Spor Bilimleri Anabilim Dalı Doktora Programı Açıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Spor Bilimleri Anabilim Dalı Doktora Programını açıldı. Öncesinde aynı bölümde tezli yüksek lisans eğitimi veren Spor Bilimleri Anabilim Dalı, doktora programına 2021-2022 Güz yarıyılında öğrenci alımına başlanacak.

Doktora programından mezun olan bilim insanları, spor ve sağlık bilimlerinin temel bilgilerini oluşturabilme, çeşitli spor sakatlıkları ve hastalıklar için koruyucu, tedavi edici egzersiz uygulamalarını açıklayabilme, uygulayabilme, sporun sosyal ve eğitim alanlarıyla ilgili belli bir alanında uzmanlaşabilecek ölçüde bilgi birikimine sahip olabilme yetisini kazanacak.  Ayrıca, yeterli ve dengeli beslenme ile ilgili temel ilkeleri açıklayabilme ve uygulayabilme yeterliliğine sahip olacak; sporun sosyal ve eğitim alanları ile ilgili verilerini kullanarak alana yeni bir katkılarda bulunabilecek.

Güncelleme Tarihi: 12.11.2020