KİŞİSEL BİLGİLER
Adı Soyadı Prof. Dr. Yasin TUNCER
Birimi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Bölüm Gıda Mühendisliği Bölümü
Ana Bilim Dalı Gıda Bilimleri Anabilim Dalı
Telefon 2462110947
E-Posta E-Posta Adresini Göster
ORCID ID 0000-0002-2075-5027
Akademik Hesaplar
Google Scholar Hindex: 15
Alıntı Sayısı: 603
Bu sayfadaki kişisel verilerin görünürlüğü KVKK 8. madde hükmü uyarınca ilgili kişinin açık rızası kapsamındadır. Kişisel verilerinizin görünürlüğünü veya hali hazırdaki verilerinizi Personel Bilgi Sistemi (PBS) ve Akademik Bilgi Sistemi (ABS) üzerinden düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans ANKARA ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 08.09.1998
Yüksek Lisans ANKARA ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ) 21.04.2000
Doktora ANKARA ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) 03.03.2005
AKADEMİK YAYIN ANALİZLERİ (Son 5 Yıl)
İLGİ ALANLARI
Gıda Biyoteknolojisi,Gıda Mikrobiyolojisi,Laktik Asit Bakterileri,Starter Kültür,Antibiyotik direnç
YAYINLAR
  • Projelerde Yaptığı Görevler
  • 1 Küçükbaş Hayvan Ağız Sütünden İzole Edilen Bakteriyosin Üreticisi Laktik Asit Bakterilerinin Fonksiyonel Özellikleri ve Güvenlik Değerlendirmesi, Tübitak 1001, TUNCER Yasin, ÖZDEN TUNCER Banu, 01.09.2019 - 26.11.2021 (ULUSAL)
  • Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
  • 1 ÖZTÜRK HÜSEYİN, GENİŞ BURAK, ÖZDEN TUNCER BANU, TUNCER YASİN, Bacteriocin production and technological properties of Enterococcus mundtii and Enterococcus faecium strains isolated from sheep and goat colostrum. Veterinary Research Communications , 0-0. Doi: 10.1007/s11259-023-10080-7, (2023), (SCI-Expanded)
  • 2 Çürek Sena, GENİŞ BURAK, ÖZDEN TUNCER BANU, TUNCER YASİN, Prevalence, Toxin Genes, and Antibiotic Resistance Profiles of Bacillus cereus Isolates from Spices in Antalya and Isparta Provinces in Türkiye. INDIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY Doi: 10.1007/s12088-023-01111-7, (2023), (SCI-Expanded)
  • 3 AKPINAR KANKAYA DİDEM, ÖZDEN TUNCER BANU, TUNCER YASİN, Safety assessment of Lactobacilli isolated from foods of animal origin. Journal of Food Safety and Food Quality (Archiv für Lebensmittelhygiene), 74(4), , 109-119. Doi: 10.53194/0003-925X-74-109, (2023), (SCI-Expanded)
  • 4 YALÇIN MELTEM, ÖZDEN TUNCER BANU, AKPINAR KANKAYA DİDEM, TUNCER YASİN, Presence of genes encoding aminoglycoside-modifying enzyme (AME) and virulence factors in high-level aminoglycoside-resistant (HLAR) Enterococcus strains isolated from retail chicken meat in Turkey. Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society, 74(4), , 6439-6448. Doi: 10.12681/jhvms.30850, (2023), (SCI-Expanded)
  • 5 ÖZTÜRK HÜSEYİN, GENİŞ BURAK, ÖZDEN TUNCER BANU, TUNCER YASİN, In vitro probiotic properties of enterocin-producing Enterococcus mundtii and Enterococcus faecium strains isolated from sheep and goat colostrum. Journal of The Hellenic Veterinary Medical Society Doi: 10.12681/jhvms.34157, (2023), (SCI-Expanded)
