Gazeteci Kenan Kıran, Medyanın Darbelerdeki Rolünü Değerlendirdi

Üniversitemiz tarafından düzenlenen "15 Temmuz Konferansları"nın dün akşamki konuğu Gazeteci Yazar Kenan Kıran oldu. İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Arklan moderatörlüğünde, Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilen webinarda, "Darbeler ve Medya" konusu ele alındı. FETÖ’nün medya üzerindeki örgütlenmesini değerlendiren Gazeteci Yazar Kenan Kıran, medyanın darbelerin en önemli aktörü olduğuna dikkati çekti.

Ülkemizde bu zamana kadar yaşanan darbelerde basının darbe yanlısı manşetler attığını dile getiren Kıran, 15 Temmuz’da ise tüm basının, yaptığı yayınlar ile darbeye karşı çıktığını söyledi.

Darbe girişiminin olduğu gece A Haber ve CNN Türk başta olmak üzere birçok yayın kuruluşunun darbeye direndiğini belirten Kıran: “Yayın organları, Cumhurbaşkanının vatandaşları sokağa davet ettiği videoyu yayınladı ve o gün tüm Türkiye bir olarak sokaklara çıktı, canı pahasına direndi ve darbeyi püskürttü. Darbe bildirisini ilk olarak TRT’de okutma planı kuran örgüt, daha sonra bu bildiriyi CNN Türk kanalında okutmak istedi ancak başarılı olamadı. Hedefleri darbeyi meşrulaştırmaktı” diyerek, önde gelen bazı yabancı basın kuruluşlarının da o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtdışına çıktığını belirten yalan yanlış bilgiler yaydığını ifade etti.

“15 Temmuz gecesinde vatanın, insanın canından öte olduğunu gördük” diyen Kenan Kıran, FETÖ ile mücadele kapsamında bilime dayalı kitapların olması gerektiğini ve ülkemizin bu mücadeleyi başarıyla tamamlayacağını söyledi.

Deneyimli gazeteci, sözlerinin devamında ise; uluslararası basının 15 Temmuz gecesindeki tutumu hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Etkinliğin videosunu izlemek için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 16.07.2020