“24 Kasım Öğretmenler Günü” Kutlandı

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından “24 Kasım Öğretmenler Günü”ne özel bir program düzenlendi. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mevlüt Gündüz’ün moderatörlüğünde Zoom ve Bilim TV Youtube hesabından yayınlanan programa, SDÜ’nün genç öğretmen adayları Türkiye’nin dört bir yanından katılım gösterdi.

“Sadece öğreten değilsiniz aynı zamanda rol modelsiniz”

Öğretmenlik mesleğinin önemini ve anlamını aktaran Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nazlı Baykal, “Bu meslekte birçok heyecan var. Yenilik var. Birçok kimliği bir arada bulundurma imkanı var. Sadece öğreten değilsiniz aynı zamanda rol modelsiniz. İyi bir tiyatrocu, iyi bir psikolog, iyi iletişimci olmak zorundasınız. En güzel tarafı da siz yaşlanıyorsunuz ama hitap ettiğiniz kesim hep genç kalıyor. Hiçbir zaman yaşlılarla bir arada olmuyorsunuz. Çok katmanlı, çok eğlenceli bir iş. Sadece alan bilgisi ile yetinmeyip birçok bilgiyi bulundurmak zorundasınız.” dedi.

“Gelecek neslin toplum karakterini oluşturmak bizim elimizde”

Doç. Dr. Mevlüt Gündüz de şunları kaydetti: “Öğretmenlik, çok heyecanlı bir meslek. Ben 16 yıldır bu mesleğin içerisindeyim hala öğrenme hırsımı yenemedim. Özellikle çocukların kişilik gelişiminde öğretmenler öyle önemli ki anne babanın yerine geçebiliyor, sizleri model alıyorlar. Bilginin öğretimi mutlaka önemli ama kişiliğinizle gelecek neslin toplum karakterini oluşturmak bizlerin elinde.”

“Bize düşen sorgulayan, araştıran, yeni atılımlar yapmaktan korkmayan bireyler yetiştirmek”

Öğretmenliğin içinde öğrenciyi de barındıran bir meslek olduğunu söyleyen Isparta Mehmet Köse İlkokulu Sınıf Öğretmeni Emrah Demir, “Her şey çok hızlı değişiyor. Artık öğrenciler de bizler için bir öğretmen oldular. Öğretmenliği eşsiz yapan da bu öğretme duygusu. Bizim materyalimiz insan. Biz insan yetiştiriyoruz. O insan ki sadece ailesi ya da ülkesi için değil dünya geleceği için önemlidir. Pandemi döneminde bunu daha iyi anladık. Değişen bir dünya var. Biz öğretmenlere düşen artık mevcut bilgileri tekrar etmek, ezberletmek yerine sorgulayan, araştıran, yeni atılımlar yapmaktan korkmayan bireyler yetiştirmek.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencilerince hazırlanan “Benim Adım Öğretmen”, “Öğretmenim, çünkü…”, “Şehit Öğretmenler” isimli videolar izlendi.

Programı izlemek için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 24.11.2020