  • 6 Kankaya Didem Akpinar, TUNCER Yasin, Detection of virulence factors, biofilm formation, and biogenic amine production in vancomycin-resistant lactic acid bacteria (VRLAB) isolated from foods of animal origin. JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 46(4), , 1-14. Doi: 10.1111/jfpp.16423, (2022), (SCI-Expanded)
  • 7 KISA ÇİLEM, TUNCER YASİN, Kanatlı Etlerinde Staphylococcus aureus Yaygınlığı ve Antibiyotik Direnç Profillerinin, Antibiyotik Direnç ve Enterotoksin Genlerinin Belirlenmesi. GIDA, 46(3), , 692-706. Doi: 10.15237/gida.GD21048, (2021), (TR DİZİN)
  • 8 YALÇIN MELTEM, TUNCER YASİN, Piliç Etinden İzole Edilen Yüksek Seviyede Aminoglikozit Dirençli Enterokokların Antibiyotik Direnç Profillerinin Belirlenmesi. GIDA, 46(4), , 803-816. Doi: 10.15237/gida.GD21063, (2021), (TR DİZİN)
  • 9 AKPINAR KANKAYA DİDEM, TUNCER YASİN, Antibiotic resistance in vancomycin-resistant lactic acid bacteria (VRLAB) isolated from foods of animal origin. JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 44(6), Doi: 10.1111/jfpp.14468, (2020), (SCI-Expanded)
  • 10 Özdemir Rahime, TUNCER YASİN, Detection of antibiotic resistance profiles and aminoglycoside-modifying enzyme (AME) genes in high-level aminoglycoside-resistant (HLAR) enterococci isolated from raw milk and traditional cheeses in Turkey. MOLECULAR BIOLOGY REPORTS, 47(3), , 1703-1712. Doi: 10.1007/s11033-020-05262-4, (2020), (SCI)
  • 11 SEÇKİN KELTEN ÖZLEM, KAM HEPDENİZ ÖZGE, TUNCER YASİN, AKPINAR KANKAYA DİDEM, GÜRDAL OSMAN, Effect of Surface Characteristic of Different Restorative Materials Containing Glass Ionomer on Streptococcus mutans Biofilm. Nigerian Journal of Clinical Practice, 23(7), , 957-964. Doi: 10.4103/njcp.njcp_538_19, (2020), (SCI-Expanded)
  • 12 Altınkaynak Tuba, TUNCER YASİN, FERMENTE SUCUKTAN İZOLE EDİLEN ANTİLİSTERİAL ENTEROCOCCUS MUNDTII YB6.30 TARAFINDAN ÜRETİLEN BAKTERİYOSİNİN KARAKTERİZASYONU. GIDA, 45(5), , 963-976. Doi: 10.15237/gida.GD20081, (2020), (TR DİZİN)
  • 13 Gök Charyyev Müge, ÖZDEN TUNCER BANU, Akpınar Kankaya Didem, TUNCER YASİN, Bacteriocinogenic properties and safety evaluation of Enterococcusfaecium YT52 isolated from boza, a traditional cereal based fermented beverage. Journal of Consumer Protection and Food Safety, 14(1), , 41-53. Doi: 10.1007/s00003-019-01213-9, (2019), (SCI-Expanded)
  • 14 Adifon Degnide Ephrem, TUNCER YASİN, PEYNİRDEN İZOLE EDİLEN YÜKSEK SEVİYEDE AMİNOGLİKOZİD DİRENÇLİ ENTEROKOKLARDA VİRÜLENS FAKTÖRLERİN FENOTİPİK VE GENOTİPİK YÖNTEMLER İLE ARAŞTIRILMASI. GIDA, 44(4), , 719-732. Doi: 10.15237/gida.GD19075, (2019), (TR DİZİN)
  • 15 Kasap Melike, TUNCER YASİN, Fermente Sucuktan İzole Edilen Mundtisin KS Üreticisi Enterococcus mundtii YB6.30 Suşunun Teknolojik Özellikleri ve Güvenlik Değerlendirmesi. GIDA, 44(5), , 866-880. Doi: 10.15237/gida.GD19090, (2019), (TR DİZİN)
  • 16 GENİŞ BURAK, TUNCER YASİN, PROBİYOTİK KÜLTÜRLERİN MİKROENKAPSÜLASYONUNDA KULLANILAN FARKLI KAPLAMA MATERYALLERİ VE YÖNTEMLER. GIDA, 44(6), , 1222-1236. Doi: 10.15237/gida.GD19087, (2019), (TR DİZİN)
