Hamilelik ve Doğum Sürecinde Doğum Koçlarının Rolü Anlatıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünce düzenlenen “Hamilelik Koçluğu” isimli webinar, Microsoft Teams ve Bilim TV YouTube hesabı üzerinden yayınlandı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Ayşe Aydınlı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen webinarda, Doğum Koçu Seyhan Molla, “Doula” yani doğum koçlarının anne adayına verdiği hizmetten bahsetti.

Hamileliğin psikolojik ve biyolojik anlamda değişken bir süreç olduğunun altını çizen Molla, anne adaylarının doğum, hamilelik ve annelik sürecini daha kolay, daha sağlıklı ve daha mutlu geçirmeleri için anne adaylarına destek verdiklerini söyledi. En çok doğum esnasında destek olduklarını belirten Molla, “Doğum koçu, annenin çevresel etkenlerden en az şekilde etkilenmesini sağlar. Psikolojik açıdan zor durumda olduğu için çevresel faktörleri çok iyi yönetemeyebilir. Anne adayının sürece en iyi şekilde adapte olması için çalışır. Sadece normal doğumda değil eğer annenin bilinci açık olacaksa sezaryen doğumda da annenin yanında olabilir.” ifadelerini kullandı.

Söyleşiyi izlemek için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 20.11.2020