KİŞİSEL BİLGİLER
Adı Soyadı Prof. Dr. Aynur Gül KARAHAN ÇAKMAKÇI
Birimi Mühendislik Fakültesi
Bölüm Gıda Mühendisliği Bölümü
Ana Bilim Dalı Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı
Telefon 2111539
E-Posta aynurkarahan@sdu.edu.tr
Google Scholar Hindex: 20
Alıntı Sayısı: 1552
Web Of Science Hindex: 13
Alıntı Sayısı: 578
Bu sayfadaki kişisel verilerin görünürlüğü KVKK 8. madde hükmü uyarınca ilgili kişinin açık rızası kapsamındadır. Kişisel verilerinizin görünürlüğünü veya hali hazırdaki verilerinizi Personel Bilgi Sistemi (PBS) ve Akademik Bilgi Sistemi (ABS) üzerinden düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans ANKARA ÜNİVERSİTESİ SÜT TEKNOLOJİSİ 30.06.1983
Yüksek Lisans ANKARA ÜNİVERSİTESİ SÜT TEKNOLOJİSİ 05.05.1986
Doktora ANKARA ÜNİVERSİTESİ SÜT TEKNOLOJİSİ 07.01.1993
İLGİ ALANLARI
Biyoteknoloji,Genel Mikrobiyoloji
YAYINLAR
  • Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
  • 1 Yalçınkaya Seda, KARAHAN ÇAKMAKÇI Aynur Gül, Yalçın Azarkan Serap, Determination of the effect of L. plantarum AB6-25, L. plantarum MK55 and S. boulardii T8-3C microorganisms on colon, cervix, and breast cancer cell lines: Molecular docking, and molecular dynamics study. Journal of Molecular Structure , 0-0. Doi: 10.1016/j.molstruc.2022.132939, (2022), (SCI-Expanded)
  • 2 Saglam H., KARAHAN ÇAKMAKÇI Aynur Gül, Plasmid stability of potential probiotic Lactobacillus plantarum strains in artificial gastric juice, at elevated temperature, and in the presence of novobiocin and acriflavine. ARCHIVES OF MICROBIOLOGY, 203(1), , 183-191. Doi: 10.1007/s00203-020-02017-4, (2021), (SCI)
  • 3 SAĞLAM HİDAYET, SARIOĞLU TANER, ÖNER ZÜBEYDE, KARAHAN AYNUR GÜL, An investigation for the development of whey-based probiotic beverages. Romanian Biotechnological Letters, 24(6), , 1097-1106. Doi: 10.25083/rbl/24.6/1097.1106, (2019), (SCI-Expanded)
  • 4 Yıldıran Hatice, BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN, KARAHAN AYNUR GÜL, Characterization and comparison of yeasts from different sources for some probiotic properties and exopolysaccharide production. Food Science and Technology , 646-653. Doi: 10.1590/fst.29818, (2019), (SCI-Expanded)
  • 5 Yalçınkaya Seda, BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN, KARAHAN AYNUR GÜL, Laktik Asit Bakterileri Tarafından Üretilen Gamma Aminobütirik Asitin Önemi. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 7(8), , 1094-1099. Doi: 10.24925/turjaf.v7i8.1094-1099.1883, (2019), (Alan Endeksleri)
  • 6 GÜRBÜZ FATMA, Metcalf James, A codd Geoffrey, KARAHAN AYNUR GÜL, Evaluation of Enzyme Linked Immunosorbent Assays ELISAs for the Determination of Microcystins in Cyanobacteria. Environmental Forensics, 13(2), , 105-109. Doi: 10.1080/15275922.2012.676596, (2012), (SSCI)
  • 7 KARAHAN ÇAKMAKÇI Aynur Gül, Akoglu Aylin, Cakir Ibrahim, Kart Arzu, Cakmakci M. Lutfu, Uygun Aysegul, Goktepe Fatma, Some Properties of Bacterial Cellulose Produced by New Native Strain Gluconacetobacter sp. A06O2 Obtained from Turkish Vinegar. JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE, 121(3), , 1823-1831. Doi: 10.1002/app.33818, (2011), (SCI)
  • 8 ŞENOL ALTUĞ, İşler Mehmet, KARAHAN AYNUR GÜL, BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN, İbrahim Goren, Sarıtaş Ülkü, KAYA SELÇUK, ÇİRİŞ İBRAHİM METİN, Onur Aktürk, ARIDOĞAN BUKET, DEMİRİN HİLMİ, Mehmet Lütfü Çakmakçı, Effect of probiotics on aspirin induced gastric mucosal lesions. Turkish Journal of Gastroenterology, 22(1), , 18-26. Doi: 10.4318/tjg.2011.0151, (2011), (SCI-Expanded)
