Kriz Yönetimi ve Krizde Liderlik Konuşuldu

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesince düzenlenen webinarda, ''Kriz Yönetimi ve Krizde Liderlik” konusu ele alındı.

SDÜ İİBF Arş. Gör. Mehmet Özsoy’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen yayında, Bilecek Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsa İpçioğlu, Koronavirüs salgının İspanyol salgınından sonra görülen en büyük salgın olduğunu belirtti.

Krizler Dünya Ekonomisi Üzerinde Büyük Etki Bırakır

Yaşanan krizlerin hem ülkelerin hem de dünya ekonomisi üzerine çok büyük etkiler bıraktığını kaydeden Prof. Dr. İpçioğlu, krizin kelime anlamı itibari ile buhran, bunalım, karmaşıklık demek olduğunu belirterek krizlerin temel özelliğinin beklenmedik bir şekilde ortaya çıkması, örgütleri veya şirketleri hazırlıksız şekilde yakalamasıi şirketlerin imajını zedelemesi, itibar kaybına neden olması olduğunu söyledi.

Dünyada yaşanan krizlerden bahseden İpçioğlu, 1918 yılında yaşanan İspanyol gribini, 1929 yılında yaşanan Ekonomik Buhranı, 2001 krizini, 2008 ve 2018 yıllarında yaşanan ekonomik ve finansal durumları örnek olarak gösterdi.

Webinarı iibf_sdu instagram adresinden izleyebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 20.11.2020