Türkiye’de İlk Kez Tarımsal Ekosistemde Antimkrobiyal Direnç İzlenebilecek

Süleyman Demirel Üniversitesi, Universitas Gadjah Mada (Endonezya) ve Vietnam-Japonya Üniversitesi (Vietnam) ve Resistomap Oy (Finlandiya) işbirliğiyle Ülkemizde ilk kez tarımsal ekosistemde antimikrobiyal direnç izlenecek.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Evrim Çelik Madenli yürütülücüğünde geliştirilen “Agroekosistemde Antimikrobiyal Direncinin İzlenmesi (Monitoring AntiMicrobial Resistance in Agroecosystem)” isimli proje; Güneydoğu Asya ve Avrupa Ülkeleri Ortak Fonlama Programı (Southeast Asia – Europe Joint Funding Scheme for Research and Innovation) kapsamında destekleniyor.

Proje çerçevesinde antimikrobiyal direncin gübreden çevreye (toprak, mahsul ve sulama suyu) yayılmasını deneysel olarak anlamak, azaltmak ve kontrol etmek için çalışmalar gerçekleştirilecek.

Güncelleme Tarihi: 28.12.2020