Medyanın Geleceği SDÜ'de Ele Alındı

Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesince “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” kapsamında “Gazetecilerin Sorunları ve Mesleğin Geleceği” konulu bir webinar düzenlendi.

İletişim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Seyfi Kılıç moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe, Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan konuşmacı olarak katıldı. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Arklan, Şevket Karahan’ı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.

10 Ocak Gazeteciler Gününün tarihçesi hakkında bilgi vererek sözlerine başlayan Şevket Karahan, “Biz bu özel günü dayanışma günü olarak kutluyoruz.Özlük haklarımızı geriye almayı umut ediyoruz. Bunu da tam anlamıyla alabildiğimiz günü de bayram olarak kutlamayı düşünüyoruz.” dedi.

Yerel medya olarak Isparta’da yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgi veren Karahan şu şekilde konuştu: “ Meslektaşlarımızın daha da bilgilenmeleri ve konsantre olmaları için çalışıyoruz. Isparta merkezde 13 tane yerel gazete, iki tane televizyonumuz, altı da radyomuz var. Bunun haricinde de 20 tane habercilik yapan internet sitesi var. Tamamı gazeteciler cemiyetine bağlı. Süleyman Demirel Üniversitesi mesleğimize büyük kazanımlar sağlıyor. Genç meslektaşlarımızın yetişmesinde oldukça etkili bir kurum. Öğrencilerle bir araya gelmeyi seviyoruz ve önemsiyoruz. Mesleğimizin geleceği onlar.”

Yerel medyanın yaşadığı sıkıntılara da değinen Şevket Karahan, medyanın, pandeminin oluşturduğu olumsuzluklardan ve dövizdeki dalgalanmalardan en fazla etkilenen sektörler arasında olduğunu söyledi.

Programın tamamını izlemek için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 11.01.2021