“100/2000 Mimarlık Planlama ve Tasarım Doktora Programı” Anlatıldı

Üniversitemiz Araştırma ve Yenilikçilik Direktörlüğünce düzenlenen “SDÜ YÖK 100/2000 Öncelikli Alan Söyleşileri”nin bu haftaki konusu “Mimarlık” oldu.

Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşiye, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Türk ile Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülin Beyhan konuşmacı olarak katıldı.

Mimarlık Fakültesinin tarihçesi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ali Türk, “100/2000 Mimarlık Planlama ve Tasarım Doktora Programı”nın disiplinler arası bir program olduğunu söyledi. 100/2000 doktora programı başladıktan sonra her dönem öğrenci aldıklarını ve şu anda ciddi bir öğrenci sayısına sahip olduklarını belirten Prof. Dr. Türk, “Amacımız, belli tematik alanlarda kaliteli çalışmalar ortaya çıkarmak ve ileriye dönük öğretim üyesi yetiştirmek.” dedi.

Prof. Dr. Türk, şunları kaydetti: “Mimarlık, şehir planlama ve peyzaj mimarlığı disiplinlerine baktığımızda üç disiplinin ortak noktasında bölge planlamadan başlayıp kent, kentsel mekan ve yapı ölçeğinde de içine alan bir süreci görüyoruz. Bütün amacımız daha sağlıklı, daha yaşanılabilir ve afetlere karşı daha dirençli yapıları oluşturmak."

Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülin Beyhan ise 100/2000 doktora programının avantajları hakkında bilgi vererek bu program ile çok ciddi sayıda bir insan kaynağına ulaştıklarını belirtti. Prof. Dr. Beyhan, “Öğrencilerimiz, çok azimli bireyler her alanda katkı vermeye ve öğrenmeye çalışıyorlar.” dedi.

Söyleşiyi izlemek için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 26.11.2020