Bilim Şehitlerimizi Saygı ve Minnetle Anıyoruz

30 Kasım 2007 tarihinde İstanbul – Isparta seferini yapan yolcu uçağının Keçiborlu Tünektepe mevkiinde düşmesiyle meydana gelen kazada hayatını kaybeden bilim insanları Prof. Dr. Engin Arık, Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet, Arş. Gör. Özgen Berkol Doğan, Arş. Gör. Mustafa Fidan ve Engin Abat’ı saygı ve minnetle anıyoruz.

2007 yılında üniversitemiz ev sahipliğinde yapılacak olan “Türk Hızlandırıcı Merkezi Projesi Çalıştayı”na katılmak üzere şehrimize gelen ve Keçiborlu ilçesinde gerçekleşen kazada vefat eden bilim insanlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Seyfettin Çakmak, “Türkiye'de ilk defa kurulacak olan Türk Hızlandırıcı Merkezinin Teknik Tasarım ve Test Laboratuvarları projesi üzerinde çalışan değerli akademisyenlerimiz çalışmalarını sunmak için Isparta’ya geliyorlardı. Kaza sonucu kaybettiğimiz değerlerimiz, akademik dünyada büyük üzüntü yarattı." dedi.

Güncelleme Tarihi: 30.11.2020