KİŞİSEL BİLGİLER
Adı Soyadı Prof. Dr. Erdoğan KÜÇÜKÖNER
Birimi Mühendislik Fakültesi
Bölüm Gıda Mühendisliği Bölümü
Ana Bilim Dalı Gıda Bilimleri Anabilim Dalı
Telefon 2462111588
E-Posta erdogankucukoner@sdu.edu.tr
Kişisel Web Sayfası http://www.erdogankucukoner.com
ORCID ID 0000-0001-9259-4800
Akademik Hesaplar
Bu sayfadaki kişisel verilerin görünürlüğü KVKK 8. madde hükmü uyarınca ilgili kişinin açık rızası kapsamındadır. Kişisel verilerinizin görünürlüğünü veya hali hazırdaki verilerinizi Personel Bilgi Sistemi (PBS) ve Akademik Bilgi Sistemi (ABS) üzerinden düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ 12.06.1987
Yüksek Lisans YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ 19.04.1990
Doktora MİSSİSSİPPİ STATE UNIVERSİTY GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ 20.09.1996
İLGİ ALANLARI
Gıda Kimyası ve Biyokimyası, Süt Kimyası ve Biyokimyası, Fonksiyonel Gıdalar, Ürün geliştirme, Yağ İkameleri, Helal Gıdalar
YAYINLAR
  • Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
  • 1 TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, FEYISSA ABERHAM HAILU, KARACABEY ERKAN, A novel drying system - simultaneous use of ohmic heating with convectional air drying: System design and detailed examination using CFD. Innovative Food Science & Emerging Technologies, 72(102727), Doi: 10.1016/j.ifset.2021.102727, (2021), (SCI-Expanded)
  • 2 TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, Feyissa Aberham Hailu, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, KARACABEY ERKAN, Uncertainty and sensitivity analysis by Monte Carlo simulation: Recovery of trans-resveratrol from grape cane by pressurised low polarity water system. Journal of Food Engineering Doi: 10.1016/j.jfoodeng.2020.110366, (2021), (SCI-Expanded)
  • 3 TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, Feyissa Aberham Hailu, BALTACIOĞLU CEM, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, KARACABEY ERKAN, Extraction simulation of porous media by CFD: Recovery of trans-resveratrol from grape cane by pressurised low polarity water system. Chemical Engineering and Processing - Process Intensification Doi: 10.1016/j.cep.2019.107779, (2020), (SCI)
  • 4 Azim Yeniçeri Şule, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, Zivzik Narı Çekirdek Yağının Yağ Asidi Kompozisyonun Belirlenmesi. Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi (2020), (TR DİZİN)
  • 5 TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, KARACABEY ERKAN, Improvements in drying characteristics and quality parameters of tomato by carbonic maceration pretreatment. JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 42(2), Doi: 10.1111/jfpp.13282, (2018), (SCI-Expanded)
  • 6 TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, KARACABEY ERKAN, Influence of Carbonic Maceration Pre-treatment on Functional Quality of Dried Tomato Quarters. Food and Bioprocess Technology, 11(10), , 1818-1827. Doi: 10.1007/s11947-018-2145-y, (2018), (SCI-Expanded)
  • 7 TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, KARACABEY ERKAN, Improvements in drying characteristics and quality parametersof tomato by carbonic maceration pretreatment. JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 42(2), Doi: 10.1111/jfpp.13282, (2018), (SCI-Expanded)
  • 8 KARACABEY ERKAN, Turan Merve Seçil, Özçelik Şehriban Gül, BALTACIOĞLU CEM, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, Optimisation of pre drying and deep fat frying conditions for production of low fat fried carrot slices. Journal of the Science of Food and Agriculture, 96(13), , 4603-4612. Doi: 10.1002/jsfa.7678, (2016), (SSCI)
  • 9 ÖĞÜT SERDAL, GÜLTEKİN FATİH, KİŞİOĞLU AHMET NESİMİ, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, Oxidative stress in the blood of farm workers following intensive pesticide exposure. Toxicology and Industrial Health, 27(9), , 820-825. Doi: 10.1177/0748233711399311 , (2011), (SCI-Expanded)
  • 10 KILINÇÇEKER OSMAN, DOĞAN İSMAİL SAİT, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, Effect of edible coatings on the quality of frozen fish fillets. LWT - Food Science and Technology, 42(4), , 868-873. Doi: 10.1016/j.lwt.2008.11.003, (2009), (SCI-Expanded)
  • 11 TARAKÇI ZEKAİ, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, Comparison of basic nutrients mineral and heavy metal contents of Herby Dairy products. International Journal of Food Science and Technology, 2(43), , 216-219. (2008), (SCI-Expanded)
  • 12 KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, Haque Zahurul, Physicochemical Properties of Full Fat and Low Fat Cheddar Cheeses. INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY, 59(3), , 166-170. (2006), (SCI-Expanded)
  • 13 TARAKÇI ZEKAİ, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, The Changes on Physicochemical Lipolysis and Proteolysis of Vacuum Packed Kashar Cheese. Journal of Central European Agriculture, 7(3), , 459-464. (2006), (SCI-Expanded)
  • 14 TARAKÇI ZEKAİ, EKİCİ KAMİL, SAĞDIÇ OSMAN, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, The effect of black cumin on ripening of Tulum cheese. archiv für Lebensmittelhygiene, 56(6), , 135-138. (2005), (SCI-Expanded)
  • 15 TARAKÇI ZEKAİ, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, Physico-chemical Sensory and Microbial Quality of StirredYogurt Prepared with Different Fruit Flavourrings. JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, 41(2), , 177-181. (2004), (SCI-Expanded)
  • 16 YURT BAYRAM, KÜÇÜKÖNER Erdoğan, Some chemical characteristics of Pistachia vera varieties produced in Turkey. EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY , 308-310. (2003), (SCI-Expanded)
  • 17 Sağdıç O, Şimşek B, KÜÇÜKÖNER Erdoğan, Microbiological and physicochemical characteristics of Van herby cheese a traditional Turkish dairy product. Milchwissenschaft , 382-385. (2003), (SCI-Expanded)
  • Ulusal Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
  • 1 Kara Osman Onur, KARACABEY ERKAN, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, Altınçilek (Physalis peruviana L.) Meyvesinin Bazı Biyoaktif Özellikleri. Akademik Gıda, 19(2), Doi: 10.24323/akademik-gida.977281, (2021), (TR DİZİN)
  • Kitap
  • 1 KARACABEY ERKAN, TURGUT SEBAHATTİN SERHAT, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, Opuntia spp.: Chemistry, Bioactivity and Industrial Applications(2021). Springer Nature, Bölüm, (ULUSLARARASI)
  • 2 KIRALAN MUSTAFA, ÖZKAN GÜLCAN, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, ÖZÇELİK MUHAMMED MUSTAFA, Fruit Oils: Chemistry and Functionality(2019). Springer, Cham, Bölüm, (ULUSLARARASI)
  • Editörlük
  • 1 Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, Araştırma Kitabı, Çeviri Editörlüğü, 14.12.2017 - Devam Ediyor (ULUSLARARASI)
VERDİĞİ DERSLER
Gıda Biyokimyası
Gıda Katkı Maddeleri
Gıdalarda Biyokimyasal Değişimler
Kimyasal Gıda Katkı Maddeleri
Mezuniyet Tez Çalışması 1
Yeni Ürün Geliştirme Metotları
 
Bu İçeriği Paylaş!