“Kariyerinizi Planlamaya Kendinizi Tanıyarak Başlamalısınız”

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen webinarda, “Kariyer Planlama ve Özgeçmiş Hazırlama” hakkında bilgiler verildi.

İİBF Arş. Gör. İlhan Kayacan moderatörlüğünde gerçekleştirilen webinarda, Üniversitemiz Kariyer Danışmanı Öğr. Gör. Fulya Çınar öğrencilerin kariyer planlaması yaparken dikkat etmesi gereken hususlara değindi.

Bireylerin kendilerini tanımaları gerektiğini vurgulayan Çınar, öğrencilerin kendilerine “ben kimim?”, “ne istiyorum?”, “beni meslek hayatında tatmin edecek şeyler nelerdir?”, “para mı, kariyer mi, yükselme olanakları mı?” gibi soruları sormalarını tavsiye etti. Lisans öğrencilerinin her yıl kendisine “Kendimi dört yıl sonra nerede görüyorum” sorusunu yineleyerek sorması gerektiğinin altını çizen Çınar, “Çünkü her yıl verilen cevaplar değişecek. Bölümünüze dair düşünceleriniz farklılaşacak, belki sevecek belki soğuyacak belki de yeni arayışlar içerisine gireceksiniz. Hedefinizi belirledikten sonra da o hedefe ulaşabilmek için neler yapmanız gerekiyor noktasında mentörlerden, kariyer merkezlerinden, profesyonel kariyer danışmanlarından destek alabilirsiniz.” dedi.

Kariyer seçimi yaparken “sosyal geçim”, “cinsiyet”, “kişisel gelişim”, “toplumsal yapı”, “aile kültürü” gibi faktörlerden arınmak gerektiğine dikkati çeken Çınar, bireylerin maddi kaygılardan ziyade huzur bulabilecekleri mutlu olabilecekleri bir iş hayatına yönelmeleri gerektiğini vurguladı.

Webinarın tamamını iibf_sdu instagram hesabından izleyebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 08.12.2020