TÜBİTAK 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği ve 2210-D Yurt İçi Sanayiye Yönelik Yüksek Lisans Burs Programları Başvuruya Açıldı

TÜBİTAK teknolojik dönüşümün sağlanması ve değer zincirinde istenilen seviyelere ulaşılması için alanlarında başarılı öğrencileri destekleyerek üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek ve üniversitelerde her zaman bulunmayan yeni teknolojilere öğrencilerin erişimini sağlamak amacıyla iki farklı program ile lisans ve yüksek lisans öğrencilerini sanayi projelerinde desteklemektedir.

2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği Programı ile üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik edilmektedir. Sanayinin bir sorununu çözmeye yönelik proje hazırlayan öğrencilere 5.000 TL’ye kadar destek verilmektedir. 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destek Programı için son başvuru tarihi: 13 Kasım 2020. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

2210-D Yurt İçi Sanayiye Yönelik Yüksek Lisans Burs Programı ile sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik bilgi üretmek ve insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Türkiye’de tezli yüksek lisans öğrenimi gören başarılı öğrenciler aylık 2.100 TL burs ile desteklenmektedir. Başvurular http://e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden çevrimiçi olarak yapılmaktadır.

2210-D Yurt İçi Sanayiye Yönelik Yüksek Lisans Burs Programı için son başvuru tarihi: 27 Kasım 2020

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 16.10.2020