“Kültürel Mirasın İzinde Bireysel Gelişim ve Farkındalık” Projesine Ulusal Ajans Desteği

Süleyman Demirel Üniversitesinin ortağı olduğu İzmir Olgunlaşma Enstitüsünün yürütücülüğünü üstlendiği “Kültürel Mirasın İzinde Bireysel Gelişim ve Farkındalık” isimli KA347 projesi Ulusal Ajans tarafından 31.840,00€’luk hibe desteği almaya hak kazandı.

Türkiye Ulusal Ajansı “Erasmus+ Gençlik Diyalog Projeleri” değerlendirme sonuçları açıklandı. Erasmus + Gençlik Programı KA347 Gençlik Diyaloğu 2020/R1 başvuru dönemi proje başvuruları değerlendirme sonuçlarına göre; SDÜ’nün ortağı olduğu proje hibe desteği alacak 5 projeden biri oldu.

Kültürel miras alanında yürüttükleri çalışmalar ile öne çıkan Akdeniz Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Uşak Üniversitesinin de Üniversitemiz ile birlikte ortak olarak yer aldığı proje kapsamında İzmir’de gerçekleşecek koordinasyon toplantısının ardından “Kültürel Mirasın ve Değerlerin Korunmasında Eğitimin Rolü” temalı konferansın üniversitemiz ev sahipliğinde yapılması öngörüldü.

Ayrıca; Uşak Üniversitesi’nin ev sahipliğinde “Kültürel Miras ve İnsan”;

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin ev sahipliğinde “Gençlerin Gözünden Kültürel Miras ve Değerlerimiz”;

Akdeniz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde “Kültürel Mirasın Günümüzdeki Yeri ve Kullanım Odakları” temalı konferanslar düzenlenmesi öngörülüyor.

Güncelleme Tarihi: 17.09.2020