“Atatürk Fikirleriyle Bize Yol Göstermeye Devam Ediyor”

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yılı münasebetiyle “Atatürk ve Millet İradesi” konulu bir webinar düzenlendi. Zoom uygulaması ve SDÜ Bilim TV YouTube hesabından yayınlanan webinarda; Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İrem Namlı Altıntaş, Atatürk ve Atatürk’ün millet ve milli irade anlayışını anlattı.

Dr. Öğr. Üyesi Altıntaş, “Bugün bir Türk’ün ölümsüzlüğünün 82. yılındayız. Biz Atatürk’ü sadece maddi anlamda kaybettik. O hala fikirleriyle bize yol göstermeye devam ediyor.” dedi. Milli mücadelenin gücünü halktan aldığını belirten Altıntaş, şunları kaydetti: “Millet, müşterek mazi ve istikbal şuuruna sahip tarihi ve kültürel boyutu olan sosyal bir varlıktır. Milli irade ise milleti bir araya getirir, onları yönlendirir ve herkes tarafından inanılır, kabul edilir. Bu hakimiyetin sosyolojik temeline baktığımızda milleti ve milli kültürü görürüz; hareket temeline baktığımızda da milli şuuru görürüz.”

Onun her daim Türk milletine inandığını belirten Altıntaş, Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongrelerinden bahsederek milli iradeyi egemen kılma mücadelesinden bahsetti.

Güncelleme Tarihi: 10.11.2020