Bilinçaltının Sağlığa Etkileri Konuşuldu

Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesi Hemşirelik Bölümünce “Bilinçaltının Sağlığa Etkileri” konulu bir webinar düzenlendi.

Eğitmen Tuğba Erdoğan’ın konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte bilinçaltının insan hayatına olan etkileri anlatıldı. İnsanın anne karnında olduğu andan itibaren bilinçaltının oluşmaya başladığını söyleyen Erdoğan, “Hayata geldiğimiz andan itibaren ilk yedi yıl çok önemli. Bu süreçte her şeyi kaydediyor ve bilinçaltını oluşturuyor. Hangi duyguları alırsak yedi yaşımıza kadar ileride de o duyguları yaşıyoruz. Çocuğumuza yedi yaşına kadar başarılısın diyorsak büyüyünce başarıya ulaşıyor. Sevgi ile büyüyen bir çocuk ileriki hayatından o sevgi tohumlarını çıkarıyor. Yani yaşımız kaç olursa olsun yedi yaşına kadar aldığımız duyguları yaşıyoruz.” dedi.

Bilinçaltının kolektif olduğunu belirten Erdoğan, mesela köpekten korkan ve korkmayan insanların olduğunu insanların bu korkuyu yaşamasının veya köpeğe karşı sevgi duygusu taşımasının ilk yedi yaşına kadar yaşamış olduğu bir olaya veya bilinç altına itilen duyguya bağlı olduğunu söyledi.

Etkinliğin devamını izlemek için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 30.12.2020