  • 17 ŞİMŞEK BEDİA, TUNCER YASİN, Some Properties of Fresh and Ripened Traditional Akcakatik Cheese. Korean Journal for Food Science of Animal Resources, 38(1), , 110-122. Doi: 10.5851/kosfa.2018.38.1.110, (2018), (SCI-Expanded)
  • 18 Geniş Burak, TUNCER YASİN, Determination of antibiotic susceptibility and decarboxylase activity of coagulase-negative iStaphylococcus/i and iMacrococcus caseolyticus/i strains isolated from fermented Turkish sausage (sucuk). JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 42(1), Doi: 10.1111/jfpp.13329, (2018), (SCI-Expanded)
  • 19 MADEN MURAT, ERTUĞRUL İHSAN FURKAN, ORHAN EKİM ONUR, ERİK CEVAT EMRE, YETİŞ CEYLAN ÇAĞIL, TUNCER YASİN, KAHRİMAN MESUD, Enhancing antibacterial effect of sodium hypochlorite by low electric current-assisted sonic agitation. PLOS ONE, 12(8), Doi: 10.1371/journal.pone.0183895, (2017), (SCI-Expanded)
  • 20 DEMİRGÜL FURKAN, TUNCER YASİN, Detection of Antibiotic Resistance and Resistance Genes in Enterococci Isolated from Sucuk, a Traditional Turkish Dry-Fermented Sausage. Korean Jounal For Food Science For Animal Resources, 37(5), , 670-681. Doi: 10.5851/kosfa.2017.37.5.670, (2017), (SCI-Expanded)
  • 21 Akpınar Kankaya Didem, ÖZDEN TUNCER BANU, TUNCER YASİN, GIDA KAYNAKLI ENTEROKOKLARIN POTANSİYEL RİSK FAKTÖRLERİ. Gıda, 42(1), , 8-19. (2017), (EBSCO)
  • 22 AY Zeliha, TUNCER YASİN, Combined Antimicrobial Effect of nisin carvacrol and EDTA against Salmonella Typhimurium in TSBYE at 4 C and 37 C. Romanian Biotechnological Letters, 21(4), , 11666-11674. (2016), (SCI-Expanded)
  • 23 Çetin Hasan, TUNCER YASİN, Sucuktan İzole Edilen Koagülaz Negatif Staphylococcus ve Macrococcus caseolyticus Suşlarında Enterotoksin Genlerinin Araştırılması. GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 41(3), , 163-170. Doi: 10.15237/gida.GD15065, (2016), (EBSCO)
  • 24 Gözde KORAL, TUNCER YASİN, Nisin Z Producing Lactococcus lactis subsp lactis GYL32 Isolated from Boza. JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 38(3), , 1044-1053. Doi: 10.1111/jfpp.12061, (2014), (SCI-Expanded)
  • 25 Yogurtcu Nazlı, TUNCER YASİN, Antibiotic susceptibility patterns of Enterococcus strains isolated from Turkish Tulum cheese. INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY, 66(2), , 236-242. Doi: 10.1111/1471-0307.12014, (2013), (SCI-Expanded)
  • 26 ÖZDEN TUNCER BANU, AY ZELİHA, TUNCER YASİN, Occurence of enterocin genes virulence factors and antibiotic resistance in 3 bacteriocin producer Enterococcus faecium strains isolated from Turkish tulum cheese. Turkish Journal of Biology , 443-449. Doi: 10.3906/BİY-1209-26, (2013), (SCI-Expanded)
  • 27 ZEHRA NUR İNOĞLU, TUNCER YASİN, Safety Assessment of Enterococcus faecium and Enterococcus faecalis Strains Isolated from Turkish Tulum Cheese. JOURNAL OF FOOD SAFETY , 369-377. Doi: 10.1111/jfs.12061, (2013), (SCI-Expanded)
