“FETÖ Toplumun Zaaflarını Tespit Ederek İlerliyor”

SETA Eğitim ve Sosyal Politikalar Araştırmaları Direktörü Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Arkan, Üniversitemiz tarafından düzenlenen 15 Temmuz konferanslarının konuğu oldu.

İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Muhammet Yurtseven’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Eğitim, Sosyal İlişkiler ve İnsan Kaynağının İstismarı Açısından FETÖ" konulu webinarda Prof. Dr. Atilla Arkan, FETÖ’nün Türk devletini ele geçirerek kendi imparatorluğunu kurmayı amaçladığını söyledi. FETÖ’nün insanların zaafını kullandığına vurgu yapan Arkan, “FETÖ, dini ve hangi mekanizmaları kullandı bunu çok iyi anlamamız lazım. FETÖ, öğrenen bir yapı. Toplumun zaaflarını tespit ederek ilerliyor. Türkiye’de, yıllar önce yurtlar ve dershaneleri kullanarak insanları kullandı. Medyayı da aktif olarak kullandı, çıkardığı gazeteler ve dergilerle insanlara ulaştı. Kendi gücünü elde etmek için her imkanı istismar etti.” dedi.

FETÖ’nün ideolojiyi yoğun bir şekilde empoze ettiğine vurgu yapan Arkan, FETÖ’nün devleti ele geçirmek üzere organize olmuş bir yapı olduğunu söyledi.

Etkinliğin videosunu izlemek için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 16.07.2020