"Kelam ve İslam Mezhepleri Tarihi" Lisansüstü Programları Açıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı bünyesinde “Kelam ve İslam Mezhepleri Tarihi Tezli Yüksek Lisans Programı” ve “Kelam ve İslam Mezhepleri Tarihi Doktora Programı”  açıldı.

İlahiyat alanında uzmanlaşmak, temel İslam bilimleri alanındaki ilmî ve akademik araştırma kültürünün zenginleşmesine katkıda bulunmak amacıyla açılan program, önümüzdeki dönem öğrenci almaya başlayacak.

Yalnızca ülkemizde değil dünyanın birçok üniversitesinde de çeşitli enstitü ve kurumlar aracılığıyla çalışmalar yürüten Kelam ve İslam Mezhepleri Tarihi faaliyetlerini, olgusal ve işlevsel nitelikleri bakımından sosyal bilimlerin metodolojisi ile ilerletiyor. Uzman öğretim üyelerince ders alacak öğrenciler, yüksek lisans eğitimi ve doktora eğitimini tamamlayarak akademik kariyerlerine önemli katkı sağlayacak.

Mevcut Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı programı çerçevesinde yürütülen Kelam ve İslam Mezhepleri Tarihi eğitim faaliyetini, temel İslam bilimleri içerisindeki konumu, amacı ve vizyonuna uygun olarak yapılandıracak.

Güncelleme Tarihi: 17.06.2020