“Eczacılıkta Etik” Konusu Ele Alındı

Süleyman Demirel Üniversitesi Eczacılık Fakültesince düzenlenen “Sohbetin E Hali” söyleşilerinde “Eczacılıkta Etik” konusu ele alındı.

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Sıla Gülbağ Pınar’ın moderatörlüğünde gerçekleşen yayına, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülbin Özçelikay konuşmacı olarak katıldı. Etik kavramının ele alındığı söyleşide, Prof. Dr. Özçelikay, her şeyde olduğu gibi eczalıkta da etik kavramının çok önemli olduğunu söyledi. “Etik, iyiyi ve doğruyu bize sunar. Etik, farklı kişilerin aynı olayla karşısında aynı değerlendirmeyi yapmasını sağlar. Etik, değer sorunlarıyla ilgilenir. “dedi.

Prof. Özçelikay, ahlaklı olmak etik olmak mıdır? sorusuna da şu şekilde yanıt verdi: “ Ahlaklı olmak toplum tarafından tercih edilir. Ahlaklı insanlarla birlikte olmak mutluluk verir. Yaratılıştan gelen huy özelliğidir. İyi ve doğru davranışı simgeler. Etik de budur aslında. O da iyi ve doğruyu simgeler. Ancak ahlak kavramı toplumdan topluma değişebilir. Etik ilkeleri değişmez.”

Güncelleme Tarihi: 18.11.2020