Bilim İnsanları “I. Sağlık Sosyolojisi Çalıştayı”nda Buluştu

Isparta Okulu tarafından sağlık ve hastalık olgularına toplumsal perspektiften bakmak amacıyla “I. Sağlık Sosyolojisi (SAS) Çalıştayı” düzenlendi.

Farklı üniversitelerden bilim insanlarını bir araya getiren çalıştayda; sağlık politikalarından sağlık finansmanına, sağlık hizmeti kullanımından sağlık davranışlarına kadar geniş bir alanı kaplayan, arka planda bırakılan alanları keşfetmek ve bu alanlara katkıda bulunmak hedeflendi.

Çalıştayın açış konuşmasını, İletişim Fakültesi Dekanı ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan Erdem yaptı.

İki oturumda 6 farklı üniversiteden 25 bilim insanının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; 9 bildiri sunuldu. Çalıştay kapsamında; “Postmodern yaklaşımlar bağlamında sağlık sosyolojisi”, “sağlık sosyolojisinin disiplinler arasındaki yeri”, “pandemi sosyolojisinin sağlıkta eşitsizlik bağlamımda ele alınması”, “Covid-19 salgınının modern değerlere etkisi”, “sosyolojik bağlamda dijitalleşme ve dijital dönüşüm”, “sağlık bilgisi arama davranışı açısından dijitalleşmenin siberkondria hastalığı üzerindeki rolü”, “koranavirüs hastalığı geçiren bireylerin stigma deneyimleri”, “solunum yolları hastalıklarının toplumsal görüngüleri” ve “küresel Covid-19 salgının etik bağlamda ele alınması” gibi birbirinden önemli konulara yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 07.12.2020