  • 9 KARAHAN AYNUR GÜL, KART ARZU, AKOĞLU AYLİN, ÇAKMAKÇı M LüTFü, Physicochemical properties of low fat soft cheese Turkish Beyaz made with bacterial cellulose as fat mimetic. International Journal of Dairy Technology, 64(4), , 502-508. Doi: 10.1111/j.1471-0307.2011.00718.x, (2011), (SSCI)
  • 10 BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN, KARAHAN AYNUR GÜL, Identification of Lactic Acid Bacteria Isolated from the Fecal Samples of Healthy Humans and Patients with Dyspepsia and Determination of Their pH Bile and Antibiotic Tolerance Properties. Journal of Molecular Microbiology and Biotechnology, 18(4), , 220-229. Doi: 10.1159/000319597, (2010), (SSCI)
  • 11 GÜRBÜZ FATMA, James S Metcalf, KARAHAN AYNUR GÜL, Geoffrey A Codd, Analysis of dissolved microcystins in surface water samples from Kovada Lake Turkey. Science of The Total Environment, 407(13), , 4038-4046. Doi: 10.1016/j.scitotenv.2009.02.039, (2009), (SSCI)
  • 12 Kiliç Gülden Başyigit, Kuleaşan Hakan, Eralp Ismail, KARAHAN ÇAKMAKÇI Aynur Gül, Manufacture of Turkish Beyaz cheese added with probiotic strains. LWT - Food Science and Technology, 42(5), , 1003-1008. Doi: 10.1016/j.lwt.2008.12.015, (2009), (SSCI)
  • 13 ÖNER ZÜBEYDE, KARAHAN AYNUR GÜL, Serdar Aydemir, ŞANLIDERE ALOĞLU HATİCE, Effect of Transglutaminase on Physicochemical Properties of Set style Yogurt. International Journal of Food Properties, 11(1), , 196-205. Doi: 10.1080/10942910701286346, (2008), (SSCI)
  • 14 BUDAK H. N. , KARAHAN ÇAKMAKÇI Aynur Gül, ÇAKMAKÇI M. L. , Factors affecting histamine and tyramine formation in Turkish white cheese. Hacettepe J. Biol. Chem, 36(3), , 197-206. (2008), (Diğer)
  • 15 BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN, KULEAŞAN HAKAN, KARAHAN AYNUR GÜL, Viability of human derived probiotic lactobacilli in ice cream produced with sucrose and aspartame. Journal of Industrial Microbiology & Biotechnology, 33(9), , 796-800. Doi: 10.1007/s10295-006-0128-x, (2006), (SCI-Expanded)
  • 16 Gündogdu Arzu Kart, KARAHAN ÇAKMAKÇI Aynur Gül, Çakmakç M. Lütfü, Production of nitric oxide NO by lactic acid bacteria isolated from fermented products. European Food Research and Technology, 223(1), , 35-38. Doi: 10.1007/s00217-005-0097-8, (2006), (SSCI)
  • 17 KARAHAN ÇAKMAKÇI Aynur Gül, Kart-Gündogdu Arzu, Çakmakçi M. Lütfü, Cicioglu-Aridogan Buket, Karahan Aynur Gül, Nitric Oxide (NO) and lactic acid bacteria-contributions to health, food quality, and safety. Food Reviews International, 21(3), , 313-329. Doi: 10.1080/FRI-200061620, (2005), (SCI)
  • 18 GÜRBÜZ FATMA, ÇİFTÇİ HASAN, AKÇİL ATA UTKU, KARAHAN AYNUR GÜL, Microbial detoxification of cyanide solutions a new biotechnological approach using algae. Hydrometallurgy , 167-176. Doi: 10.1016/j.hydromet.2003.10.004, (2004), (SSCI)
  • 19 Akcıl Ata, KARAHAN AYNUR GÜL, ÇİFTÇİ HASAN, SAĞDIÇ OSMAN, Biological treatment of cyanide by natural isolated bacteria Pseudomonas sp. Minerals Engineering, 16(7), , 643-649. Doi: 10.1016/S0892-6875(03)00101-8, (2003), (SSCI)
  • Ulusal Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
  • 1 Hatice Y. Y. , KARAHAN ÇAKMAKÇI Aynur Gül, BAŞYİĞİT KILIÇ G., Laktik asit bakterilerinde çoğunluğu algılama mekanizması. Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi, 72(1), , 79-90. (2015), (Diğer)
  • 2 ÖNER Z., KARAHAN ÇAKMAKÇI Aynur Gül, ÇAKMAKÇI m. l. , Effects of Different Milk Types and Starter Cultures on Kefir. GIDA, 35(3), , 177-182. (2010), (Diğer)
VERDİĞİ DERSLER
 
Bu İçeriği Paylaş!