Halkla İlişkiler Her Türlü İletişim Aracı ve Yöntemlerinden Yararlanır

Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından “Halkla İlişkiler Nedir?” konulu bir webinar düzenlendi.

İletişim Fakültesi Prof. Dr. Ümit Arklan moderatörlüğünde gerçekleştirilen webinara Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Balta Peltekoğlu konuşmacı olarak katıldı. Halkla ilişkilerin çok güçlü bir alan olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Filiz Balta Peltekoğlu, “Halkla ilişkiler disiplinler arası bir olgu.  ‘Halkla ilişkiler, sosyal sorumluluğun uygulanmasıdır.’ ve ‘Halkla ilişkiler imaj yaratmaktan, çok daha karmaşık reçetelere uzanan geniş bir alanı kapsar.’ Ben bu iki ifadeyi çok benimsiyorum. Halkla ilişkiler bir ülkeye güzel bir gelecek inşa etmeye de yarar. Yine herhangi bir kurum ile hedef kitleleri arasında iletişim yöntemidir. Her türlü iletişim araç ve yöntemlerinden yararlanır. İletişim kurmak durumunda olduğumuz kişi veya kişiler hedef kitlelerdir, paydaşlardır. Halkla ilişkiler büyük bir endüstridir ve kapsama alanı çok geniştir.” dedi.

Halkla ilişkilerin iletişim kuramından destek aldığını, iletişim araç ve yöntemlerinden yararlandığını da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Filiz Balta, insanların zamanla davranışlarının değiştiğini bugün tüm insanların teknoloji ile çok fazla ilişkili olduğunu söyledi.
Güncelleme Tarihi: 14.01.2021