Rektör Çarıkçı’nın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” Mesajı

Gazeteciliğin temel ilkesi, her şartta demokratik değerleri korumak, kişilik haklarına saygı göstermek ve toplum yararını gözeten yayınlarla halkın doğru bilgilenmesine katkı sağlamaktır. Bu meslekte kamuoyunun haber alma ihtiyacını toplumsal sorumluluk ilkeleri ile örtüştürerek sunmak ise farklı bir ahlak anlayışı gerektirir.

İşte bu farklı ahlak anlayışını göz önünde tutarak, önemli gördüğü bu alana yönelik ciddi bir eğitim modeli uygulayan SDÜ, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan medya sektörüne de nitelikli meslek ve bilim insanları yetiştirmektedir. Üniversitemiz nitelikli iletişimci ve basın mensubu yetiştirmenin yanı sıra medyadaki çeşitlilik unsurunu ve özgürlükçü bir eğitim anlayışını da benimsemiştir. SDÜ Türkiye’nin son yıllarda elde ettiği kazanımlara paralel olarak basın sektörünün gelişmesine bölgesel, ulusal ve küresel alanda katkı sağlayacak, dünyadaki gelişmeleri yakından takip edecek ve bu gelişmeleri kamuoyuna doğru mesajlarla aktaracak basın mensuplarını yetiştiren bir üniversite olmanın da gururunu yaşamaktadır.

Bununla birlikte, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde SDÜ’yü bölgede ve ulusalda tanıtan İlimiz basın mensuplarına ve mesleki sorumluluk bilinci ile karşılaştıkları tüm zorluklara rağmen özveri ile görevlerini yerine getirmeye çalışan ulusumuzun basın mensuplarına kolaylık ve başarı diliyorum. Tüm basın mensuplarımızın “Gazeteciler Günü” nü kutluyor; görevi başında şehit düşen gazetecilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü