SDÜ’den 13 Bilim İnsanı “Dünyanın En İyi Bilim İnsanları” Listesine Girdi

Süleyman Demirel Üniversitesinden 13 bilim insanı, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer aldı.

Stanford Üniversitesinin koordinasyonunda standart atıf göstergeleri temelinde dünyanın binlerce bilim insanını kapsayan bir veri tabanı oluşturuldu.

Plos Biology isimli bilimsel dergide yayımlanan çalışmada, Ülkemizden 857 bilim insanı yer aldı. Listede; Üniversitemizden Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kitiş, Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Utku Akçil, Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Avey, Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raşit Altındağ,Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Afşar, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Banu Seydim, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yavuz, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Cafer Çilek, Fen- Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Akkurt, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Avcar, Doç. Dr. Ayşenur Tuncuk, Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sandeep Panda, dünyanın en etkili bilim insanlarından oldu.

Sıralamada; “bilimsel makale sayısı”, “atıf sayısı”, “yazar sırası” gibi değişkenlerden oluşan kompozit indikator bilimsel etki endeksi kullanıldı.

Güncelleme Tarihi: 03.12.2020