İlk Koronavirüs Aşısı Başhekim Yazkan’a Yapıldı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası ilk koronavirüs aşısını yaptırmasının ardından ülke genelinde sağlık çalışanları başta olmak üzere aşı çalışmaları başladı.

İlk Aşı Başhekime Yapıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesinde de bu anlamda önemli bir gün yaşandı. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Rasih Yazkan ilk aşıyı yaptırdı.

Aşı ile ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Yazkan, “Çok önemli günlerdeyiz. Yaklaşık 1 yıldan bu yana tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle ilgili çok önemli ve bir o kadar da sevindirici gelişmeler yaşıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Aşının önemine değinen Başhekim Yazkan, “Hastalıklardan korunmanın en önemli yollarından biri de aşıdır. Tüm sağlık çalışanlarımız pandemi sürecinde fedakarca çalışarak mücadeleye devam etti ve hala daha devam etmekte. Aşı yapılmaya başlandı fakat bizler tedbir ve kısıtlamalara uymaya devam etmeliyiz. Alınan tedbirler hepimizin sağlığı için gerekli. Pandemi öncesinde yaşadığımız günlere en kısa sürede dönmemiz dileğiyle” dedi.

Başhekim Yazkan’ın ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim  Koşar ve hastane yönetimi de aşılarını yaptırdı.

Güncelleme Tarihi: 14.01.2021