“SDÜ YÖK 100/2000 Öncelikli Alan Söyleşileri” nde “Sağlık Ekonomisi” Konuşuldu

Üniversitemiz Araştırma ve Yenilikçilik Direktörlüğünce düzenlenen “SDÜ YÖK 100/2000 Öncelikli Alan Söyleşileri” nin bu haftaki konusu “Sağlık Ekonomisi” oldu.

Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşiye, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan Erdem ile İİBF Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vahit Yiğit katıldı.

Zoom uygulaması ve SDÜ Bilim TV Youtube hesabından yayınlanan söyleşide, Prof. Dr. Ramazan Erdem, “Sağlık Yönetimi” programı hakkında bilgiler verdi. Sağlık yönetiminin multidisipliner bir alan olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erdem, üniversitemizde bu alanda bulunan lisans ve lisansüstü programlarından bahsetti.

İİBF Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vahit Yiğit de Sağlık Ekonomisi Programı kapsamında alınan dersler, bu alanda yapılan çalışmalar ve 100/2000 sağlık ekonomisi öğrencilerinin çalışma konuları, yeni yapılacak eğitimler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Bu alanla ilgili çalışmaların 2000’li yıllarda başladığını belirten Doç. Dr. Yiğit, 100/2000 programı ile çalışma sayısının artacağını; sağlık ekonomistlerinin sağlık harcamaları, ilaç politikaları, hastanelerde israf yönetimi, ekonometrik modeller gibi konular üzerine çalışabileceğini söyledi.

Söyleşiyi izlemek için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 19.11.2020