Girişimciliğin Bireyler ve Ülkeler Açısından Önemi Anlatıldı

Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesince düzenlenen “Üniversite Öğrencilerine Alternatif Bir Kariyer Önerisi: Girişimcilik ve KOSGEB” konulu söyleşi, KOSGEB Isparta-Burdur Müdürü Yurdun Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleşti.

SDÜ Bilim TV Youtube Kanalından ve Instagram üzerinden gerçekleştirilen yayının moderatörlüğünü İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Göktaş yaptı.  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ilgili bir kamu kuruluşu olan KOSGEB hakkında bilgi vererek sözlerine başlayan Yurdun Yıldırım, 1990 yılında kurulan KOSGEB’in birçok alanda faaliyet gösteren firmalara destek sağladığını söyledi. KOSGEB’in hedef kitlesinin küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ) olduğunu belirten Yıldırım, ülkemizde çok sayıdaki firmanın KOBİ tanımına uyduğunu ifade etti.

Sözlerinin devamında girişimciliğin önemine değinen Yurdun Yıldırım, “Girişimci, bir iş fikrine dayalı olarak kendi işini kurup kendine ve diğer insanlara faydalı olacak değerler üretebilen kişidir. Hem kendine hem de diğer insanlara fayda sağlar. Değer üretmek çok önemli. Ülke kalkınmasında girişimciliğin önemi çok büyük. Dünyanın gelişmiş ülkeleri bu konumlarını girişimcilerine ve yapılan girişimlerine borçlu. Ülkelerin refah seviyeleri ve gelişmişlikleri, girişimciliğe verdikleri önemle orantılı.” dedi.

Etkinliği izlemek için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 16.12.2020