KİŞİSEL BİLGİLER
Adı Soyadı Prof. Dr. Hakan KULEAŞAN
Birimi Mühendislik Fakültesi
Bölüm Gıda Mühendisliği Bölümü
Ana Bilim Dalı Gıda Bilimleri Anabilim Dalı
Telefon 2462111542
E-Posta hakankuleasan@sdu.edu.tr
ORCID ID 0000-0002-0893-0689
Akademik Hesaplar
Bu sayfadaki kişisel verilerin görünürlüğü KVKK 8. madde hükmü uyarınca ilgili kişinin açık rızası kapsamındadır. Kişisel verilerinizin görünürlüğünü veya hali hazırdaki verilerinizi Personel Bilgi Sistemi (PBS) ve Akademik Bilgi Sistemi (ABS) üzerinden düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ 15.06.1990
Yüksek Lisans ILLINOIS INSTITUTE OF TECHNOLOGIY AMERİKA BİRLEŞİK GIDA MÜHENDİSLİĞİ 12.06.1996
Doktora ANKARA ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 01.08.2002
İLGİ ALANLARI
Gıda Mikrobiyolojisi, Genel Mikrobiyoloji, Biyoteknoloji, Fermantasyon Teknolojisi, Gıda İşleme, Temel İşlemler
YAYINLAR
  • Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
  • 1 BÜYÜKSIRIT BEDİR TUBA, KULEAŞAN HAKAN, A natural approach, the use of killer toxin produced by Metschnikowia pulcherrima in fresh ground beef patties for shelf life extention. International Journal of Food Microbiology, 345(109154), Doi: 10.1016/j.ijfoodmicro.2021.109154, (2021), (SCI-Expanded)
  • 2 alp duygu, KULEAŞAN HAKAN, KORKUT ALTINTAŞ AYLİN, The importance of the S-layer on the adhesion and aggregation ability of Lactic acid bacteria. MOLECULAR BIOLOGY REPORTS Doi: 10.1007/s11033-020-05430-6, (2020), (SCI)
  • 3 alp duygu, KULEAŞAN HAKAN, Adhesion mechanisms of lactic acid bacteria: conventional and novel approaches for testing. World Journal of Microbiology and Biotechnology, 35(10), Doi: 10.1007/s11274-019-2730-x, (2019), (SCI-Expanded)
  • 4 DİLMAÇÜNAL TUBA, ERBAŞ DERYA, KOYUNCU MEHMET ALİ, onursal cemile ebru, KULEAŞAN HAKAN, Efficacy of some antimicrobial treatments compared to sodium hypochlorite on physical, physiological and microbial quality of fresh-cut melons (Cucumis melo L. var. inodorus). LWT - Food Science and Technology, 59(2), , 1146-1151. Doi: 10.1016/j.lwt.2014.07.033, (2014), (SCI)
  • 5 BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN, KULEAŞAN HAKAN, Sömer V Funda, Akpınar Didem, Determining potential probiotic properties of human originated Lactobacillus plantarum strains. Biotechnology and Bioprocess Engineering, 18(3), , 479-485. Doi: 10.1007/s12257-012-0785-8, (2013), (SCI)
  • 6 ŞENOL ALTUĞ, işler Mehmet, KARAHAN AYNUR GÜL, BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN, KULEAŞAN HAKAN, gören ibrahim, SARITAŞ ÇUKUR EMİNE ÜLKÜ, KAYA SELÇUK, ÇİRİŞ İBRAHİM METİN, aktürk Onur, ARIDOĞAN BUKET, DEMİRİN HİLMİ, çakmakçı lütfü, Effect of probiotics on aspirin-induced gastric mucosal lesions. The Turkish Journal of Gastroenterology, 22(1), , 18-26. Doi: 10.4318/tjg.2011.0151, (2011), (SCI-Expanded)
  • 7 KOYUNCU MEHMET ALİ, KOYUNCU FATMA, DİLMAÇÜNAL TUBA, Çetinbaş Mehmet, KULEAŞAN HAKAN, COLD STORAGE OF FRESH-CUT ’xxGRANNY SMITH’xx APPLES. Acta Horticulturae , 307-317. Doi: 10.17660/ActaHortic.2010.876.41, (2010), (SCI-Expanded)
  • 8 ÖZKAN GÜLCAN, KULEAŞAN HAKAN, Çelik Sezgin, GÖKTÜRK RAMAZAN SÜLEYMAN, Ünal Orhan, Screening of Turkish endemic Teucrium montbretii subsp pamphylicum extracts for antioxidant and antibacterial activities. FOOD CONTROL, 18(5), , 509-512. Doi: 10.1016/j.foodcont.2005.12.009, (2007), (SCI)
  • 9 ÖZKAN GÜLCAN, ŞİMŞEK BEDİA, KULEAŞAN HAKAN, Antioxidant activities of Satureja cilicica essential oil in butter and in vitro. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 79(4), , 1391-1396. Doi: 10.1016/j.jfoodeng.2006.04.020, (2007), (SCI)
  • 10 KULEAŞAN HAKAN, Çakmakçı lütfü, Effect of reuterin produced by Lactobacillus reuteri on the surface of sausages to inhibit the growth of Listeria monocytogenes and Salmonella spp.. NAHRUNG-FOOD, 46(6), , 408-410. Doi: 10.1002/1521-3803(20021101)46:6408::AID-FOOD4083.0.CO2-T, (2002), (SCI)
VERDİĞİ DERSLER
 
Bu İçeriği Paylaş!