  • 28 TUNCER YASİN, ÖZDEN TUNCER BANU, Properties of exopolysaccharide producer Streptococcus thermophilus ST8 01 isolated from homemade yoghurt. Journal of Food and Nutrition Research, 50(1), , 50-55. (2011), (SCI-Expanded)
  • 29 TUNCER YASİN, ÖZDEN TUNCER BANU, Partial Biochemical Characterization of Nisin Like Bacteriocin Produced by Lactococcus lactis subsp lactis YBD11 Isolated from Boza A Traditional Fermented Turkish Beverage. Romanian Biotechnological Letters, 15(1), , 4940-4948. (2010), (SCI-Expanded)
  • 30 TUNCER YASİN, Phenotypic and genotypic characterization of nisin producing Lactococcus lactis subsp lactis YB23 isolated from raw milk in Turkey. Biotechnology Biotechnological Equipment, 23(4), , 1504-1508. Doi: 10.2478/v10133-009-0020-8, (2009), (SCI-Expanded)
  • 31 TUNCER YASİN, Some technological properties of phenotypically identified enterococci strains isolated from Turkish tulum cheese. African Journal of Biotechnology, 8(24), , 7008-7016. Doi: 10.5897/AJB09.1357, (2009), (SCI-Expanded)
  • 32 TUNCER YASİN, AKÇELİK MUSTAFA, Technological characterization of wild type Lactococcus lactis strains isolated from raw milk and traditional fermented milk products in Turkey. Dairy Science & Technology , 521-533. Doi: 10.1051/lait:2007033, (2007), (SCI-Expanded)
  • 33 TUNCER YASİN, AKÇELİK MUSTAFA, Preliminary biochemical and genetic characterisation of the bacteriocins produced by three Lactococcus lactis subsp lactis strains. The Australian journal of Dairy Technology, 62(1), , 19-25. (2007), (SCI-Expanded)
  • 34 çağla tükel, TUNCER YASİN, AKÇELİK MUSTAFA, Analysis of the high frequency conjugal transfer systems in lactococci. MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL , 262-265. (2005), (SCI-Expanded)
  • 35 TUNCER YASİN, AKÇELİK MUSTAFA, A protein which masks galactose receptor mediated phage susceptibility in Lactococcus lactis subsp lactis MPL56. International Journal of Food Science and Technology , 139-144. (2002), (SCI-Expanded)
  • 36 Tükel Çağla, TUNCER YASİN, AKÇELİK MUSTAFA, Isolation and partial characterization of temperate bacteriophages from Lactococcus lactis strains. MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL, 57(11), , 621-625. (2002), (SCI-Expanded)
  • 37 AKÇELİK MUSTAFA, ŞANLIBABA PINAR, Çağla Tükel, TUNCER YASİN, Laktokoklarda Endüstriyel Açıdan Önem Taşıyan Özelliklerin Genetik Determinantları. TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES, 25(5), , 615-621. (2001), (SCI-Expanded)
  • Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitaplarında (proceedings) Basılan Bildiriler
  • 1 AKPINAR KANKAYA DİDEM, ÖZDEN TUNCER BANU, TUNCER YASİN, DETERMINATION OF ANTIBIOTIC RESISTANCE PROFILES AND RESISTANCE GENES OF VANCOMYCIN-RESISTANT LACTOBACILLUS ISOLATED FROM DIFFERENT FOODS. 4. INTERNATIONAL ICONTECH SYMPOSIUM ON INNOVATIVE SURVEYS IN POSITIVE SCIENCES (2021). (Tam metin bildiri)
