Kamu Hukuku Doktora Programı Açıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Kamu Hukuku Doktora programı açıldı. Güncel kamu hukuku sorunlarını irdeleyerek fikir yürüten hukukçular yetiştirmeyi amaçlayan program, 2021-2022 Akademik Yılı Güz Döneminde öğrenci alımına başlayacak.

Kamu Hukuku Doktora Programına ilişkin bilgiler veren Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Metin, bölüm akademik kadrosunun hem saha deneyimine hem de akademik birikime sahip güçlü bir ekipten oluştuğunu belirtti.

Kamu hukuku alanında yetkin hukukçular yetiştireceğiz

Prof. Dr. Metin, öğrencilere Anayasa Hukuku, Ceza Hukuku, İdare Hukuku ve Milletlerarası Hukuk gibi bilim alanlarında bağımsız araştırma yapma, bilimsel olayları geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma, sorunlara çözüm üretme yeteneğini kazandırmayı ve kamu hukuku alanında yetkin hukukçular yetiştirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Hem ilimiz hem de çevre illerdeki önemli bir boşluğu dolduracak

Prof. Metin, “Eğitim sayesinde, genç hukukçuların çağdaş ve evrensel bir bakış açısıyla çeşitli hukuksal sorunları akla, mantığa, sağduyuya ve en başta adalete uygun olarak çözebilmeleri gerçekleştirilmiş olacaktır. Kamu Hukuku Doktora programı başta Isparta olmak üzere Denizli, Afyon, Uşak, Burdur gibi yakın illerimizde, “Anayasa Hukuku”, “Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku”, “Hukuk Tarihi”, “Genel Kamu Hukuku”, “İdare Hukuku” gibi alanlarda uzmanlaşmak isteyen hukukçu öğretim elemanları, avukatlar, hâkim ve savcılar, noterler, yöneticiler ve hukuk fakültesi mezunları için önemli bir boşluğu dolduracaktır. Ayrıca araştırma görevlilerine yüksek lisans sonrasında doktora programına devam etmeleri imkânı tanınmış olacak ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu hukukçu öğretim üyesi yetiştirilmesine katkı sağlanmış olacaktır.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03.02.2021