“Türk Savunma Sanayii, Ar-Ge ve İnovasyon Çalışmaları ve Ekonomik Etkileri” SDÜ ' de Ele Alındı

Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesince “Türk Savunma Sanayii, Ar-Ge ve İnovasyon Çalışmaları ve Ekonomik Etkileri” konulu bir webinar düzenlendi.

İİBF Dr. Öğretim Üyesi Süha Çelikkaya moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlik, Bilim TV Youtube hesabından yayınlandı. Webinarın konuğu Savunma Sanayi alanında çalışmalar yapan Arda Mevlütoğlu, Türk Savunma Sanayisi hakkında bilgi verdi. Mevlütoğlu, 1923-1947 yılları arasındaki “Türk Savunma Sanayisine İlk Girişimler”i, 1947-1964 yılları arasındaki “NATO’ya Giriş ve Dönüşüm”ü, 1964-1985 yılları arasındaki “Johson Mektubu, Kıbrıs Ambargosu ve Paradigma Değişimi”ni, 1985-2004 yılları arasındaki “Savunma Sanayi Müsteşarlığının Kuruluşu ve Başlangıcı”nı, 2004-2016 yılları arasındaki “Genişleme”yi, 2016 yılından bugüne kadarki süreçte gerçekleştirilen “Yeniden Yapılanma ve Sınırların Zorlanması”nı bu alanın dönem noktaları olarak sıraladı.

Etkinliğin tamamını izlemek için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 03.12.2020