  • 2 ÖZTÜRK Hüseyin, GENİŞ BURAK, ÖZDEN TUNCER BANU, TUNCER YASİN, DETERMINATION OF ENZYME PROFILES OF BACTERIOCIN PRODUCER ENTEROCOCCUS FAECIUM AND ENTEROCOCCUS MUNDTII STRAINS ISOLATED FROM GOAT AND SHEEP COLOSTRUM. 4. INTERNATIONAL ICONTECH SYMPOSIUM ON INNOVATIVE SURVEYS IN POSITIVE SCIENCES (2021). (Özet bildiri)
  • Ulusal Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
  • 1 DEMİRSIKAN Süheyla, TUNCER YASİN, TULUM PEYNİRİNDE STAPHYLOCOCCUS AUREUS YAYGINLIĞI VE ANTİBİYOTİK DİRENÇ PROFİLLERİNİN VE DİRENÇ GENLERİNİN BELİRLENMESİ. Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi, 9(3), , 822-832. Doi: 10.21923/jesd.918230, (2021), (TR DİZİN)
  • 2 ÖZDEN TUNCER BANU, TUNCER YASİN, EXOPOLYSACCHARIDE PRODUCER STREPTOCOCCUS THERMOPHILUS ST8 01 STRAIN A POTENTIAL PROBIOTIC CULTURE. GIDA, 39(4), , 195-202. (2014), (Alan Endeksleri)
  • 3 Tuncer Merve, ÖZDEN TUNCER BANU, TUNCER YASİN, Çiğ Sütten İzole Edilen Enterosin B Üreticisi Enterococcus Faecalis Mye58 Suşunun Güvenlik Değerlendirmesi. GIDA, 39(5), , 275-282. Doi: 10.15237/gida.GD14023, (2014), (Alan Endeksleri)
  • 4 TUNCER YASİN, Bozanın Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin ve Laktik Asit Bakterisi İzolatlarının Antibakteriyel Aktivitelerinin Belirlenmesi. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 12(1), , 19-25. (2008), (Diğer)
  • 5 TUNCER YASİN, ÖZDEN TUNCER BANU, Tulum Peynirinden İzole Edilen Lactococcus lactis subsp. lactis YBML9 ve YBML21 Suşları Tarafından Üretilen Bakteriyosinlerin Kısmi Karakterizasyonları. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 12(2), , 141-148. (2008), (TR DİZİN)
  • 6 TUNCER Yasin, LAKTOKOK FAJLARININ MOLEKÜLER VE GENETİK DOĞASI. GIDA, 27(1), , 27-33. (2002), (Endekste taranmıyor)
  • Kitap
  • 1 AKPINAR KANKAYA DİDEM, GENİŞ BURAK, ÖZDEN TUNCER BANU, TUNCER YASİN, Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar(2022). İksad Publishing House, Bölüm, (ULUSLARARASI)
  • 2 GENİŞ BURAK, AKPINAR KANKAYA DİDEM, ÖZDEN TUNCER BANU, TUNCER YASİN, Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar(2022). İksad Publishing House, Bölüm, (ULUSLARARASI)
  • 3 Akpınar Didem, ÖZDEN TUNCER BANU, TUNCER YASİN, Fonksiyonel Beslenme(2016). Simaş, Bölüm, ISBN: (ULUSAL)
  • Editörlük
  • 1 Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, Dergi, Editör, 10.06.2015 - Devam Ediyor (ULUSAL)
  • 2 Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, Dergi, Editör, 10.06.2015 - Devam Ediyor (ULUSAL)
VERDİĞİ DERSLER
Bitirme Ödevi
Doktora Tez İzleme Komitesi (T.İ.K.)
Elektroforetik Teknikler ve Uygulama Alanları
Gıda Biyoteknolojisi
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Sistemlerindeki Patojenik Mikroorganizmalar
Mezuniyet Tez Çalışması 1
Mezuniyet Tez Çalışması 2
Mikrobiyolojide Temel Teknikler ve Uygulamaları
Seminer II (Doktora)
Süt Endüstrisinde Starter Kültür
Tasarım Projesi
Tez ( Doktora)
Tez (Yüksek Lisans)
Uzmanlık Alan Dersi II (Yüksek Lisans)
Uzmanlık Alan Dersi III (Yüksek Lisans)
Uzmanlık Alan Dersi VII (Doktora)
Uzmanlık Alan Dersi VIII (Doktora)
 
Bu İçeriği Paylaş!