“Tarım Etiği ve Uygulamalar” Konusu Ele Alındı

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “Tarım Etiği ve Uygulamalar” konulu söyleşi, FEF Dr. Öğr. Üyesi Kemal Çinçin moderatörlüğünde Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirildi.

Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Recep Külcü, tarımın insan merkezli bir faaliyet olduğunu belirterek “Tarımın temel amacı, insanların doyurulmasıdır. Ekonominin başlangıç temeli tarım devrimine dayanıyor. Tarım devrimi sonrası yaşanan gelişmeler, sanayi devrimini doğurdu.” dedi.

Etiğin hayatımızdaki tüm ahlak kurallarını konu aldığını belirten Külcü, tarım ve etiğin birlikte düşünülmesi gerektiğini; hayvanlar üzerinde neler yapılacağı konusunda bir etik ve ahlaki yaklaşımın oluşması gerektiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 25.11.2020