“Bu Çağda Değişime Ayak Uydurmazsanız Geleceğiniz Tehlikeye Girer”

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesince “Değişim Yönetimi ve Stratejik Düşünme” konulu bir söyleşi düzenlendi.

İİBF Araştırma Görevlisi Yavuz Kılıç moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye, İİBF İktisat Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ertan Beceren konuşmacı olarak katıldı.  Değişim kavramının gündeme alındığı söyleşide Ertan Beceren, endüstride ve sanayide yaşanan değişimlerden bahsederek günümüz koşullarında değişime ayak uydurmanın kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

“Yeni Dünya Düzeni Düne Bakma Diyor”

“Bu çağda yenilik yapmaz, değişime ayak uydurmazsanız geleceğiniz tehlike altına girer” diyen Dr. Öğretim Üyesi Beceren, bilginin çok hızlı yayılarak değiştiğini, bilginin hızına hepimizin ayak uydurması gerektiğini söyledi ve sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Dünya, katma değer yaratan insanlarla omuz omuza vermek istiyor. Verimli, bilinçli insanlar istiyor. Dün çocuklarımıza bilgisayar ve telefon başında fazla zaman geçirdikleri için kızıyorduk. Bugün o cihazların başında eğitimlerini sürdüklerini izliyoruz. Yenidünya düzeni düne bakma diyor. Hepimiz değişime bir şekilde ayak uyduruyoruz.”

Ebeveynlere gençleri dinlemeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Beceren, “Gençlere de kendilerini dinletebilmelerini öneriyorum. Bunu da ancak çok okuyarak sağlayabilirler. Kendinizi ifade edebilmeniz gerekiyor.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02.11.2020
Okunma Sayısı: 1970