"15 Temmuz Bağlamında İnsan ve Toplum İlişkileri" Değerlendirildi

Üniversitemiz tarafından düzenlenen "15 Temmuz Bağlamında İnsan ve Toplum İlişkileri"  konulu webinar, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Osman Nuri Kabaktepe'nin katılımı ile gerçekleşti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Kürşat Acar moderatörlüğünde düzenlenen yayın, Zoom uygulaması üzerinden katılımcılarla buluştu.  “Darbe neden olur?”, “Darbeye neden ihtiyaç duyulur?” sorularını yanıtlayan Nuri Kabaktepe, darbeyi, “Mevcut sistemi zor kullanarak ortandan kaldırmaya çalışmak” olarak tanımladı. Darbenin sivil veya askeri olabileceğini belirten Kabaktepe, “İnsanlar darbeye şu sebeplerden dolayı ihtiyaç duyabiliyor. Birincisi sistemi meşru olarak kabul etmeyen topluluklar ortaya çıkabiliyor. Sistemi beğenmiyor ve meşru olarak değiştiremeyeceğini de anlayınca darbe yapıyor. İkincisi ise sadece benim, bizim yönetmemiz lazım zihniyetindeki insanlar çıkarak darbe yapabiliyor.” dedi.

Sözlerinin devamında darbenin “sosyolojik”, “ekonomik”, “siyasi” ve “askeri” nedenlerine değinen Kabaktepe, üniversitede okuyan yarının aydınları, öncü nesil olarak yetişecek gençlerin akademisyenler tarafından aydınlatılması gerektiğini söyledi.

Etkinliğin videosunu izlemek için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 16.07.2020