİN-FİLİZ, B., Fişekci, B., Budak, N.H., 2011. Antioxidant Properties of Date Palm Fruit and Date Palm Syrup, 4th International Congress on Food and Nutrition together with 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety. 12-14 October 2011, İstanbul, Turkey. Abstract book, pp:148.
  • 12 Erdoğdu, Y., ERTEKİN-FİLİZ, B., Seydim, A.C., 2011. The Effects of Brewing Methods on Antioxidant Properties of Coffee, 4th International Congress on Food and Nutrition together with 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety. 12-14 October 2011, İstanbul, Turkey. Abstract book, pp:148.
  • 13 Budak, N.H., ERTEKİN, B., Seydim, A.C. 2009. Determination of Some Quality and Antioxidant Properties of Traditional Pomegranate Sours. 3rd International congress on Food and Nutrition. 22-25 April 2009. Antalya, Turkey.
  • 14 Budak, H.N., ERTEKİN, B., Gün, İ.,Güzel-Seydim, Z. 2009. Antioxidant Properties of Pekmez. 3rd International congress on Food and Nutrition. 22-25 April 2009. Antalya, Turkey.
  • 15 ERTEKİN, B., Güzel-Seydim, Z.; 2007. Probiotic applications in non-dairy products. 2nd International Congress on Food and Nutrition. 24-26 October 2007. Istanbul-Turkey.
  • 16 Okur, Ö.D., ERTEKİN, B., Güzel-Seydim, Z.; 2007. Improvement of Functional Properties of Cheese during Proteolysis. 2nd International Congress on Food and Nutrition. 24-26 October 2007. Istanbul-Turkey.
  • 17 ERTEKİN, B., Ekinci, F.Y., Güzel-Seydim, Z.; 2007. Recent Developments on Bacteriocin Applications in Foods. 2nd International Congress on Food and Nutrition. 24-26 October 2007. Istanbul-Turkey.
  • Yüksek Lisans Tezi
  • 1 Yağ İkame Maddeleri Kullanımının Kefir Kalite Kriterleri Üzerine Etkisi
  • Doktora Tezi
  • 1 “Elma Cipsinin Bazı Kalite ve Antioksidan Özelliklerine Kurutma, Ambalajlama ve Depolamanın Etkisi” Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü.
  • Ulusal kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
  • 1 Elma Cipsinin Bazı Kalite ve Antioksidan Özelliklerine Kurutma, Ambalajlama ve Depolamanın Etkisi. SDÜ BAP, 2963-D-11.
  • 2 Farklı katkı maddeleri kullanımı ve atmosfer kompozisyonlarının kefir dane biyokütle artışına ve kefir antioksidant aktivitesi üzerine etkileri
  • 3 Modifiye atmosferde ambalajlanan kaymağın raf ömrünün belirlenmesi
  • 4 1412-YL-06, Dairy-Lo ve İnulin Kullanımının Kefir Kalite Kriterleri Üzerine Etkisi (SDÜ, BAP)
  • Ulusal sempozyum, kongre, kurs (workshop) düzenlenmesi gibi etkinliklerde görev almak
  • 1 Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, ISPARTA, 30 Mayıs-3 Haziran 2016
  • Yutiçinde patentlenmiş buluş
  • 1 Z. Güzel Seydim, T. Kök Taş, B. Ertekin, A.C. Seydim. 2011. http://online.tpe.gov.tr/EPATENT/servlet/PreSearchRequestManager
VERDİĞİ DERSLER
Bitkisel Yağ Teknolojisi Uygulama
Et Teknolojisi Uygulama
Fermantasyon Teknolojisi Uygulama
Gıda Mühendisliğine Giriş Uygulama
Gıdaların Korunmasında Yeni Teknolojiler ve Uygulama Alanları
Kuru Gıdalar Teknolojisi
Meyve Sebze İşleme Teknolojisi Uygulama
Proses Uygulamaları II Uygulama
Süt Teknolojisi Uygulama
Tahıl İşleme Teknolojisi Uygulama
Teknoloji ve Ar-Ge Yönetimi
Türk Gıda Sanayi
 
Bu İçeriği Paylaş!