Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalına “Proje Dalı Ödülü”

Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı öğretim elemanlarının “Burdur akşam Sanat Okulu Restorasyon Projesi”, XV. Batı Akdeniz Mimarlık Sergisi ve Ödüllerinde “Proje Dalı Ödülü”ne layık görüldü.

Mimarlar Odası Antalya Şubesince düzenlenen yarışmada Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Seda Şimşek Tolacı, Arş. Gör. Ayşe Betül Gökarslan ve Arş. Gör. Duygu Köse’nin hazırladığı restorasyon projesi, sergilenen seçili eserler arasında yapılan değerlendirme sonucunda “Proje Dalı Ödülü” almaya hak kazandı.

Proje, toplum ve kent belleği açısından büyük değere sahip olan bu yapının yeniden işlevlendirilerek koruma ve halka kazandırılması ve yeni biçim ve malzeme teknolojileri ile inşa edilen Türkiye Modern Mimarlığının koruma altına alınması açısından önem taşımaktadır. Projenin uygulanması sürecinde, Burdur Valiliği İl Özel İdaresi tarafından maliyetlerin hesaplanması devam etmektedir.

Güncelleme Tarihi: 17.09.2020